Stiri despre boia

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Audioteca Şeherezadei. Deţinuţii vor asculta la radio fragmente din operele lui Shakespeare şi Cehov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Audioteca Şeherezadei. Deţinuţii vor asculta la radio fragmente din operele lui Shakespeare şi Cehov

  Câteva mii de persoane private de libertate din 10 penitenciare din România vor putea asculta din 17 iulie, la o staţie de radio cu circuit închis, fragmente din opere literare româneşti şi universale semnate William Shakespeare, Constantin Noica, Lucian Boia, Anton Cehov, Feodor Dostoievski sau Mircea Eliade, în lectura şi interpretarea actriţei Adriana Moca.

 • Când este indicat să adăugăm boia în mâncare şi de unde să o cumpărăm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când este indicat să adăugăm boia în mâncare şi de unde să o cumpărăm

  Boiaua se foloseşte în bucătăria românească la diferite preparate: tocăniţe, ciorbe, fripturi sau diferite sosuri. Aceasta ar trebui adăugată într-un anumit moment al preparării termice. Un bucătar arădean dezvăluie în ce proporţie şi când trebuie pusă boiaua în mâncare.

 • Slăninuţă afumată cu boia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slăninuţă afumată cu boia

  Doar când te gândeşti la o porţie de slăninuţă afumată cu boia, servită alături de ceapă roşie, muştar şi pâine proaspătă parcă îţi lasă gura apă. Este momentul să afli cum se prepară această delicatesă tradiţională.

 • Cel mai bun pui la cuptor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai bun pui la cuptor

  Cui nu-i place puiul într-o crustă crocantă şi delicioasă? Răsfaţă-i pe cei dragi cu acest preparat simplu şi încearcă reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi. Ingredientele folosite sunt extrem de simple, iar ca durată, mâncarea ta va fi gata în doar 35 de minute.

 • Cum să prepari cei mai buni cartofi ţărăneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să prepari cei mai buni cartofi ţărăneşti

  Dacă urmezi paşii noştri din această reţetă, vei afla cum să prepari cei mai buni cartofi ţărăneşti, pe care îi poţi consuma ca atare sau garnitură la o friptură apetisantă. Odată ce le vei simţi gustul, vei fi de-a dreptul cucerit.

 • Cartofi pe grătar cu rozmarin şi boia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cartofi pe grătar cu rozmarin şi boia

  Aceşti cartofi pe grătar cu rozmarin şi boia sunt felul de mâncare cu care poţi bate orice alt fel de mâncare! Vei vrea să-i prepari oricând pe perioada anului, indiferent de anotimp, dacă eşti singur sau cu familia acasă.

 • Cea mai bună friptură picantă cu rozmarin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cea mai bună friptură picantă cu rozmarin

  Am pregătit pentru voi o reţetă absolut delicioasă de friptură picantă cu rozmarin. Ai nevoie de mai mult timp pentru a o prepara, pentru că această carne trebuie să fie fragedă, dar, rezultatul final merită cu prisosinţă întreaga osteneală.

 • Cine a fost cu adevărat Vasile Roaită, ucenicul de la uzinele Griviţa transformat peste noapte de comunişti în erou naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine a fost cu adevărat Vasile Roaită, ucenicul de la uzinele Griviţa transformat peste noapte de comunişti în erou naţional

  Vasile Roaită, tânărul ucis de jandarmi la marea grevă a muncitorilor CFR de la Atelierele Griviţa, a fost transformat de propanganda comunistă într-un mare erou naţional. Maşina de fabricat mituri comunistă spunea că Roaită a murit cu mâna pe sirenă, chemând muncitorii la luptă. Istoricii şi martorii spun că a fost de fapt un fals grosolan şi o invenţie a comuniştilor.

 • Ce cărţi au furat românii din librării în 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce cărţi au furat românii din librării în 2014

  Succesul pe piaţa editorială poate fi măsurat şi prin numărul de exemplare furate din librării, iar în acest an, deşi se pare că românii au fost mai cinstiţi ca în alţi ani, totuşi, printre cărţile care au dispărut misterios s-au numărat bestseller-urile, precum volume scrise de Andreea Esca, Lucian Boia sau Andrei Pleşu.

 • 16 superalimente din toată lumea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  16 superalimente din toată lumea

  Bucătăria internaţională îţi dă posibilitatea să descoperi arome noi pe care le poţi încorpora în dieta zilnică. Însă trebuie să te asiguri şi că aceste alimente sunt sănătoase.

 • De ce este România [un pic mai] altfel...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este România [un pic mai] altfel...

  "Un stat balcanic adunat din rămăşiţele a trei imperii, dar astăzi o naţiune independentă a unui vechi şi mândru popor descendent al romanilor"

Modifică Setările