Stiri despre blocaj federal

  25 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • INFOGRAFIE Economist american: „Adevărata datorie a SUA este de 70.000 de miliarde de dolari”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE Economist american: „Adevărata datorie a SUA este de 70.000 de miliarde de dolari”

  Guvernul federal american a dezinformat opinia publică timp de mai mulţi ani, anunţând o datorie naţională mult mai mică decât cea reală, potrivit raportului unui profesor de economie de la Universitatea California. Potrivit calculelor lui, SUA au o datorie de 70.000 de miliarde de dolari, valoare de aproximativ patru ori mai mare decât cifrele oficiale, 16.900 de miliarde de dolari.

 • INFOGRAFIE China avertizează SUA: plătiţi-vă
datoriile!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE China avertizează SUA: plătiţi-vă datoriile!

  Beijingul şi Tokyo, cei mai mari creditori străini ai Statelor Unite ale Americii, avertizează Washingtonul să rezolve blocajul bugetar şi să evite intrarea în incapacitate de plată anunţată pentru 17 octombrie.

 • Blocajul federal al SUA: zece consecinţe neaşteptate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Blocajul federal al SUA: zece consecinţe neaşteptate

  Mesajele de avertizare cu semnul „interzis” afişate la intrarea în parcurile naţionale şi muzeele din Statele Unite ale Americii sunt unele dintre cele mai vizibile dovezi ale blocajului federal care a paralizat o mare parte din activităţile guvernului. În afară de consecinţele evidente, există şi  unele mai puţin obişnuite.

 • Washington Post: „Voinţa poporului“ ameninţă democraţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Washington Post: „Voinţa poporului“ ameninţă democraţia

  În ultimii 20 de ani, am petrecut mult timp în ţări care nu sunt democraţii dar ar vrea să fie. În Europa Centrală şi fosta Uniune Sovietică, iar cel mai recent în Africa de Nord, am cunoscut mulţi oameni care încearcă să îşi dea seama cum s-ar traduce conceptual evaziv „voinţa poporului“ în chestiunile practice ale guvernului: taxe, cheltuieli publice, apărare, legi, samd, anunţă jurnalistii de la Washington Post.

 • Obama către Congres: „Nu negociem redeschiderea guvernului”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obama către Congres: „Nu negociem redeschiderea guvernului”

  Preşedintele american Barack Obama le-a spus liderilor Congresului că refuză în continuare să negocieze redeschiderea guvernului şi nici majorarea limitei maxime de îndatorare a SUA, atât timp cât proiectele de lege nu se conformează condiţiilor sale, a transmis Casa Albă.

 • Democraţii joacă tare în lupta pentru a scoate guvernul SUA din şomaj şi transmit republicanilor că „SUA nu negociază cu teroriştii”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Democraţii joacă tare în lupta pentru a scoate guvernul SUA din şomaj şi transmit republicanilor că „SUA nu negociază cu teroriştii”

  A doua zi de şomaj tehnic al guvernului american nu a adus prea multe speranţe privind o soluţionare rapidă. Republicanii au transmis pe surse că vor trage de timp până la jumătatea lunii, moment în care Statele Unite vor atinge limita impusă prin Constituţie pentru datoria publică şi ar putea intra în incapacitate de plată. În replică, democraţii, în frunte cu Obama, le-au transmis cu ironie că „SUA nu negociază cu teroriştii”.

 • Veteranii americani din al Doilea Război Mondial înving blocajul federal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Veteranii americani din al Doilea Război Mondial înving blocajul federal

  În jur de 200 de veterani americani au ignorat blocajul federal care a dus la închiderea tuturor monumentelor publice aflate în administrarea guvernului, au trecut cu uşurinţă de porţile încuiate şi au participat la o reuniune a soldaţilor care au luptat în timpul conflictului global, organizată la Memorialul Celui de-al Doilea Război Mondial de la Washington, D.C.

 • FOTOGALERIE „NY Daily News” şochează din nou cu o copertă controversată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOGALERIE „NY Daily News” şochează din nou cu o copertă controversată

  Presa americană a avut reacţii puternice după blocajul care a trimis guvernul federal în şomaj tehnic. Fox News, tradiţional de partea republicanilor, a negat că ar exista această situaţie şi susţine că este vorba de o „uşoară reducere de personal”. „HuffingtonPost”, publicaţie favorabilă democraţilor, a titrat „That Sucks”. Cel mai controversat titlu vine însă de la „NY Daily News”: „Camera rahaţilor. Mizeriile din D.C. au închis guvernul”.

