Stiri despre biserica ortodoxa

  312 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Scandaluri care au zguduit biserica ortodoxă din Banat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scandaluri care au zguduit biserica ortodoxă din Banat

  Ortodoxia din zona de vest a țării nu a fost lipsită de tulburări în ultimii ani. Motivele pentru care preoții au fost implicați, cu sau fără voia lor, în diverse neînțelegeri, au fost destul de numeroase și nu i-au ocolit pe liderii Mitropoliei Banatului.

 • Biserica unde ora 12 vine cu muzică religioasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biserica unde ora 12 vine cu muzică religioasă

  Bisericile greco-catolice au reînviat după „crima” comuniştilor, însă timpul îşi pune amprenta asupra lor. Biserica Mizericordienilor din Piaţa 700 a fost supusă renovărilor în 1997, însă are nevoie de reparaţii noi.

 • Românii din Guadalajara vor avea biserică ortodoxă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii din Guadalajara vor avea biserică ortodoxă

  Comunitatea ortodoxă din Guadalajara va avea, peste un an şi jumătate, primul templu în această provincie, după ce ieri a fost inaugurat şantierul construcţiei şi a fost pusă prima piatră la temelia bisericii ortodoxe române ce va fi ridicată pe terenul cedat de Primărie.

 • Săptămâna începe cu duminica şi la ortodocşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Săptămâna începe cu duminica şi la ortodocşi

  Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a modificat calendarul religios pentru ca săptămâna bisericească să nu mai înceapă lunea, ci duminica, ziua Învierii Mântuitorului. Preoţii ortodocşi spun că declararea duminicii ca prima zi a săptămânii este o revenire la normal, aşa cum era înaintea regimului comunist, şi că viaţa laică nu este afectată.

 • Ce le doresc capii bisericii timişorenilor de Crăciun: tihnă, sănătate şi voie bună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce le doresc capii bisericii timişorenilor de Crăciun: tihnă, sănătate şi voie bună

  Şi în 2010, liderii bănăţeni ai Bisericii Ortodoxe şi cei ai Bisericii Catolice ţin să le readucă aminte timişorenilor că Sărbătorile de Iarnă nu înseamnă bucate multe pe masă şi chefuri, ci "adevărul şi viaţa”, respectiv "o neîntreruptă, caldă şi stăruitoare chemare a omului la adevăr, dreptate, milă, faptă bună, dragoste, rugăciune şi pace”.

 • Trinitas TV, televiziunea personală a Patriarhului Daniel, a avut exclusivitate la
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trinitas TV, televiziunea personală a Patriarhului Daniel, a avut exclusivitate la "ora cea de taină" din Banat

  Reprezentanţii Trinitas Tv l-au urmărit pas cu pas pe Patriarhul Daniel într-o vizită personală la Lugoj, la reuniunea de 40 de ani de la terminarea liceului. În timp ce ziarele sau televiziunile care nu sunt finanţate de Biserica Ortodoxă au fost izgonite, cei de la Trinitas TV s-au ţinut de Patriarh pe motiv că "evenimentul este privat şi că sunt apropiaţi ai bisericii".

 • Un săcelean a încercat să fure din cutia milei a Bisericii din Piaţa Sfatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un săcelean a încercat să fure din cutia milei a Bisericii din Piaţa Sfatului

  Incidentul s-a petrecut ieri, în jurul orei 14.00, când un bărbat de 67 de ani, din Săcele a încercat să sustragă banii donaţi de credincioşi în cutia milei. În timpul furtului, bărbatul a fost surprins de personalul de serviciu al Bisericii ortodoxe din Piaţa Sfatului, care a alertat imediat poliţiştii comunitari.

 • Mamele-surogat, criticate de Biserică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mamele-surogat, criticate de Biserică

  Subiectul mamei-surogat naşte controverse. După model occidental, tot mai multe femei aleg să-şi închirieze trupul, timp de nouă luni, din cauza problemelor financiare. Feţele bisericeşti sunt, însă, împotriva acestui gest.

 • Mântuire cu bani de la buget
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mântuire cu bani de la buget

  Doar n-o să punem autostrăzile, şcolile, spitalele sau pensiile înaintea imperioasei nevoi de a ne ruga la cel mai grandios altar din Estul Europei!

Modifică Setările