stiri despre bill gates

Consecinţele acordului încheiat ieri la Soci sunt extrem de importante deoarece, evident, trimit semnale clare asupra modului în care cei doi semnatari doresc să continue alianţa care, împreună cu Iranul, a reuşit să schimbre fundamental peisajul de securitate din Orientul Mijlociu şi să-şi securizeze prezente şi viitoare spaţii de influenţă.

acum 8 ore · comentarii (17)

Dan Barna, şeful USR, s-a sucit. Acum votează investirea guvernului Orban, deşi zilele trecute o voia pe Dăncilă încă 3-4 luni la guvernare, iar votul pentru guvernul Orban era condiţionat de votarea în parlament, luni şi marţi, a patru proiecte legislative. Dintre care unul, fără penali în funcţii publice, necesita schimbarea Constituţiei. Tot luni şi marţi? Iar USR nu are mandat să scoată România din criză.

acum 9 ore · comentarii (12)

Cer îngăduinţa de a începe însemnările mele despre spectacolul cu piesa „Legături primejdioase’’ de Christopher Hampton, producţie a Teatrului Mic din Bucureşti, selecţionat în cea de-a XXIX a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru, cu câteva detalii de istorie. Literară şi culturală deopotrivă. Dar şi cu o mărturisire ceva mai personală.

acum 7 ore · comentarii (1)

Comisia Europeană remarcă în ultimele două rapoarte publicate astăzi de Comisia Juncker cu privire la progresele înregistrate de România şi Bulgaria în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare că vecinii de la Sud de Dunăre se califică pentru a ieşi din cadrul MCV. „Eforturile Bulgariei înregistrate de la aderare sunt suficiente pentru a-şi onora obligaţiile făcute la aderare”, notează Comisia Europeană.

acum 24 ore · comentarii (28)

Moţiunea de cenzură a trecut la votul din Parlament, deşi opoziţia nu avea nici o propunere de prim-ministru la vedere, la ora votării acesteia. În Germania, stat federal, cu un parlament raţionalizat, moţiunea de cenzură este la vedere, adică una dintre camere, fie Bundesrat-ul, fie Bundestag-ul, poate înlătura Guvernul doar în cazul în care parlamentarii propun un alt Cancelar.

acum 23 ore · comentarii (1)

După ce turcii au trecut hoţeşte graniţa cu Siria, aşa cum avertizase mai demult Erdogan („Într-o noapte, când nu vă aşteptaţi, vom veni...“), dar nimeni nu l-a crezut, Trump s-a simţit dator  să-i explice preşedintelui turc cum stă treaba: „Fii bărbat, nu fi prost, opreşte-te!“ Desigur, într-un bilet roz şi diplomatic, care mai avea şi alte câteva fraze introductive.

acum 22 ore · comentarii (18)

„E adevărat tipul...!“, spune unul dintre cei doi tineri, în spatele meu, în zona în care îşi beau cafeaua. Lucrez la un proiect de leadership, într-o companie care are o combinaţie relativ omogenă de generaţii. Generaţia tânără este însă mai puternic vizibilă şi din ce în ce mai numeroasă. Media de vârstă scade constant şi asta bucură pe toată lumea.

acum 22 ore · comentarii (0)

Mi-a sărit în ochi în fluxul de ştiri de pe FB o postare cu titlul „Oare arătăm săraci?”, care avea mii de like-uri şi distribuiri. Descria întâlnirea dintre doi foşti colegi de clasă, ajunşi acum adulţi, unul cu un „bolid” scump, cu mulţi cai şi iphone de generaţie nouă, celălalt (povestitorul) cu o maşină „mică-mică care consumă foarte-foarte puţin”.

Dacă poate lăsa în urmă şi altceva decît greaţa, supeproducţia porno-politică Brexit fără Brexit sau Divorţ prin Recăsătorire ar trebui să fie primul pas spre dezintoxicare. Prea multă lume trăieşte sau se aşază la coadă spre a trăi cu iluzia democraţiei desăvîrşite în şi prin Uniunea Europeană. Adevărul e mult mai aproape de pretenţiile neobosite ale tinichelei pătrunse în tabloul lui Mendeleev pentru a evacua aurul.

acum 2 zile · comentarii (24)