Stiri despre boli de piele

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Care boli de
piele sunt mai frecvente vara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care boli de piele sunt mai frecvente vara

  Vara este sinonimă cu vacanţa, soarele, plaja, drumeţiile. Sursă de relaxare şi odihnă. Cum în sezonul estival ne petrecem foarte mult timp afară, unde căldura şi umezeala predomină, creşte şi riscul de afecţiuni dermatologice. Care sunt acestea.

 • Cum se prepară unguentul de untişor şi ce proprietăţi terapeutice are
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se prepară unguentul de untişor şi ce proprietăţi terapeutice are

  Cunoscut şi sub denumirile de sălăţică sau grâuşor, untişorul, o plantă din familia Ranunculaceae, este folosit atât în bucătărie, cât şi în scop medicinal. Planta are însă şi unele riscuri în administrare dacă nu este culeasă la timpul potrivit.

 • Cele mai noi tratamente pentru psoriazis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai noi tratamente pentru psoriazis

  Terapiile salvatoare în caz de psoriazis diferă în funcţie de severitatea bolii, adică de cât de mari şi de răspândite sunt crustele de pe piele. Tratamentele sunt individualizate şi includ creme, medicamente orale, iar mai nou, pentru stadiile avansate, şi terapii biologice injectabile sau perfuzabile care ajută la controlul afecţiunii. În legătură cu cea mai veche terapie în tratamentul psoriazisului, expunerea la soare, părerile sunt împărţite

 • Stresul precipită sau exacerbează bolile
de piele. Cum ţinem emoţiile sub control
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stresul precipită sau exacerbează bolile de piele. Cum ţinem emoţiile sub control

  DERMATOLOGIE Suprasolicitarea nervoasă sistematică dezechilibrează sistemul imunitar al organismului „storcându-l de resurse“. Pe termen mediu, la nivelul pielii, pot apărea pusee de boli autoimune precum psoriazis, vitiligo sau dermatită atopică. Pe termen lung, se ajunge la epuizare, la creşterea fenomenelor infecţioase şi la îmbătrânirea cutanată prematură.

 • Ce boli poţi lua de la piscină şi cum să te fereşti - sfatul medicului dermatolog
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce boli poţi lua de la piscină şi cum să te fereşti - sfatul medicului dermatolog

  Bolile de piele sunt destul de întâlnite în sezonul cald, ca urmare a frecventării piscinelor şi a ştrandurilor aglomerate. Atât igiena apei, a mediului înconjurător, cât şi alte persoane care au boli de piele pot să ducă la infectarea celor care frecventează locurile de agrement şi la ratarea unui sejur.

 • Boala de piele care nu se vindecă, dar poate fi ţinută sub control. Ciocolata, nucile şi condimentele ar trebui uitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Boala de piele care nu se vindecă, dar poate fi ţinută sub control. Ciocolata, nucile şi condimentele ar trebui uitate

  Dermatita seboreică este o afecţiune a pielii extrem de neplăcută din punct de vedere estetic pentru că se manifestă prin apariţia unor cruste albicioase sau a unor pete roşii, iritate. O astfel de afecţiune este localizată de obicei pe faţă sau pe cap. Potrivit dermatologilor, boala este neplăcută doar din punct de vedere estetic. Nu există tratament pentru ea, dar poate fi ţinută sub control.

 • Ce afecţiuni ale pielii poţi trata cu aloe vera
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce afecţiuni ale pielii poţi trata cu aloe vera

  Aloe vera este una dintre cele mai bune plante care tratează aproape orice tip de afecţiune. Aloe vera conţine 20 dintre cei 22 de aminoacizi existenţi în structura corpului uman, inclusiv şapte din cei opt aminoacizi esenţiali, care nu pot fi sintetizaţi de organism.

 • Bolile de piele care au
nevoie de soare pot fi tratate în sezonul rece cu ajutorul laserului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bolile de piele care au nevoie de soare pot fi tratate în sezonul rece cu ajutorul laserului

  Psoriazisul şi vitiligo, boli de piele cu o incidenţă crescută, în cazul cărora medicii recomandă terapia naturală cu soare, sunt greu de tratat în sezonul rece. Pacienţii pot apela însă la terapia fotodinamică, un laser care a revoluţionat tratamentul psoriazisului şi vitiligo. Terapia cu laser are efecte rapide şi scuteşte pacienţii de tratament medicamentos.

 • Soarele şi bolile de piele: ce afecţiuni dermatologice sunt ameliorate la plajă şi ce boli se agravează când ne expunem la soare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soarele şi bolile de piele: ce afecţiuni dermatologice sunt ameliorate la plajă şi ce boli se agravează când ne expunem la soare

  Un simplu sejur la mare se poate transforma într-un coşmar dacă ignorăm fie şi afecţiunile mărunte ale pielii. Sub razele toride ale soarelui, „banalele“ aluniţe se pot transforma, mai devreme sau mai târziu, în forme devastatoare de cancer. Sunt şi boli pe care soarele le ameliorează, însă n-ar trebui să ne prescriem singuri „cure“ de băi solare.

 • Statistică: 400.000 români au psoriazis şi tot atâţia sunt nediagnosticaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statistică: 400.000 români au psoriazis şi tot atâţia sunt nediagnosticaţi

  De Ziua Mondială a Psoriazisului, marcată la 29 octombrie, medicii dermatologi atrag atenţia că boala afectează tot mai mulţi români. Peste 400.000 persoane suferă de această afecţiune, iar tot atâţia sunt nediagnosticaţi. „Lăsaţi prejudecăţile şi veniţi la medic pentru tratament“, recomandă specialiştii. Vârsta pacienţilor a scăzut până la 15 ani.

 • Bolile se citesc pe piele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bolile se citesc pe piele

  Aspectul anumitor părţi ale corpului sunt indicii preţioase privind starea ta de sănătate. Iar specialiştii susţin că poţi depista din timp unele afecţiuni dacă, din când în când, acorzi câteva minute pentru a-ţi studia cu atenţie corpul.

 • Soarele, prieten şi duşman pentru bolile de piele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soarele, prieten şi duşman pentru bolile de piele

  Vara nu este un motiv de bucurie pentru toată lumea. Astfel, în cazul celor diagnosticaţi cu unele afecţiuni cutanate, soarele le poate agrava simptomele. Este însă şi adevărat că, în alte boli de piele, baia de soare chiar este indicată!

 • Cât bine face soarele în bolile de piele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât bine face soarele în bolile de piele

  Până la un punct, dar numai în anumite condiţii, pielea se simte bine la soare. Ba chiar şi unele boli cutanate devin mai puţin agresive sub acţiunea razelor ultraviolete. După un timp însă, se vede cu ochiul liber că pielii nu-i mai prieşte expunerea solară şi că există riscul unor afecţiuni grave.

Modifică Setările