stiri despre boiko borisov

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, partener şi prim ministru al lui Putin ani de zile, în prezent vicepreşedintele Consiliului de Securitate Rus (preşedintele fiind chiar Putin), a publicat un articol vitriolant, agresiv şi cu limbaj injurios în publicaţia de propagandă rusă Kommersant, la 11 octombrie.

acum 2 zile · comentarii (95)

În Austria nu a avut loc doar o schimbare la vârf, cea a cancelarului Sebastian Kurz cu Alexander Schallenberg, fostul ministru de externe. Kurz a evitat la limită ca partidul său să plece de la guvernare după scandalul de corupţie în care este implicat personal, a evitat un vot de neâncredere în Parlament dar consecinţele pe termen lung pentru ÖVP şi pentru PPE sunt semnificative.

acum 12 ore · comentarii (1)

Atunci când i-a chemat la Cotroceni pe liderii partidelor politice, pentru a numi un nou premier, Klaus Iohannis a ţinut să precizeze că nu-i deloc sigur că prima rundă a consultărilor „va duce la o soluţie”. După ce a ascultat ce-au avut de zis formaţiunile parlamentare, preşedintele l-a desemnat, totuşi, pe Dacian Cioloş drept candidat la postul de prim-ministru. A văzut Iohannis cu adevărat în şeful USR o soluţie?

acum 17 ore · comentarii (27)

Vorbim despre urgenţa unui guvern valid, despre crizele multiple care afectează profund România, despre sentimentul de neîncredere totală al populaţiei faţă de instituţiile statului. În plus, Forin Cîţu este pur şi simplu detestat de majoritatea cetăţenilor, de presă, de politicieni. Sub presiunea crizelor, fără un reset al guvernării, o supapă pentru calmarea spiritelor, nu se ştie până unde se va întinde revolta populară în iarna care vine.

acum 18 ore · comentarii (12)

În acest material vom prezenta o serie de articole importante din presa chineză (23-30 septembrie 2021) consacrate proiectului AUKUS, Federaţiei Ruse, cooperării UE cu China, excluderii companiilor ruseşti şi chineze de la construirea unei noi unităţi în centrala nucleară din Cehia şi „alianţa sino-rusă”.

acum 2 zile · comentarii (35)

Următorul interviu este imaginar, însă doar în ceea ce priveşte o parte din întrebări. Răspunsurile lui George Enescu sunt reale, culese din presa vremii, din diferite dialoguri cu jurnaliştii români.

Într-o ţară nenormală la cap, tot mai mulţi români din toate categoriile, din toate clasele, de toate vârstele, au tendinţa să se comporte anormal. Această boală incurabilă se manifestă tot mai radical, la nivel de atitudine şi mentalitate, creând prăpastii de netrecut în relaţiile cu ceilalţi români, tot mai puţini, care îşi doresc o normalitatea firească, o Românie sănătoasă mintal, trupeşte şi spiritual în care să trăiască împreună în pace.

acum 2 zile · comentarii (7)

S-a încheiat de curând încă una din ediţiile remarcabile ale Festivalului Internaţional George Enescu, care a reunit pe scenele sale, pentru cea de a 25-a sa ediţie, mari muzicieni din întreaga lume şi din România. Fiindcă, aşa cum a scris reputatul New York Times, România “nu a permis pandemiei să scoată de pe şine Festivalul Internaţional George Enescu, dedicat celui mai important fiu muzical al său”1.

acum 3 zile · comentarii (14)
Modifică Setările