Stiri despre bibloteca

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fals jurnal de ieri şi de azi: Oameni cari mai sunt - Un European
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fals jurnal de ieri şi de azi: Oameni cari mai sunt - Un European

  Reiau azi, aici, în rubrica găzduită de generoasa platformă de bloguri o însemnare – omagiu cuprinsă de autor în cartea recent apărută la Editura Adevărul ,,Din frac în zeghe’’ sub semnătura lui Ştefan Andrei – el este Europeanul – de care mă leagă o prietenie de peste o jumătate de veac.

 • Codrin Liviu Cuţitaru: Despre aristocraţia literaturii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Codrin Liviu Cuţitaru: Despre aristocraţia literaturii

  Cînd eram mic, am auzit, în interiorul unei discuţii aprinse între taică-meu şi cîţiva amici de-ai săi, pe cineva exclamînd cu o silă enormă: „Sîntem, domnilor, o literatură mică, fără un Nobel măcar, unul singur, acolo, de sămînţă...“ Inutil de precizat, pe de o parte, că, atît taică-meu, cît şi prietenii lui erau literaţi, iar, pe de alta, că eu, aflat la vîrsta preşcolară, am înţeles nobil în loc de Nobel.

 • Idei cu bulină roşie: Educaţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Idei cu bulină roşie: Educaţia

  Am adus la curs, azi, ca de obicei, o carte din care urmează, la un moment dat, să citesc un paragraf-două. Lectura cu voce tare are impact. În română, engleză sau, mai rar, în franceză. Franceza nu e prea  populară. Uneori aduc două sau trei cărţi pe care le pun pe catedră. Invit studenţii să le frunzărească la pauză.

Modifică Setările