Stiri despre boala alzheimer

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Despre misterele bolii Alzheimer, cu prof. dr.
Cătălina Tudose, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre misterele bolii Alzheimer, cu prof. dr. Cătălina Tudose, la Adevărul Live

  Prea puţini români observă sau dau importanţă primelor semne ale bolii Alzheimer, cea mai frecventă formă de demenţă la vârstnici. Prea puţină lume ştie că maladia Alzheimer nu e doar o afecţiune a bătrânilor. Despre acestea şi despre alte lucruri mai puţin cunoscute privind boala uitării vorbim la Adevărul Live cu prof. dr. Cătălina Tudose, preşedintele Societăţii Române Alzheimer.

 • Fructul miraculos
care te protejează de îmbătrânire şi boala Alzheimer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fructul miraculos care te protejează de îmbătrânire şi boala Alzheimer

  O rodie are de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât un pahar de vin roşu. Seminţele ei pline de suc roşu au o putere antioxidantă atât de mare încât acest fruct este un adevărat scut împotriva îmbătrânirii. În plus, datorită compuşilor antiinflamatori şi neuroprotectori, numiţi urolitine, rodia oferă protecţie împotriva bolii Alzheimer.

 • Diabetul are un efect dezastruos asupra creierului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Diabetul are un efect dezastruos asupra creierului

  Diabetul este o boală parşivă. Se spune că nimeni nu moare de diabet, ci de complicaţiile lui. Iar cele mai de temut sunt complicaţiile cardiovasculare. Recent, cercetătorii au aflat un nou risc ce îi pândeşte pe diabetici: boala Alzheimer. Riscul demenţei este cu atât mai însemnat, cu cât nivelul glicemiei este scăpat de sub control.

 • Care este diferenţa dintre
boala Alzheimer şi semnele normale de îmbătrânire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care este diferenţa dintre boala Alzheimer şi semnele normale de îmbătrânire

  Boala Alzheimer este o afecţiune în creştere la nivel mondial. Peste 35 de milioane de oameni suferă de Alzheimer, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Se estimează că numărul bolnavilor va creşte cu 60% până în 2040. Întârzierea diagnosticului este o problemă majoră. 80% dintre bolnavii cu Alzheimer rămân nediagnosticaţi pentru că apropiaţii nu-şi dau seama de suferinţa lor şi nu îi duc la medic.

 • Boala Alzheimer ar putea fi
transmisă prin sânge contaminat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Boala Alzheimer ar putea fi transmisă prin sânge contaminat

  Boala Alzheimer, cea mai frecventă formă de demenţă senilă, care afectează unul din opt oameni peste vârsta de 55 de ani, ar putea fi transmisă în cazuri excepţionale prin intermediul sângelui, la fel ca boala vacii nebune, au anunţat cercetătorii din Marea Britanie.

 • Boala Alzheimer, numită şi boala uitării, ar putea fi prevenită cu ajutorul unui medicament care tratează cancerul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Boala Alzheimer, numită şi boala uitării, ar putea fi prevenită cu ajutorul unui medicament care tratează cancerul

  În urma unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea Duke, a fost descoperită cauza probabilă a bolii Alzheimer iar rezultatele obţinute indică faptul că un anumit medicament aflat în prezent în testări pentru tratamentul cancerului ar putea preveni această maladie degenerativă, informează theguardian.com.

 • Cum îţi afectează sănătatea consumul de carne roşie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum îţi afectează sănătatea consumul de carne roşie

  Parcă o masă nu este copioasă fără o porţie de friptură de vită sau de porc. Ei bine, carnea roşie este unul dintre cele mai periculoase alimente pentru organism. Iată cum îţi afectează carnea roşie sănătatea!

 • Demnitate în demenţă? Povestea sătucului în care pacienţii îşi trăiesc viaţa cum vor ei, fără restricţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Demnitate în demenţă? Povestea sătucului în care pacienţii îşi trăiesc viaţa cum vor ei, fără restricţii

  O mică aşezare din Olanda este, în întregime, locuită de oameni în vârstă care suferă de demenţă. Acest orăşel poate oferi răspunsuri despre cum se poate descurca societatea cu cei bătrâni care suferă de degenerări cerebrale. În orăşelul respectiv nu există ieri şi nu există mâine, dar rezidenţii au mult mai multă libertate decât li s-ar permite într-un azil.

 • Vitamina E întârzie agravarea bolii Alzheimer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vitamina E întârzie agravarea bolii Alzheimer

  Mici doze de vitamina E, luate în fiecare zi, pot încetini declinul emoţional al pacienţilor care suferă de boala Alzheimer şi pot reduce timpul petrecut de îngrijitori în asistarea acestor pacienţi la realizarea sarcinilor de zi cu zi.

 • Vrei să ai o minte ascuţită şi sănătoasă? Citeşte o carte!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vrei să ai o minte ascuţită şi sănătoasă? Citeşte o carte!

  Într-o lume a ecranelor de tot felul, este foarte simplu să uiţi plăcerile simple, cum ar fi să te înveleşti într-un pled şi să citeşti o carte bună în lumina veiozei. Însă, adevărul este că cititul unei cărţi nu este doar recreativ sau o temă la orele de literatură. Studii recente sugerează că o carte îţi întăreşte mintea, te calmează, reduce depresia şi chiar întârzie apariţia simptomelor bolii Alzheimer.