Stiri despre biografie

  190 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tom Waits: circarul, copilul, timidul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tom Waits: circarul, copilul, timidul

  Cu vocea lui spartă şi seducătoare şi imaginaţia unui Peter Pan, muzicianul care a lansat de curând un nou album („Bad as Me“) e artistul-clopot. Îl vezi, dar niciodată nu-l poţi atinge.

 • Creatorul personajului antologic Zorba Grecul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creatorul personajului antologic Zorba Grecul

  Visul suprem al libertăţii, oricând şi oriunde, este firul roşul care străbate literatura şi viaţa lui Nikos Kazantzakis, scriitorul care l-a descoperit şi l-a recreat apoi în ficţiune pe Alexis Zorbas.

 • Woody Allen, cu şi fără mască
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Woody Allen, cu şi fără mască

  Timid sau obraznic, disciplinat sau haotic, tradiţionalist sau rebel? Identitatea lui Woody Allen, regizor, actor, scenarist, dramaturg, muzician şi scriitor, rămâne indecisă între extreme. „Sunt fan Woody Allen“ este o expresie care a intrat de multă vreme în conversaţiile de zi cu zi.

 • Mariana Mihuţ: rege şi bunică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mariana Mihuţ: rege şi bunică

  Criticul de teatru Mircea Morariu, autorul cărţii „Cu şi despre Mariana Mihuţ“, subliniază momentele importante din viaţa actriţei. A interpretat un moş, un bufon, un rege, dar şi o babă, atunci când s-a săturat să mai fie frumoasă. Acum, e bunică. Pe scenă, în spectacolul „Îngropaţi-mă pe după plintă“, dar şi acasă, unde împarte iubirea pentru nepoţelul Mircea cu soţul ei, Victor Rebengiuc

 • Biografie: Răsfăţata „La Binoche“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biografie: Răsfăţata „La Binoche“

  De aproape trei decenii, actriţa iubită de critici şi de publicul din lumea întreagă face film şi teatru cu pasiune, iar în timpul liber pictează şi se implică în tot felul de acţiuni civice. Are la activ filme al căror număr este mai mare decât numărul anilor: Juliette Binoche are 47 de ani şi a jucat în 48 de filme, intrând într-o lume care a descoperit-o când abia ieşise din adolescenţă.

 • Un englez la curtea Franţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un englez la curtea Franţei

  Fineţea, modestia, timiditatea şi (auto)ironia domină atât personalitatea lui Julian Barnes, cât şi literatura sa, care l-a impus printre cei mai importanţi autori britanici de azi. Cunoscutul scriitor britanic a câştigat săptămâna trecută Man Booker Prize pe 2011, pentru cea mai recentă carte a sa, „The Sense of an Ending“/ „Sentimentul sfârşitului“, publicată în luna august. Distincţia a fost, însă, un gest tardi

 • Nobel pentru idealistul Nordului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nobel pentru idealistul Nordului

  La 80 de ani, suedezul Tomas Tranströmer a intrat în clubul celebru al câştigătorilor Premiului Nobel pentru Literatură.

 • Ce l-a sfătuit Steve Jobs pe Bill Clinton în scandalul Lewinsky
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce l-a sfătuit Steve Jobs pe Bill Clinton în scandalul Lewinsky

  În 1998, fostul preşedinte american Bill Clinton a avut o discuţie privată cu Steve Jobs în timpul căreia l-a întrebat cum să se ocupe de scandalul sexual în care a fost implicat, spune biografului co-fondatului Apple, citat de „The Huffington Post".

 • Steve Jobs despre ceilalţi titani ai tehnologiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Steve Jobs despre ceilalţi titani ai tehnologiei

  Cofondatorul Apple vorbeşte în volumul biografic care va fi lansat luni despre Bill Gates, care spune că ar fi trebuit să meargă la un ashram, despre succesorul său, Tim Cook, dar şi despre alţi contemporani ai săi.

 • Părintele şcolii româneşti de regie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Părintele şcolii româneşti de regie

  Octogenarul Radu Penciulescu este unul dintre cei mai importanţi regizori şi profesori de teatru, din România şi din lume. Născut în 1930, Radu Penciulescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1956, unde a fost coleg cu Lucian Pintilie, Sanda Manu, Mihai Dimiu, Valeriu Moisescu.

 • Sony va ecraniza biografia lui Steve Jobs
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sony va ecraniza biografia lui Steve Jobs

  Grupul Sony a negociat drepturile de ecranizare ale biografiei „profetului" de la Apple. Filmul va ieşi pe piaţă mai devreme decât era anunţat

 • Horia Bernea, pictor al Raiului pe pământ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Horia Bernea, pictor al Raiului pe pământ

  Existenţa pictorului şi creatorului Muzeului Ţăranului Român a stat sub semnul frumuseţii venite din credinţă şi din dragostea pentru omul firesc. Fiu al etnologului Ernest Bernea, Horia Bernea a lăsat în urma sa două comori esenţiale pentru cultura română de azi: pictura sa, o sinteză între Occident şi Bizanţ, realizată în spiritul unei credinţe deschise, cum susţin criticii de artă, şi Muzeul Ţăranului Român (MŢR

 • Arnold Schwarzenegger îşi povesteşte viaţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arnold Schwarzenegger îşi povesteşte viaţa

  Actorul Arnold Schwarzenegger (64 de ani) îşi va lansa un volum autobiografic, numit „Total Recall: My Unbelievably True Life Story", anul viitor.

