Stiri despre boli cronice

  50 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Oamenii slabi nu sunt scutiţi de problemele obezilor: „Cântarul nu este singurul indicator al sănătăţii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oamenii slabi nu sunt scutiţi de problemele obezilor: „Cântarul nu este singurul indicator al sănătăţii“

  Medicii sunt de părere că ne concentrăm mult prea mult pe greutatea corporală, scăpând din vedere că problemele oamenilor graşi se pot întâlni şi la cei slabi, care fac aceleaşi greşeli în viaţă: lipsa exerciţilor fizice, o dietă nesănătoasă şi prea mult zahăr. Ba, mai mult, cei slabi ignoră aceste probleme, ajungând mult prea târziu la un control.

 • Care sunt bolile cronice de care suferă elevii din Alba
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt bolile cronice de care suferă elevii din Alba

  Hrana de tip fast-food, ghiozdanul prea greu, băncile şi scaunele inadecvate vârstei, timpul prea lung petrecut in fata calculatorului, lipsa medicilor specialişti din anumite zone ale judetului, ne imbolnavesc copiii. Cel putin asta rezultă din datele furnizate de medicii scolari si de cei de familie din judeţul Alba.

 • Bugetul Casei de Asigurări de Sănătate Cluj, mai mare decât anul trecut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bugetul Casei de Asigurări de Sănătate Cluj, mai mare decât anul trecut

  Bugetul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) a Judeţului Cluj, destinat contractării serviciilor medicale pe acest an, a fost stabilit la sfîrşitul lunii iunie la 600,184 mii de lei. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, anul trecut, în aceeaşi perioadă, suma alocată a fost de 595,288 mii de lei.

 • Care sunt consecinţele somnului insuficient
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt consecinţele somnului insuficient

  Nopţile pierdute predispun la depresie, la tulburări de memorie, la boli cronice şi chiar la deces.  În timpul somnului se produc o serie de procese fizico-chimice care duc la o regenerare a întregului organism, menţinându-ne sănătatea fizică şi psihică, spun specialiştii.

 • A murit Mihai Chiţac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A murit Mihai Chiţac

  Fostul general Mihai Chiţac a murit ieri, în urma unor boli cronice, Chiţac a fost externat după ce a stat mai multe săptămâni în spital din cauza unor complicaţii cardiace.

 • Bolile care-ţi iau permisul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bolile care-ţi iau permisul

  Ministerul Sănătăţii a schimbat lista afecţiunilor care sunt  incompatibile cu şoferia şi a introdus noi reguli. Daltoniştii au acum liber la permisul auto, iar epilepticii şi cardiacii îl obţin după examinări severe.

 • Sedentarii se îmbolnăvesc uşor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sedentarii se îmbolnăvesc uşor

  O serie de boli cronice precum afecţiunile cardiace şi diabetul de tip II pot fi consecinţa lipsei de mişcare. Afecţiunile de la nivelul coloanei, durerile musculare, demineralizarea osoasă şi bolile nervoase sunt favorizate în cazul persoanelor sedentare.

 • Nemţeni răpuşi de căldură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nemţeni răpuşi de căldură

  Cei care au avut nevoie de îngrijiri medicale au peste 50 de ani şi suferă de boli cronice.

 • Copiii, afectaţi de neglijenţa adulţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Copiii, afectaţi de neglijenţa adulţilor

  Fără reguli sănătoase elevii au ajuns să sufere de boli cronice încă de la vârste mici. De vină sunt părinţii, dar și învăţătorii. Peste 10% din copiii de grădiniţă şi şcolarii din Bucureşti suferă de  tulburări de vedere, deformări ale coloanei vertebrale şi obezitate.

 • Soarele agravează bolile cronice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soarele agravează bolile cronice

  Căldura excesivă duce la pierderi mari de lichide, ceea ce provoacă dezechilibre în organism. Vara, în cel mai mare pericol sunt cardiacii. Soarele supune inima la un efort suplimentar, iar pentru persoanele cu o afecţiune cardiovasculară, acest lucru poate fi fatal.

 • Incidenţa bolilor cronice la copii, în creştere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Incidenţa bolilor cronice la copii, în creştere

  Vârsta la care apar afecţiuni precum obezitatea,astmul sau diabetul este tot mai mică. Consumul ridicat de alimente de tip fast-food, creşterea aportului caloric şi lipsa mişcării sunt principalii vinovaţi pentru numărul mare de copii care suferă de afecţiuni cronice.