Stiri despre boala celiaca

  15 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Medicina
Funcţională şi Integrativă, rol important în prevenirea şi tratarea bolilor
digestive
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Medicina Funcţională şi Integrativă, rol important în prevenirea şi tratarea bolilor digestive

  Sistemul digestiv este un complex de organe care transformă alimentele în forme simple, şi anume: glucoză, aminoacizi şi acizi graşi. Astfel, nutrienţii rezultaţi se absorb în intestinul subţire şi sunt transportaţi la celule pentru ca acestea să îşi poată îndeplini funcţiile, iar compuşii nedigeraţi şi neabsorbabili sunt eliminaţi prin colon.

 • Cum recunoşti dacă ai intoleranţă la gluten
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum recunoşti dacă ai intoleranţă la gluten

  Marea majoritatea persoanelor consumă zilnic produse pe bază de gluten: pâine, paste, cereale ori bere. Unii au însă intoleranţă la această proteină din cereale, glutenul.

 • Orezul acumulează
arsenicul şi mercurul din sol. Posibile riscuri ale dietei fără gluten
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orezul acumulează arsenicul şi mercurul din sol. Posibile riscuri ale dietei fără gluten

  Niveluri înalte de arsenic şi mercur au fost grăsite la americanii care urmau o dietă fără gluten, arată un nou studiu, publicat în jurnalul „Epidemiology“. Produsele fără gluten conţin adesea făină de orez, substitut de grâu, de secară sau de orz. Se pare că orezul este un acumulator de arsenic şi mercur din fertilizatori, din pământ şi din apă.

 • Simptomele intoleranţei la gluten
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simptomele intoleranţei la gluten

  Mulţi dintre cei care au intoleranţă la gluten, cunoscută şi drept boală celiacă, descoperă problema târziu, din cauza simptomelor înşelătoare. Afecţiunea este depistată în urma unor teste de specialitate.

 • Testele care îţi arată dacă
suferi de boala ce nu îţi permite să mănânci pâine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Testele care îţi arată dacă suferi de boala ce nu îţi permite să mănânci pâine

  Tot mai multe persoane sunt diagnosticate la ora actuală cu intoleranţă la gluten, numită şi boala celiacă. Se estimează că aceasta afectează o persoană din 200, la nivel mondial. În cazul acestor pacienţi, consumul de grâu, secară, orz şi ovăz, cereale cu gluten, duce la distrugerea mucoasei intestinelor şi la asimiliarea incompletă a nutrienţilor din alimente.

 • Ai deseori un lapsus? Patru cauze mai puţin cunoscute
ale scăpărilor de memorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ai deseori un lapsus? Patru cauze mai puţin cunoscute ale scăpărilor de memorie

  Nu-ţi aminteşti cum se numea filmul văzut cu o seară în urmă? Nu mai ştii unde ţi-ai parcat maşina? Uiţi frecvent diverse lucruri? Nu-ţi face griji. Nu înseamnă automat că suferi de boala Alzheimer. Dar micile scăpări de memorie pot semnala alte boli care merită a fi tratate cu atenţie.

 • Tratamente naturiste cu mei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratamente naturiste cu mei

  Meiul este un aliment foarte preţuit în domeniul medicinei naturiste pentru că este o sursă bogată de vitamine, minerale şi fibre, esenţiale într-un regim alimentar echilibrat. De asemenea, meiul este o cereală recomandată în special persoanelor care suferă de boala celiacă, deoarece nu conţine gluten, nu provoacă inflamaţie în organism şi nu este alergen.

 • Afecţiuni de care poţi să suferi fără să-ţi dai seama
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Afecţiuni de care poţi să suferi fără să-ţi dai seama

  Uneori, chiar şi medicilor cu multă experienţă le este foarte greu să diagnosticheze o anumită afecţiune. Şi asta pentru că simptomele nu variază foarte mult. Iată de ce boli poţi să suferi şi să nu ştii!

 • Lista bolilor greu de diagnosticat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lista bolilor greu de diagnosticat

  Indentificarea animitor boli poate pune beţe-n roate medicilor. CNN prezintă o listă a bolilor pe care doctorii le depistează după controale repetate şi mai multe investigaţii

 • Premieră/Prima pâine românească fără gluten, produsă la Galaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premieră/Prima pâine românească fără gluten, produsă la Galaţi

  O firmă gălăţeană a scos pe piaţă vineri, 28 ianuarie, prima pâine aglutenică, destinată persoanelor care suferă de boala celiacă. Pâinea fără gluten este vândută la preţul de 3,2 lei, iar viabilitatea ei a fost testată deja pe mai multe persoane bolnave care s-au simţit bine consumând-o.

Modifică Setările