stiri despre bill gates

În cazul în care vara anului trecut nu a fost suficient de aglomerată din cauza pandemiei şi a măsurilor de carantinare, „infodemia generală“ a fake news-ului a primit muniţie nouă graţie veştii otrăvirii principalului opozant rus, Alexei Navalnîi.

Ce zice Putin adresându-se liderilor politici occidentali şi, în particular, oficialilor NATO? Că nu au de ce să fie neliniştiţi deoarce Rusia nu are de gând să invadeze Ucraina, trimiţând ceva forţe de susţinere în ajutorul celor două armate pe care a avut deja grijă să fie dotate cu o forţă ofensivă despre care mulţi experţi militari spun că ar fi cu mult superioară celei de care dispune armata ucraineană.

acum 21 ore · comentarii (48)

Cum anticipam, premierul Cîţu nu are competenţa, credibilitatea şi anvergura politică să conducă guvernul României, mai ales în condiţii de criză. Am avut dreptate. Trebuie să judecăm conducerea liberală a României, după 17 luni de guvernare Orban-Cîţu. Şi în condiţii de crize extreme, de ameninţări teribile care vin peste noi.

Mai puţin de 3 luni îi despart pe elevii din clasa a 12-a de examenul de Bacalaureat. Recent elevii au susţinut şi simulările pentru examen, aflând astfel cât mai au de acoperit din materie până la vară. Fără îndoială, perioada care urmează este una de încărcătură şi stres ridicate pentru cei din an terminal la liceu. Emoţiile sunt cu atât mai mari şi pe fundalul pandemiei ultimului an, care a întrerupt şi fragmentat procesul de predare la clasă.

acum 14 ore · comentarii (0)

Coaliţia aflată la guvernare stă pe un butoi cu pulbere iar o posibilă explozie riscă să facă numeroase victime politice. Vlad Voiculescu, „copilul problemă” al cabinetului condus de Florin Cîţu, şi-a dat din nou în petic. Agenda mass-media din ultimele zile a fost dominată de bâlbele, gafele şi deciziile controversate ale ministrului Sănătăţii.

Vrem sau nu, ne place sau nu, săptămâna are 5 zile de lucru, luni-marţi-miercuri-joi-vineri. Vrem sau nu, ne place sau nu, dacă facem şcoală 5 ore pe zi la gimnaziu şi 6 ore pe zi la liceu, bugetul săptămânal de timp pe care îl avem la dispoziţie este de 25 de ore la gimnaziu şi 30 de ore la liceu. În această realitate, “luatul din foarfecă” a fost, este şi va fi mereu opţiunea din start falimentară la fiecare iteraţie de noi planuri-cadru.

acum 2 zile · comentarii (4)

Agenda publică la nivel global este din ce în ce mai ocupată de mobilizarea trupelor ruse la graniţa cu Ucraina, de cererea acestui stat de a adera la NATO, de reacţia statelor occidentale la încercarea Federaţiei ruse de a relua un conflict despre care s-a crezut multă vreme că poate fi rezolvat cu ajutorul mecanismelor de mediere internaţională.

acum 3 zile · comentarii (55)

Între 20 şi 40 ani, trăim viaţa euforic, ardent, fără teama c-am putea rata ţinta. Greşelile mari ni se par mici. Ne scuzăm cu uşurinţă propriile abateri şi acuzăm vehement erorile înaintaşilor. Ne investim cu entuziasm naiv şi gratuitate candidă într-o puzderie de proiecte civice ori sociale, fiind convinşi că „noi suntem schimbarea.”

acum 2 zile · comentarii (5)
Modifică Setările