 • „Houston, avem o problemă.” 97% din angajaţii NASA, trimişi în şomaj tehnic exact în ziua în care organizaţia împlineşte 55 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Houston, avem o problemă.” 97% din angajaţii NASA, trimişi în şomaj tehnic exact în ziua în care organizaţia împlineşte 55 de ani

  Pe 1 octombrie 1958, preşedintele american Dwight Eisenhower a promulgat o lege care, cu doar câţiva ani înainte, părea un vis îndrăzneţ: înfiinţarea unei agnţii care să se ocupe exclusiv de spaţiul cosmic. De ziua ei, NASA a fost trimisă în şomaj tehnic din cauza blocajului din Congres, care nu a reuşit să adopte un proiect bugetar, iar guvernul federal a fost forţat să-şi închidă, rând pe rând, toate instituţiile. Parodiile au început să curgă.

 • Economia ofileşte democraţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Economia ofileşte democraţia

  Când afli că nişte bănci private, lideri ai economiei globale şi, unele, responsabile de criza financiară globală, se întâlnesc cu liderul democraţiei planetare, SUA, aflată în situaţie de blocaj bugetar, parcă îţi vin nişte gânduri. Oare cât mai contează democraţia, în faţa intereselor economice?

 • Blocajul federal din SUA pe înţelesul tuturor. Lista instituţiilor închise. NASA şi Fiscul se numără printre acestea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Blocajul federal din SUA pe înţelesul tuturor. Lista instituţiilor închise. NASA şi Fiscul se numără printre acestea

  Toate instituţiile publice americane aflate în sbordinea şi finanţate direct de guvernul federal - şi nu din fonduri locale din fiecare stat - sunt afectate de blocajul din Congres care a obligat guvernul să se închidă pentru prima dată după 17 ani. Printre acestea se numără Poşta, agenţia pentru protecţia mediului, NASA, unele departamente ale armatei, unităţile de învăţământ şi multe altele.

 • SUA: consecinţele directe ale blocajului federal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SUA: consecinţele directe ale blocajului federal

  Statul american federal este paralizat începând de marţi, ca urmare a blocajului financiar creat de confruntările politice din Congres. Începând de marţi, prima zi a noului an fiscal 2014, agenţiile federale şi funcţionarii publici vor trece printr-o serie de schimbări care vor persista până când Senatul şi Camera Reprezentativelor vor reuşi să adopte un plan bugetar comun.

 • Cum vor fi afectaţi călătorii în SUA de blocarea guvernului american
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum vor fi afectaţi călătorii în SUA de blocarea guvernului american

  Dezbaterile din Congresul american pe marginea reformei din Sănătate a blocat orice proiect de buget, iar guvernul federal american a fost obligat să-şi înceteze activitatea pentru prima dată în ultimii 17 ani. Străinii care plănuiesc să viziteze SUA în această perioadă trebuie să ţină cont de schimbările aduse de acest blocaj.

 • SUA vor continua să emită vize şi după blocajul statului federal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SUA vor continua să emită vize şi după blocajul statului federal

  Serviciile consulare americane vor continua, într-o primă fază, să emită vize străinilor doritori să intre în Statele Unite, chiar şi după oficializarea blocajului statului federal, anunţat marţi dimineaţa, a asigurat luni Departamentul de Stat, citat de AFP.

 • Închiderea parţială a guvernului SUA va costa 300 de milioane de dolari pe zi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Închiderea parţială a guvernului SUA va costa 300 de milioane de dolari pe zi

  Oprirea parţială a activităţii statului federal american, după ce Congresul nu a adoptat bugetul pentru anul fiscal care a început la 1 octombrie, va cauza într-o primă perioadă pierderi de 300 milioane de dolari pe zi economiei SUA, potrivit estimărilor firmei de cercetare IHS, citate de Bloomberg.

 • Primul discurs al lui Obama de la intrarea în faliment a SUA: „Congresul nu a reuşit să-şi îndeplinească datoria”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul discurs al lui Obama de la intrarea în faliment a SUA: „Congresul nu a reuşit să-şi îndeplinească datoria”

  În timp ce guvernul federal se pregăteşte să fie închis, preşedintele Barack Obama a ţinut un discurs prin care s-a adresat militarilor americani. Şeful de la Casa Albă a promis că va face presiuni asupra Congresului până va fi adoptat un text comun asupra bugetului federal, ceea ce va permite reluarea activităţii în guvern şi va îndepărta incertitudinile privind plata salariilor.

 • SUA au intrat în faliment tehnic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SUA au intrat în faliment tehnic

  Pentru prima dată în ultimele două decenii, guvernul federal al SUA va fi închis parţial începând de marţi, după ce republicanii din Congres au respins două proiecte de lege înaintate de Camera Reprezentanţilor. Odată intrat în „faliment tehnic”, executivul american va fi obligat să facă doar plăţi de urgenţă, însă cea mai mare parte a instituţiilor de stat vor fi închise, salariile bugetarilor vor fi suspendate şi impozitele se măresc automat.

Modifică Setările