Stiri despre boema

  33 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum se chiulea odată, prin Ploieşti, în toată Franţa nu găseşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se chiulea odată, prin Ploieşti, în toată Franţa nu găseşti

  A chiuli. Verbul preferat al liceanului care am fost. Cârciuma întunecoasă de lângă liceu. Cu ness ieftin şi unde se fuma înăuntru. Cu discutiuni importante, după mintea de atunci. Penta, iată numele de neşters din memoria unui adevărat lemevist.

 • Hai-hui pe drumul vieţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hai-hui pe drumul vieţii

  Am luat, într-o dimineaţă, un puştan la autostop. Genul hoinar, între flower-power şi rastafa. Cu un rucsac mai mare decât el alături, stătea liniştit în ploaie, pe marginea drumului.

 • Angela Gheorghiu
şi Ştefan Pop, 

strălucitori în „Boema” la Torre del Lago
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angela Gheorghiu şi Ştefan Pop, strălucitori în „Boema” la Torre del Lago

  În locurile pucciniene având drept epicentru vila - mausoleu a  maestrului, pe malul lacului Massaciuccoli, Gran Teatro all'aperto Giacomo Puccini a găzduit sub înaltul patronaj al Preşedintelui Republicii Italiene cea de-a 65-a ediţie a Festivalului Puccini, în care s-au reprezentat în perioada iulie-august operele „Fata din Far West”, „Turandot”, „Boema”, „M-me Butterfly”, „Tosca”, „Le Villi”.

 • Debuturi şi oaspeţi la
Opera bucureşteană (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi oaspeţi la Opera bucureşteană (II)

  Sub acelaşi generic, notez alte evenimente ale primei scene lirice naţionale, înscrise în cadrul preocupărilor manageriale constante de primenire a distribuţiilor, inclusiv prin invitarea de artişti români care îşi desfăşoară activitatea în străinătate. Reuşita a fost deplină.

 • Câteva
cuvinte la moartea Stelei Popescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câteva cuvinte la moartea Stelei Popescu

  Ascult, începând de joi după amiază, felurite persoane care ies în spaţiul public şi omagiază personalitatea marii actriţe care a fost Stela Popescu.

 • Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adică boema bine marketată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adică boema bine marketată

  Boema, aşa cum a apărut şi cum a fost definită ea prin anii 1830, a murit definitiv în anii 80 ai următorului secol. A murit ca oamenii, adică fără vreo şansă de a mai fi readusa vreodată la viaţă, aşa cum se mai întâmplă cu diverse lucruri, fenomene sau mişcări sociale.

 • Secvenţe lirice
bucureştene, „Boema” şi „Rigoletto”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secvenţe lirice bucureştene, „Boema” şi „Rigoletto”

  Am mers la cele două spectacole, stimulat de distribuţii tinere şi de un oaspete străin. În prima privinţă, este clar că managementul Operei Naţionale Bucureşti se orientează către întinerirea afişului, în măsura în care vocalitatea rolurilor se pretează abordării de către unii cântăreţi aflaţi la începuturile carierelor, demersuri de multe ori riscante dar, dacă sunt precaut gândite, funcţionează şi atrag.

 • Noutăţi mozaicate la Opera Naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noutăţi mozaicate la Opera Naţională

  Luna martie a adus, la Opera Naţională, câteva repere interesante, în parte cu încărcătura evenimentului, astfel încât, după premiera coregrafică Romeo şi Julieta au urmat, în 10 zile, cel puţin patru spectacole de operă care au atras un public extrem de numeros, nu doar pentru frumuseţea muzicii, ci mai ales pentru că distribuţiile includeau fie tineri debutanţi, fie chiar oaspeţi de anvergură internaţională, ceea ce desigur, nu trebuia ratat.

 • Momente pe scena Operei
Naţionale Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Momente pe scena Operei Naţionale Bucureşti

  Două spectacole ale primei noastre scene lirice mi-au reţinut atenţia în ultima vreme. Motivul? Importanţi cântăreţi români care repurtează succese în străinătate, oaspeţi străini sau tineri debutanţi în roluri principale au fost capetele de afiş.

 • Reluări, reveniri, reconfirmări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reluări, reveniri, reconfirmări

  În toamna anului 2008, la Opera Naţională a văzut lumina rampei noua producţie cu Boema de Puccini, în regia basului Ionel Pantea, cel care a propus ca în rolul Mimi să fie distribuită o foarte tânără soprană ce tocmai absolvise Academia de Muzică din Cluj - Anita Hartig -, marcând astfel debutul absolut pe scena bucureşteană.

 • PREMIERĂ „Dialogul Carmelitelor“ sub conducerea dirijorului român Christian Badea la Budapesta, pe prima scenă lirică a Ungariei  VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PREMIERĂ „Dialogul Carmelitelor“ sub conducerea dirijorului român Christian Badea la Budapesta, pe prima scenă lirică a Ungariei  VIDEO

  Chistian Badea a condus, pe 2 decembrie, la Opera din Budapesta, premiera spectacolului "Dialogul Carmelitelor", de Francis  Poulenc, montat pentru prima dată pe această scenă. Opera lui Poulenc are reprezentaţii, sub direcţia dirijorului român, la Opera din Budapesta până pe 15 decembrie. După ce în România a creat un fenomen cu "Parsifal", Christian Badea face acum un tur de forţă la Budapesta, dirijând, în decembrie, şi „Boema“ de Puccini.

