
Ministerul Sănătăţii: Niciun caz de variola maimuţei nu a fost înregistrat în România
Pe teritoriul României nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuţei sau suspiciune de îmbolnăvire, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.
Pe teritoriul României nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuţei sau suspiciune de îmbolnăvire, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.
Portugalia şi Spania au raportat vineri 9 şi, respectiv, 14 noi cazuri confirmate de variola maimuţelor. Prin urmare, numărul total de cazuri confirmate din Portugalia se ridică la 23, iar cel din Spania la 21, reprezentând cel mai mare focar de până acum, potrivit autorităţilor sanitare locale, relatează Reuters.
Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara anunţă că în ultimele zile a fost înregistrată o creştere accentuată a cazurilor de pneumonie comunitară, care se transmite pe cale respiratorie şi care are o rată de mortalitate de 15 la sută în cazul pacienţilor cu comorbidităţi.
Rata de acoperire vaccinală în România rămâne la un nivel scăzut, comparativ cu alte ţări europene. Dacă ne dorim să ajungem din urmă ţările vestice, ar trebui să lucrăm intens la programele de sănătate publică, subliniază experţii, care atrag atenţia că vaccinarea este un proces care se desfăşoară pe tot parcursul vieţii, lucru pe care occidentalii deja l-au înţeles.
Cercetătorul român Costel Atanasiu, stabilit în SUA, trage un semnal de alarmă asupra impactului posibil al războiului din Ucraina în ceea ce priveşte bolile infecţioase, ca urmare a migraţiei masive. „Oamenii vin în contact unii cu alţii, mult mai mult decât pe timp de pace”, afirmă virusologul.
O parte dintre medicii de la Secţia de Boli Infecţioase şi ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, unde sunt internaţi pacienţii care suferă de COVID-19, au primit ameninţări din partea rudelor bolnavilor.
Pentru prima dată, Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Cuvioasa Parascheva” din Galaţi va avea o Secţie de Terapie Intensivă. Este vorba despre o secţie modulară, care va fi realizată în curtea unităţii medicale, investiţie cu fonduri europene de 10,7 milioane de lei.
Dr. Cristian Apetrei, medic virusolog şi profesor de boli infecţioase şi microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, SUA, susţine că Omicron, noua tulpină a virusului SARS CoV-2 pare a avea o „transmisibilitate foarte mare şi încărcături virale foarte mari”.
Medicul Florin Roşu, managerul de la Boli Infecţioase Iaşi, susţine că, de o săptămână, se observă o scădere a numărului de cazuri COVID cu forme medii, dar numărul celor critice încă se menţine la un nivel ridicat. Potrivit acestora, tulpina românească nu a fost confirmată.
Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat că nu se poate pronunţa cu privire la incendiul care a izbucnit joi dimineaţă la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti înainte ca specialiştii să anunţe cauza incendiului.
90% dintre pacienţii cu COVID-19 internaţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu sunt nevaccinaţi şi prezintă comorbidităţi
Un important proiect medical de la Galaţi este blocat la acest moment din cauza birocraţiei. Mai precis, este vorba despre Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase, investiţie care ar fi trebuit să vină în ajutorul bolnavilor COVID-19, dar care nu a primit aviz de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat, sâmbătă noapte, că lupta cu virusul a fost pierdută la Iaşi, în condiţiile în care ambulanţele cu bolnavi aşteaptă la rând, iar spitalele au epuizat resursele disponibile.
18 containere modulare amplasate în curtea Spitalului de Pediatrie Sibiu deservesc Secţia Clinică Boli Infecţioase.
Şapte pacienţi internaţi cu COVID-19 la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa au murit în urma unui incendiu izbucnit la unitatea medicală. Restul pacienţilor au fost transferaţi de urgenţă la alte spitale din judeţ.
Într-un document aflat pe site-ul Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa sunt enumerate planurile de investiţii pe care unitatea dorea să le realizeze anul acesta. Primăria, cea care are în subordine spitalul, a tăiat de pe listă anumite achiziţii.
