stiri despre boiko borisov

1

Protestatarii din Bulgaria şi-au intensificat presiunea asupra guvernului, după ce au amplasat baraje şi mai mari unde au instalat corturi şi au aruncat cu ouă şi roşii în sediul guvernului din capitala Sofia.

Congresul în vederea aprobării protocolului de fuziune cu PLUS a zgândărit coşul cu şerpi din USR până ce i-a căzut capacul. Fuziunea forţată pe repede-înainte a pus în evidenţă probleme cronice şi a generat noi nemulţumiri la adresa modului în care este condus partidul. Peste toate acestea, unii membri au senzaţia că USR este înghiţit de PLUS şi nu invers.

acum 6 ore · comentarii (14)

Este vorba de modificarea art. 66 al Legii Educaţiei Naţionale (LEN), printr-o lege promovată de senatorul PSD Liviu Pop, şi care a fost încălcată printr-o OUG promovată vineri de guvernul Orban. Legea de modificare a LEN, promulgată de preşedintele Iohannis în noiembrie 2019, readucea numărul de ore săptămânal la 20, 25, 30, în medie, la primar, gimnaziu şi liceu. Ministrului Anisie nu-i pasă de LEN.

acum 5 ore · comentarii (2)

De fiecare dată când fac analiza alegerilor prezidenţiale americane, am reţinerea naturală a oricărui fost oficial şi cetăţean român care vede parteneriatul strategic cu Statele Unite drept cel mai important acord de Securitate al României.

acum 2 zile · comentarii (71)

Sunt locuri în lume, ca si în capitala noastră de altfel, unde unele fântâni sunt considerate monumente şi scriu legenda oraşului aparţinând patrimoniului acestuia. Când spui Fontana di Trevi ştii ca eşti la Roma, tritonii fântânilor din grădinile palatului Versailles au simbolistica lor, chiar şi bătrâna Mioriţă din drumul nostru spre aeroport stă chezăşie identităţii urbane a Bucureştilor.

De la începutul lunii iunie s-a dat voie. Maximum 500 de persoane în aer liber pot participa la evenimente culturale. Ceea ce poate nu ştiu cei care nu sunt aproape de domeniul artelor spectacolului este că după câteva luni de stat acasă pentru artişti, fără acces în sala de repetiţii, un concert sau un spectacol nu pot fi puse în scenă a doua zi.

acum 2 zile · comentarii (1)

Totul în numele primarului X şi Y care n-au dormit, n-au mâncat, dar au muncit zi şi noapte în folosul cetăţenilor şi binelui public. Sunt prezentaţi pompos cu numele proprii, ca şi cum ar fi plătit vreun leu din banii lor nu din banii contribuabililor! Treaba merge ca unsă atât timp cât nu-i deranjează nimeni, cât nu-i întreabă nimeni de modul cum gestionează banii publici! Ce uşor rezolvă totul aleşii din vorbe!

acum 2 zile · comentarii (0)

Ceva e tare putred în Poliţia Română, dacă au ajuns lucrătorii săi să strige în gura mare că nu-şi pot face datoria din cauza complicităţii mafie – politicieni – şefi din Poliţie. Îi aude cineva pe specialiştii Serviciului Grupuri Infracţionale sau România devine, într-un mod accelerat de criza pandemică, un sat fără câini, la cheremul lupilor turbaţi?

acum 3 zile · comentarii (8)