 • „Boema” şi tentaţia debuturilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Boema” şi tentaţia debuturilor

  Se pare că, la Opera din Iaşi, Boema este una dintre producţiile parcă „rezervate” debuturilor, astfel încât, după doar două luni de la precedenta reprezentaţie ce a propus noi apariţii în rolurile de prim plan, luna mai a adus alte repere interesante în acest sens.

 • Soprana Anita Hartig, între
Metropolitan, Covent Garden şi Opera de Stat
din Viena
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soprana Anita Hartig, între Metropolitan, Covent Garden şi Opera de Stat din Viena

  Costin Popa: Ne aflăm la Opera de Stat din Viena, după premiera cu „Turandot”, în care ai interpretat rolul Liù pentru prima dată aici, după ce l-ai mai cântat şi la Metropolitan Opera. Cum a fost spectacolul? Eu îl voi vedea pe următorul. Care îţi sunt impresiile? Mi s-a spus că ai obţinut succesul serii.

 • „Boema”, o nouă capodoperă pe scena Operei Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Boema”, o nouă capodoperă pe scena Operei Braşov

  Opera Braşov vă invită sâmbătă, 19 martie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei Braşov, spectacolul cu opera „Boema” de Giacomo Puccini, pe un libret de Giuseppe Giacosa şi Luigi Illica, după romanul „Scènes de la vie de bohème” de Henri Murger.

 • Debuturi şi confirmări la Opera din Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi confirmări la Opera din Iaşi

  După doar o lună de la revederea producţiei cu Don Giovanni , m-am aflat din nou în sala Operei din Iaşi pentru a urmări o reprezentaţie cu Boema, atractivă, şi de această dată, în special prin seria debuturilor care, în ultima vreme, abundă, semn că managerul Beatrice Rancea este mereu în căutarea unor tineri de reală valoare pe care să-i aducă în faţa publicului, dându-le astfel o şansă la început de carieră.

 • Spectacole cu „Boema” la Bucureşti şi Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacole cu „Boema” la Bucureşti şi Iaşi

  Renumita soprană Elena Moşuc, a cărei reputaţie la scară mondială este binecunoscută şi unanim apreciată, îşi face timp în mod regulat să cânte în România. La început de martie, a revenit pe scena Operei Naţionale Bucureşti pentru un spectacol cu „Boema” de Puccini, titlu pe care îl mai onorase acum aproape şase ani.

 • Muzică
la Budapesta, de Sărbători (II) – Operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzică la Budapesta, de Sărbători (II) – Operă

  Deţinătoare a două săli de dimensiuni mari, Opera Maghiară de Stat îşi permite un repertoriu deosebit de variat, la sediul istoric şi la Teatrul Erkel. Primul auditorium, o superbă construcţie neo-renascentistă inaugurată în 1884 are 1300 de locuri, iar cel de-al doilea, modern, inaugurat în 1911 şi dăruit în 1951 Operei Maghiare de Stat, are puţin peste 1800 de locuri.

 • Staruri la
Opera Română din Cluj-Napoca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Staruri la Opera Română din Cluj-Napoca

  Prilejul a fost aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea TVR Cluj, un eveniment desfăşurat la jumătatea lunii noiembrie sub înaltul patronaj al Preşedinţiei României.

 • Dublu-eveniment la Opera Română din Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dublu-eveniment la Opera Română din Cluj

  La Opera Naţională Română din Cluj, seara de 15 noiembrie a marcat un dublu eveniment, propunând o nou producţie cu Boema de Puccini, spectacol inclus în seria manifestărilor dedicate celor 25 de ani împliniţi de TVR Cluj, aniversare aflată sub înaltul patronaj al Preşedinţiei României.

 • Niky Wolcz, un regizor fericit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Niky Wolcz, un regizor fericit

  Colaborator apropiat al renumitului regizor Andrei Şerban, deopotrivă la Universitatea Columbia din New York şi în realizarea unor producţii de teatru sau de operă pe mari scene ale lumii, timişoreanul Niky Wolcz a debutat, recent, într-un teatru liric din România, montând, la Opera din Iaşi, „Boema” de Puccini. Un bun prilej pentru o amplă conversaţie despre ceea ce înseamnă viziunea sa ori a altora în regia actuală.

 • „Boema“ zilelor noastre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Boema“ zilelor noastre

  Seria atracţiilor la Opera din Iaşi a continuat, spre sfârşitul stagiunii, prin noua montare cu Boema de Puccini, o adevărată premieră dacă ţinem seama că  celebra partitură s-a prezentat, pe acea scenă, pentru prima oară în martie 1958, actuala versiune înlocuind, astfel, producţia realizată în urmă cu 43 de ani.

 • La Iaşi, „Boema” pentru secolul XXI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Iaşi, „Boema” pentru secolul XXI

  După recenta premieră cu „Traviata”, Opera Naţională Română din oraşul moldav a ales drept nouă producţie un alt titlu de largă popularitate, „Boema” pucciniană.

 • INTERVIU Anita Hartig, soprană: „Vocea e foarte
fragilă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Anita Hartig, soprană: „Vocea e foarte fragilă“

  Soprana română Anita Hartig (30 de ani) a fost aplaudată pe scena „Metropolitan“ din New York, unde a întruchipat-o pe Mimi, eroina operei „Boema“ de Puccini, într-o serie de cinci spectacole, în perioada 19 martie - 2 aprilie.

 • O ascensiune fulminantă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O ascensiune fulminantă

  S-a întâmplat, de-a lungul vremii să ascult tineri interpreţi şi să am revelaţia unor date naturale (şi nu numai) care să-i impună curând în circuitul „mare” internaţional. Iar soprana Anita Hartig este un (alt) exemplu elocvent în acest sens.

Modifică Setările