 • Actorul–Rege, „cu un înger pe umăr“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actorul–Rege, „cu un înger pe umăr“

  Ştefan Iordache, băiatul plecat din Rahova şi ajuns în „jilţul“ lui Hamlet, avea aristocraţia în sânge. S-a născut într-o zi de iarnă, pe 3 februarie, într-o mahala din Bucureşti, şi a murit într-o zi de toamnă caldă, pe 14 septembrie, departe de ţară, într-un spital din Viena.

 • O minune pe nume George Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O minune pe nume George Enescu

  „Pentru mine, Enescu va rămâne una din veritabilele minuni ale lumii“, spunea legendarul violonist Yehudi Menuhin, discipol al marelui compozitor, în perioada tinereţii. Destinul celui mai mare muzician român din toate timpurile a stat de la început sub semnul miracolului.

 • Elfriede Jelinek: o poveste despre femeile excesive şi sexualitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elfriede Jelinek: o poveste despre femeile excesive şi sexualitate

  Romanciera Elfriede Jelinek s-a alăturat, în 2004, unei liste minimaliste de 12 scriitoare distinse cu Premiul Nobel. L-a câştigat pentru că literatura sa „relevă absurditatea stereotipurilor sociale şi forţa lor subjugatoare“. Cu sprâncenele încruntate ale unei Frida Kahlo de rasă nordică, scriitoarea austriacă a scandalizat lumea literară prin declaraţiile sale de un feminism necenzurat.

 • Părintele detectivului Philip Marlowe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Părintele detectivului Philip Marlowe

  Raymond Chandler, copilul părăsit de un tată alcoolic, a crescut trăind mediocru. A dat faliment şi în viaţă, şi în afaceri. După 51 de ani de existenţă amară, şi-a schimbat destinul, publicând un roman poliţist. La sfârşitul anilor ’30, Raymond Chandler arunca în aer toate regulile genului cu „Somnul de veci“, o carte în care începea să trăiască pentru totdeauna detectivul Philip Marlowe.

 • Sarah Waters şi renaşterea romanului istoric
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sarah Waters şi renaşterea romanului istoric

  La 45 de ani, pe care-i împlineşte pe 21 iulie, scriitoarea britanică este considerată o voce puternică a literaturii de ficţiune din ultimul deceniu. După ce a publicat cinci romane de succes, toate traduse în multe ţări, Sarah Waters este o prozatoare ale cărei cărţi sunt aşteptate cu nerăbdare de editori, critici literari şi cititori.

 • Biografia lui Elizabeth Taylor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biografia lui Elizabeth Taylor

  Elizabeth Taylor s-a nascut la 27 februarie 1932, la Hampstead, lângă Londra. A primit de două ori Premiul Oscar şi a primit Premiul pentru întreaga carieră de la "American Film Institute".

 • EXCLUSIV Citeşte fragmente din cartea „Mădălina, viaţa şi moartea unei vedete”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Citeşte fragmente din cartea „Mădălina, viaţa şi moartea unei vedete”

  Ziarul „Adevărul de seară“ vă prezintă în avanpremieră fragmente din cartea „Mădălina, viaţa şi moartea unei vedete”, ce va apărea luni, 13 septembrie, împreună cu ziarul „Click!”, la preţul de 6,99 de lei. Volumul, care apara la două luni de la dispariţia Mădălinei Manole, îşi propune să fie o biografie completă şi obiectivă a artistei care a cucerit scenele româneşti în anii ’90. Primii paşi spre succes

 • Salvatorul felinelor din estul Africii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salvatorul felinelor din estul Africii

  Un britanic povesteşte în biografia pe care o lansează luna aceasta cum a ajuns să salveze leii, deşi a fost la un pas de a fi ucis de unul. Tony Fitzjohn a simţit ce înseamnă prietenia dintre om şi animal când un pui de leu a sărit să-l scoată din ghearele altuia.

 • Gigi Becali păzea robineţii la Revoluţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gigi Becali păzea robineţii la Revoluţie

  „Adevărul“ vă prezintă portretul celor mai controversaţi oameni din fotbalul românesc. Astăzi: Gigi Becali. Patronul Stelei s-a născut la Zagna, în judeţul Brăila, la 25 iunie 1958. Localitatea nu mai există astăzi, ea fiind creată special de comunişti pentru deportaţii din Bărăgan.

Modifică Setările