Spitalul a cărei Secţie ATI a luat foc vineri, 1 octombrie, a fost verificat ultima oară în luna februarie. Reprezentanţii ISU spun că au fost depistate nereguli.
Cifrele raportărilor din ultimele zile sunt în continuă creştere, iar multe voci din sistemul medical susţin că România este deja în valul al patrulea al pandemiei de coronavirus
Mai mult de 200 de persoane din 27 de state americane sunt urmărite pentru că s-ar fi putut contamina cu o nouă boală infecţioasă numită „variola maimuţei”. Autorităţile se tem că aceşti oameni au intrat în contact cu un bărbat din Texas care a adus boala din Nigeria, la începutul lunii iulie.
Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi are singurul aparat din ţară de microscopie confocală in vivo, un echipament medical folosit pentru diagnosticarea precisă a cancerului de piele. La Galaţi, va fi înfiinţat un centru de excelenţă pentru diagnosticarea şi tratarea cancerului de piele.
45% dintre centrele fix de vaccinare funcţionează la mai puţin de jumătate din capacitate, dar autorităţile nu doresc închiderea definitivă a lor. Totuşi în 11 centre de vaccinare activitatea va fi sistată temporar, va fi redus programul de lucru în 127 de centre şi au fost închise 70 de fluxuri din centre de vaccinare cu activitare redusă, a declarat, marţi, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că nu îşi poate explica decizia unor părinţi de a nu preveni, prin vaccinare, apariţia unor boli infecţioase. El a explicat de ce este importantă vaccinarea anti-COVID a copiilor, chiar dacă aceştia nu fac parte din categoria celor care dezvoltă forme severe de boală.
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, principalul spital care tratează pacienţii de COVID-19 în Cluj, nu are autorizaţie de securitate la incendiu pentru secţiile de Terapie Intensivă. Managerul instituţiei susţine că până la finalul anului vor fi realizate investiţii importante şi se va obţine autorizaţia.
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, principalul spital care tratează din pacienţii de COVID-19 în Cluj, şi alte 20 de spitale din judeş nu au autorizaţie de securitate la incendiu pentru secţiile de Terapie Intensivă.
Miliarde de oameni ar putea fi ocoliţi de saltul digital global, din cauza inegalităţilor din ce în ce mai mari. Economia globală va fi afectată şi pe termen mediu de efectele crizei coronavirusului, în timp ce stabilitatea geopolitică va fi extrem de fragilă în următorii 5-10 ani. Riscurile de mediu rămân riscurile principale anul acesta. Acestea sunt doar câteva din concluziile Forumului Economic Mondial, care analizează riscurile anului 2021.
Luni, 4 ianuarie 2021, va începe în judeţul Constanţa faza 1 de vaccinare anti-Covid, mai exact vaccinarea personalului medical.
Primul cadru medical din judeţul Suceava care s-a vaccinat împotriva SARS-CoV-2 este Monica Terteliu, şefa secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”. Ea a făcut COVID de două ori, prima dată în luna martie şi apoi în iulie.
33 de infectări cu noua tulpină de coronavirus au fost identificate în Danemarca, tulpină care se răspândeşte rapid în unele zone din Marea Britanie, potrivit autorităţilor, relatează Reuters, citată de Agerpres.
Grupul de Comunicare Strategică a făcut astăzi publice noile date referitoare la epidemia de COVID-19. Astfel, la ATI sunt internate 1.270 persoane aflate în stare gravă în urma infecţiei cu noul coronavirus, numărul cazurilor noi fiind de 5.340 din 27.482 teste efectuate.
În România, imunizarea împotriva COVID-19 va începe la 27 decembrie. Vom primi, în prima etapă, 10.000 de doze, pentru 5.000 de persoane, care vor fi administrate cadrelor medicale din spitalele de boli infecţioase