Stiri despre bila

  44 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Alimente permise şi interzise dacă ai probleme cu bila
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente permise şi interzise dacă ai probleme cu bila

  Stilul de viaţă nesănătos şi alimentaţia dezechilibrată duc la apariţia şi agravarea afecţiunilor biliare. Ajustează dieta, în special în aceste zile când sărbătorim Paştele, pentru că este cea mai bună metodă de a menţine sănătatea biliară.

 • La ce să te aştepţi după ce scoţi colecistul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La ce să te aştepţi după ce scoţi colecistul

  Îndepărtarea chirurgicală a colecistului – colecistectomia -  este o intervenţie chirurgicală relativ frecvent practicată pentru rezolvarea unor afecţiuni ale colecistului sau pentru prevenirea unor complicaţii. Un procent dintre pacienţii care au efectuat intervenţia continuă să aibă probleme digestive.

 • Gastroenterolog: „Multe
persoane au o masă, maximum două, pe zi“. Ce alimente păstrează sănătatea tubului digestiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gastroenterolog: „Multe persoane au o masă, maximum două, pe zi“. Ce alimente păstrează sănătatea tubului digestiv

  Pentru cei mai mulţi dintre noi, ultimele decenii s-au caracterizat printr-un stil de viaţă extrem de intens, munca şi obligaţiile familiale nemailăsând loc pentru respectarea meselor zilei sau pentru activitatea fizică. Medicul primar gastroenterolog Elena Ciupercă dă detalii despre ce se întâmplă cu mâncarea în tractul digestiv şi explică de ce este important ce şi când mâncăm.

 • Ce trebuie să ştii despre inflamarea căilor biliare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce trebuie să ştii despre inflamarea căilor biliare

  În cazul în care există un obstacol la nivelul canalelor prin care se scurge bila, este posibil să apară o infecţie la acest nivel, care duce la inflamaţia căilor biliare. Este vorba de angiocolită.

 • Recomandări alimentare dacă ai afecţiuni biliare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recomandări alimentare dacă ai afecţiuni biliare

  Alimentaţia joacă un rol important în prevenirea, dar şi în tratarea bolilor biliare. Persoanele care au afecţiuni biliare trebuie să respecte câteva reguli alimentare pentru a preveni simptomele neplăcute ale acestora, precum şi complicaţiile.

 • Cum se consumă corect turmericul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se consumă corect turmericul

  Unul dintre cele mai bune condimente, turmericul oferă un gust unic mâncării şi oferă numeroase beneficii pentru sănătatea corpului tău.

 • Simptome care anunţă problemele incipiente ale fierei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simptome care anunţă problemele incipiente ale fierei

  Deşi este un organ mic, in formă de pară şi aparent banal, fierea (bila) împarte spaţiul din cavitatea abdominală cu ficatul şi pancreasul, având ca sarcină depozitarea bilei şi eliberarea ei treptată în organism pentru a facilita procesul de digerare a grăsimilor.

 • Verbina regenerează celulele hepatice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Verbina regenerează celulele hepatice

  Folosite intern, leacurile cu verbină alungă oboseala, problemele digestive, simptomele răcelii şi gripei şi calmează crampele menstruale. Remediile cu această plantă cresc imunitatea şi stimulează secreţiile hormonale.

 • Borşul te menţine sănătos şi energic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Borşul te menţine sănătos şi energic

  Borşul de putină este unul dintre ingredientele specifice bucătăriei româneşti. Preparat în casă, natural, este folosit atât la ciorbe, cât şi pentru a trata anumite afecţiuni, de la astm până la alcoolism. Poate fi folosit cu succes şi în tratamentele cosmetice.

 • Peliniţa, aliat din natură pentru bilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peliniţa, aliat din natură pentru bilă

  Cunoscută sub denumirea de mătura raiului sau pelin dulce, peliniţa este o plantă medicinală cu flori mici, galbene, folosită în vechime contra malariei, febrei şi răcelii. De-a lungul timpului, s-a descoperit că îmbunătăţeşte digestia, mai ales la nivel hepatic, că stopează evoluţia inflamaţiilor şi a cancerului.

 • 3 plante pentru detoxificarea ficatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  3 plante pentru detoxificarea ficatului

  Când mănânci copios, te simţi obosit sau suferi de boli hepatice, precum hepatita, colecistita, insuficienţa biliară, anumite plante stimulează ficatul şi te ajută să te revigorezi.

 • Măceşele previn virozele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măceşele previn virozele

  Dacă ştii că la schimbarea de sezon răceşti adesea, ia în considerare remediile care conţin măceşe. Au o concentraţie mai mare de vitamina C decât lămâile, portocalele şi afinele.

 • Cele mai bune remedii pentru o bilă leneşă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune remedii pentru o bilă leneşă

  Alimentele grase, alcoolul şi sosurile sunt doar câteva dintre factorii care favorizează apariţia problemelor biliare. De ajutor în cazul durerilor abdominale, a stării de greaţă şi de vomă sunt leacurile oferite de natură. Iată care sunt cele mai bune remedii pentru bila leneşă!

 • Soluţii naturale pentru problemele biliare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soluţii naturale pentru problemele biliare

  Dureri abdominale, senzaţie de amar în gură, balonări, vărsături? S-ar putea să ai probleme cu vezica biliară... Din fericire, natura are leacuri destule pentru ele.

 • Ceaiuri
pentru fiere leneşă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaiuri pentru fiere leneşă

  Dischinezia biliară, cunoscută şi ca bilă sau fiere leneşă, se traduce prin incapacitatea veziculei biliare de a se contracta şi a elimina secreţia de bilă. Soluţiile: eliminarea grăsimilor din alimentaţie şi ceaiurile pentru fiere leneşă.

 • Chirurgii au scos 366 de pietre la fiere din corpul unei femei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chirurgii au scos 366 de pietre la fiere din corpul unei femei

  366 de pietre. Atât au extras chirurgii din vezica biliară a unei paciente. Operaţia a avut loc într-un spital din India, dar poate fi un semnal de alarmă pentru oricine. Iar pentru lumea medicală poate deveni un studiu de caz.

 • Cum ne reparăm ficatul după Sărbătorile de Paşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne reparăm ficatul după Sărbătorile de Paşte

  Excesele de orice tip din perioada Sărbătorilor nu rămân fără urmări asupra organismului şi în mod special asupra ficatului. Medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competenţe în apifitoterapie, ne-a spus care sunt cele mai bune gesturi de urmat pentru regenerarea ficatului.

 • Măceşele, medicamentele naturale cu zeci de indicaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măceşele, medicamentele naturale cu zeci de indicaţii

  Cu un conţinut de vitamina C de 50 de ori mai mare decât în lămâie şi de 200 de ori mai mare decât în mere, dar şi cu alte substanţe esenţiale funcţionării optime a organismului, măceşele ne asigură un scut infailibil contra bolilor.

 • Oţeturi aromate pentru mai multă sănătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oţeturi aromate pentru mai multă sănătate

  Oţetul de mere este un foarte bun vehicul pentru macerarea plantelor aromate. Împreună, creează licori cu multiple proprietăţi vindecătoare.

Modifică Setările