Stiri despre boli renale

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Sarea,
bună sau rea pentru organism? Mituri despre sare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sarea, bună sau rea pentru organism? Mituri despre sare

  Când vine vorba despre sare, toată lumea se gândeşte la ea ca la ceva nociv, care în mod sigur ne va face rău. Însă fără sare, sau mai bine zis, fără ionul de sodiu nu ar exista viaţa. Specialiştii explică unde se ascunde sodiul şi câtă sare putem consuma astfel încât să ne îmbolnăvim.

 • Ceaiul care te ajută să scapi de retenţia de apă şi să-ţi menţii rinichii sănătoşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaiul care te ajută să scapi de retenţia de apă şi să-ţi menţii rinichii sănătoşi

  Retenţia de apă, o problemă care semnalează dezechilibre renale în organism şi care e luată în serios, de cele mai multe ori, abia când simptomele devin foarte supărătoare, se tratează inclusiv pe cale naturală, cu ajutorul ceiurilor diuretice care ameliorează nu doar simptomele, ci  menţin sănătoasă funcţia renală. Ceiaul de mătase de porumb este printre cele mai eficiente remedii naturiste.

 • Aşa previi bolile renale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aşa previi bolile renale

  Rinichii îndeplinesc mai multe funcţii în organism, ei jucând un rol foarte important în menţinerea sănătăţii generale. Din acest motiv, este necesar să adopţi obiceiuri sănătoase pentru a-i stimula şi pentru a preveni dezvoltarea bolilor asociate acestora.

 • Consumul de cafea îţi poate prelungi viaţa. Cercetătorii americani au urmărit 215.000 de oameni timp de 16 ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consumul de cafea îţi poate prelungi viaţa. Cercetătorii americani au urmărit 215.000 de oameni timp de 16 ani

  Consumul de cafea a fost asociat cu un risc mai mic de deces din cauza bolilor cardiace, a cancerului, a accidentului vascular cerebral, a diabetului zaharat şi a bolii renale, se arată într-un studiu realizat de Şcoala de Medicină Keck a Universităţii din California de Sud. Obiceiurile de consum al cafelei au fost urmărite la 215.000 de persoane timp de 16 ani.

 • Ce semne îţi dă corpul când ai probleme cu rinichii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce semne îţi dă corpul când ai probleme cu rinichii

  Când rinichii nu mai funcţionează aşa cum trebuie, există riscul să te confrunţi cu probleme grave de sănătate, cum sunt bolile renale. Din fericire, simptomele pe care ţi le dă organismul când ai probleme cu rinichii pot fi recunoscute şi tratate în timp util.

 • SUA: relaţia profesor-elev, mai puternică decât bolile incurabile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SUA: relaţia profesor-elev, mai puternică decât bolile incurabile

  O profesoară de educaţie fizică din statul Colorado a uimit opinia publică datorită gestului voluntar de a dona unul dintre rinichii ei unei eleve care suferea de o boală renală. Femeia a decis să treacă peste limitele obişnuite ale relaţiei profesor-elev şi a contribui la salvarea vieţii elevei, care ar fi trebuit suporte prea mult timp  conform listei de aşteptare.

 • Riscuri la care se expun
persoanele sedentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Riscuri la care se expun persoanele sedentare

  Nu este o noutate faptul că sedentarismul dăunează sănătăţii, dar ultimele studii sugerează că persoanele care îşi petrec întreaga zi stând pe scaunul de la birou sunt expuse unor riscuri serioase, iar exerciţiile fizice practicate în timpul liber nu reduc efectele negative decât în mică măsură.

 • Izvor de peste 150 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Izvor de peste 150 de ani

  Mişa Anastasievici, patriot şi filantrop sârb a ridicat un monument lângă izvor, în memoria soţiei sale Cristina. Dacă vreţi să vă vă revigoraţi organismul, nu veţi regreta dacă veţi merge cu familia în acest week-end la „izvorul cu apă vie” din Clejani.

 • Sânge în urină? Iată posibilele cauze!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sânge în urină? Iată posibilele cauze!

  Dacă ai observat firişoare roşii de sânge în urină, este cazul să te alarmezi. Poate fi vorba despre o infecţie urinară, însă alteori este simptomul unor boli mai grave, precum cancerul.