Stiri despre binom

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Binomul Dorneanu-Weber
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Binomul Dorneanu-Weber

  Evoluţia profesională, pe scara socială şi în viaţa politică a d-lui Valer Dorneanu, azi preşedintele auto-declarat insomniac, socotit de mulţi dintre noi de tristă faimă al Curţii Constituţionale a României, nu ridică nici cel mai mic semn de întrebare. Iar de mirare nici nu poate fi vorba. Mirarea nu se potriveşte deloc cu personajul.

 • Binomul capro-varzist (II). Comitete şi comisii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Binomul capro-varzist (II). Comitete şi comisii

  Cu înţelepciunea lui, bazată pe o îndelungată experienţă, Bulă a formulat enunţul „Dacă vrei să nu rezolvi o problemă, atunci înfiinţează o comisie“. Adăugând aici şi termenul „comitet“ (care dă şi expresia „băiat de comitet“), ne reîntâlnim cu I. L. Caragiale, cu expresia „comitete şi comiţii“.

 • Binomul capro-varzist (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Binomul capro-varzist (I)

  Termenii „stânga“ şi „dreapta“ se referă la cele două mâini ale omului, după cum „stângul“ şi „dreptul“ se referă la cele două picioare. Cei doi termeni au ajuns să fie metafore, care definesc ideologia diverselor partide. La nivel popular, „stânga“ este discreditată, de unde expresiile „a porni cu stângul“, sau „stângăcie“, în practicarea unei meserii.

 • Valeriu Munteanu: „Binomul Plahotniuc-Dodon pregăteşte excluderea mea din cursa electorală“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valeriu Munteanu: „Binomul Plahotniuc-Dodon pregăteşte excluderea mea din cursa electorală“

  Candidatul Partidului Liberal la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, Valeriu Munteanu, susţine că „binomul Plahotniuc-Dodon” pregăteşte pentru săptămâna viitoare excluderea sa din cursa electorală. Potrivit lui Munteanu, acest lucru se întâmplă în condiţiile în care este clar că el va ajunge în turul II de scrutin, transmite IPN.

 • Vanghelie, la Antena 3: Coldea îl şantaja pe Maior cu dosarul fregatelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vanghelie, la Antena 3: Coldea îl şantaja pe Maior cu dosarul fregatelor

  Marian Vanghelie a declarat, într-o emisiune la Antena 3, că Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, l-are fi şantajat pe George Maior, fost director al SRI, actual ambasador al României la Washington. Coldea l-ar fi ameninţat pe Maior cu dezvăluirea de informaţii legat de dosarul achiziţionării de către România a unor fregate.

 • Binomul care cucereşte partidele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Binomul care cucereşte partidele

  Un alt „binom” al politicii româneşti este cel între liderul de partid şi candidatul la funcţie. Discut aici cum s-a transformat povestea asta din nevoia de comunicare într-o slăbiciune a sistemului democratic şi ce implicaţii are pe viitor.

 • La Chişinău, după afacerea Rogozin: Coabitare, Marele Târg sau Binomul Dodon-Plahotniuc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Chişinău, după afacerea Rogozin: Coabitare, Marele Târg sau Binomul Dodon-Plahotniuc

  Una dintre principalele teme ale dezbaterii politice şi mai ales războiul imagologic la nivelul Republicii Moldova, este astăzi definirea relaţiei (în evoluţie) dintre preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon şi liderul coaliţiei, Oligarhul care a Capturat Statul, după propaganda opoziţiei din stradă, Vladimir Plahotniuc.

 • Binom, monom, polinom
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Binom, monom, polinom

  Cine ne conduce? Fiecare actor al scenei politice pare că ştie. Ideea e că nu ne conduc cei de la conducere, ci alţii, acoperiţi. Preşedintele Senatului i-a identificat şi nu se sfieşte să-i arate cu degetul. Dl Călin Popescu Tăriceanu poate prelua, oricînd, replica marelui Lache, personajul caragialesc din „Doi amici”:

 • Tăriceanu: În comunism, aveam binomul Ceauşescu şi Lenuţa. În 2015, am avut binomul Coldea-Codruţa. Avem cele mai multe microfoane pe cap de locuitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tăriceanu: În comunism, aveam binomul Ceauşescu şi Lenuţa. În 2015, am avut binomul Coldea-Codruţa. Avem cele mai multe microfoane pe cap de locuitor

  În discursul susţinut la Congresul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a criticat din nou, pe un ton foarte vehement, instituţiile de forţă, făcând o paralelă cu regimul comunist. Tăriceanu a susţinut că protestele din luna februarie împotriva Guvernului Grindeanu au fost "o încercare eşuată de lovitură de stat" şi s-a arătat mirat că în România există tineri care o susţin pe şefa DNA Laura Codruţa Kovesi.

 • Să luăm aminte cum se cuvine la dezvăluirile
domnului Sebastian Ghiţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să luăm aminte cum se cuvine la dezvăluirile domnului Sebastian Ghiţă

  Sebastian Ghiţă ne-a invitat să verificăm documentele pe care le-a prezentat miercuri într-un mesaj video, dar nu ne ajută deloc să o facem: aceste documente nu sunt accesibile nicăieri în format electronic şi, mai ales, într-un mod lizibil. Nu ne rămâne decât să le verificăm în condiţiile dictate de domnul Ghiţă. Şi le luăm pe rând.

 • Încurcate cărări ale informaţiei către o justiţie independentă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încurcate cărări ale informaţiei către o justiţie independentă

  Primul izvor – izvorul originar - al ideii separaţiei dintre activităţile DNA şi SRI este unul subteran şi secret, dacă nu cumva este vorba de mai multe izvoare. Aşa-numitul „binom” DNA-SRI funcţiona deja chiar foarte bine, efectele lui fiind evidente, în primul rând pentru infractori. Cineva, cumva, de undeva, a venit cu ideea spargerii „binomului”.

 • George Maior, la Adevărul Live: Nu am avut senzaţia că Kovesi are proiecte politice. O cunosc ca pe o profesionistă. Nu există binomul SRI-DNA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Maior, la Adevărul Live: Nu am avut senzaţia că Kovesi are proiecte politice. O cunosc ca pe o profesionistă. Nu există binomul SRI-DNA

  Fostul director al SRI, George Maior, a declarat, astăzi, la Adevărul Live, că a cunoscut-o pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, dar că nu i-a dat niciodată senzaţia că ar avea proiecte politice. Totodată, Maior a spus că nu există un binom DNA-SRI, ci doar o colaborare în limtele legii între cele două instituţii.

Modifică Setările