Stiri despre biblioteca

  1002 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Biblioteci din Bacău sprijinite de Bill Gates
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biblioteci din Bacău sprijinite de Bill Gates

  În 20 de săli de lectură amenajate la ţară au fost aduse 78 de calculatoare. Copiii sunt cei mai entuziasmaţi de dotări. În runda a doua a programului Biblionet, finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates, alte 21 de biblioteci comunale vor fi dotate cu echipamente IT.

 • Botoşani: Se fură până şi pavelele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Botoşani: Se fură până şi pavelele

  Doi botoşăneni nu au rezistat tentaţiei de a se servi din bunurile publice folosite de municipalitate pentru reabilitarea  străzilor. Cei doi au fost surprinşi sustrăgând pavele.  

 • Râmnicu Vâlcea: Micii actori au dat clasă la limba franceză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Râmnicu Vâlcea: Micii actori au dat clasă la limba franceză

    Elevi ai Grupului Şcolar Iustinian Marina din Băile Olăneşti au urcat, astăzi, pe scena sălii de festivităţi din Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea pentru a prezenta trei piese în limba franceză.

 • Mioara Pop trăieşte printre cărţi de trei decenii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mioara Pop trăieşte printre cărţi de trei decenii

  Mioara Pop şi-a dedicat viaţa cărţii. Din 1982 până în 1990 a lucrat ca bibliotecară, iar din 1990 până în prezent este directoare Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga“.

 • Ziua Francofoniei sărbătorită la bibliotecă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Francofoniei sărbătorită la bibliotecă

  În mediile culturale se sărbătoreşte „Ziua Francofoniei”. În cadrul Bibliotecii judeţene „V. Voiculescu“, evenimentul va fi marcat prin manifestări care se vor derula pe parcursul întregii luni

 • Astăzi, lansare de carte la biblioteca publică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Astăzi, lansare de carte la biblioteca publică

  Începând cu ora 17.00, la secţia Copii - Tineret a Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati" are loc lansarea volumului "Opera Omnia/O istorie a prezentului", aparut recent la Editura Tipo Moldova, Iaşi şi semnat de academicianul Gheorghe Buzatu.

 • Lansări de carte la Biblioteca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lansări de carte la Biblioteca "Panait Istrati"

  Joi, 4 martie, de la ora 17.00 şi vineri, 5 martie, de la ora 17.00, sala de festivităţi a Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati" găzduieşte lansarea a două volume de poezie, semnate de Valentina Balaban şi Adriana Sitaru.

 • PORTRET: Viorel Frîncu, cercetează istoria presei buzoiene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET: Viorel Frîncu, cercetează istoria presei buzoiene

  Viorel Frîncu cunoaşte poate mai bine ca oricine tot ce s-a întâmplat în presa buzoiană de la începuturile ei.  A cercetat lumea jurnalismului local din care el însuşi a făcut parte o bună bucată de vreme şi de care nu se simte străin nici acum. Lucrează ca referent la Biblioteca Judeţeană, iar postul pe care îl ocupă de aproape zece ani i-a fost extrem de favorabil pentru munca de cercetare asupra căreia s-a aplecat în

 • Sală de lectură pentru orbi la Mediatecă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sală de lectură pentru orbi la Mediatecă

  Nevăzătorii din Botoşani au la dispoziţie de acum echipament special pentru a putea citi. Două aparate speciale pentru lectură au fost donate Bibliotecii „Mihai Eminescu“ de către o fundaţie din Focşani.

 • Tehno-Noutăţi:Combo cu durata bateriei de trei ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tehno-Noutăţi:Combo cu durata bateriei de trei ani

  Logitech a lansat desktopul wireless Logitech MK710, prima pereche de mouse şi tastatură ale cărei baterii rezistă trei ani. Desktopul dispune de minusculul receiver Logitech Unifying, tastele Incurve keys şi scrolling ultrarapid al mouse-ului.

 • Biblioteca Judeţeană va fi dotată cu 30 de computere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biblioteca Judeţeană va fi dotată cu 30 de computere

  Proiectul „Biblioteci globale“ este finanţat de fundaţia „Melinda şi Bill Gates“ şi are drept scop dotarea cu computere a bibliotecilor publice din cinci judeţe, printre care şi Botoşani.

Modifică Setările