stiri despre bill gates

În decembrie 2019 am avut rezultatele la testele PISA. Ultimii din Europa! 44% analfabeţi funcţionali, iar la matematică doar 38% au luat peste cinci la Evaluarea Naţională!  Urmează pandemia şi trei semestre de şcoală pierdute. După cum recunoştea şi ministrul  Cîmpeanu, învăţământul online a adus elevilor pierderi irecuperabile. După trei semestre de şcoală pierdute se produce un adevărat miracol!

acum 5 ore · comentarii (7)

Nu e nici un secret că în Bucureşti va veni într-o zi un cutremur peste şase grade Richter. Eu am prins unul mai mic în 1990 într-o noapte la corturile din Piaţa Universităţii, cu vreo cîteva zile înainte să vină minerii, şi am scăpat uşor. Pandemia e tot un fel de cutremur, mai puţin distrugător în fiecare moment al ei dar la fel de dramatic şi mai solicitant pe ansamblu.

acum 2 zile · comentarii (0)

Parcă toate necazurile se acumulează pe capul Rusiei lui Putin. De abia smulsese o pseudo-înţelegere a preşedintelui american Joe Biden pentru o întâlnire – summit bilateral, cândva, în viitor, pentru discuţii strategice numai să-şi retragă trupele care marchează încordarea muşchilor în Estul Ucrainei, că au venit pe bandă rulantă semnele negative care mai de care mai îngrijorătoare.

acum 2 zile · comentarii (87)

Henry Kissinger a declarat în 2019 că relaţia SUA cu China se afla „în punctul de origine al unui Război Rece”. Kissinger ar putea modifica acea afirmaţie astăzi - şi anume, ar trebui să spună că relaţia SUA-China este acum dincolo de punctul de origine al unui Război Rece şi intră într-un ”teren perfid”.

acum 3 zile · comentarii (43)

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat: "Când am fost vicepreşedinte, am cerut să fiu ultima persoană care să discute cu preşedintele înainte de luarea unor decizii importante - şi actualul vicepreşedinte îmi oferă acelaşi sfat. Ea este ultima voce din cameră şi nu omite niciodată să spună adevărul, în timp ce lucrăm pentru a ne reconstrui mai bine naţiunea."

acum 3 zile · comentarii (17)

Ca un scăpătat de soare în aprilie, au trecut cei şapte ani canonici de când Părintele Olteniei de sub munte ne-a părăsit, intrând merituos, dar şi pe neaşteptate, în eternitate, la 99 de ani şi 4 luni, şi pentru noi toţi cei care îl ştiam atât de legat de viaţă şi de viaţa noastră, a trăitorilor, oltenii de sub munte pentru care şi numai pentru care s-a ambiţionat să trăiască cu un devotament atât de rar o jumătate din suta de ani pe care urma

acum 2 zile · comentarii (1)

A existat un moment critic în care USR Plus a spus că nu e treaba acestei formaţiuni să salveze România. Acum, România este într-o situaţie mult mai grea. Dacă USR Plus vrea să abandoneze din nou România pentru că Florin Cîţu l-a revocat pe Vlad Voiculescu, nu are decât să ia în considerare o asemenea opţiune, dar trebuie să se gândească mai înainte ce consecinţe va avea declanşarea unei crize politice în plină pandemie.

acum 4 zile · comentarii (66)

Orice guvern, orice instituţie au obligaţia de a informa corect opinia publică despre tot ceea ce fac şi cum îşi îndeplinesc sau nu atribuţiile ce le revin prin lege. Şi mai ales, să dea socoteală de cheltuirea banilor publici! Oare, câtă transparenţă are acest guvern, când face un secret de stat până şi din numele purtătorului de cuvânt al Executivului Câţu şi al unor ministere şi instituţii din subordine?!!!

acum 3 zile · comentarii (7)

Ne aflăm în primăvara lui 1793, pe vremea mitropolitului Filaret, cu puţin înainte ca acesta să cadă în dizgraţia principelui Moruzi. În cancelaria Mitropoliei intră un tip, pe nume Arghir, care-i cere lui Filaret să-l dezlege din căsătoria în care se vedea înlănţuit de mulţi ani.

acum 3 zile · comentarii (4)

Descoperind, prin luna martie a anului curent, că a fost cam mult timp cumsecade cu vecinul de la est care a mutat abuziv gardul şi i-a luat atât poiana cu minerale din Donbas, cât şi debarcaderul de la Marea Neagră, cu bărci cu tot, preşedintele Volodimir a ripostat cu un decret de ”dezocupare” a teritoriului Republicii Autonome Crimeea şi a Sevastopolului şi reintegrarea în Ucraina.

acum 5 zile · comentarii (4)
Modifică Setările