Stiri despre biblioteca nationala a romaniei

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Directorul interimar al BNaR a fost demis. Postul va fi preluat de candidatul care nu a fost admis în concurs - surse
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Directorul interimar al BNaR a fost demis. Postul va fi preluat de candidatul care nu a fost admis în concurs - surse

  Directorul interimar al Bibliotecii Naţionale a României (BNaR), Octavian-Gheorghe Gordon, a fost demis vineri, după controale efectuate de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi de Curtea de Conturi. De luni, interimatul va fi preluat de Ioan Marius Eppel, candidat al cărui dosar nu a fost admis în concursul de proiecte de management organizat luna trecută.

 • D-nul Grindeanu ne
flutură cartea pe sub ochi. Dar n-o lasă din mână!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  D-nul Grindeanu ne flutură cartea pe sub ochi. Dar n-o lasă din mână!

  Apreciem faptul că premierul Grindeanu a aflat de suspiciunile care circulă în spaţiul public referitoate la cartea sa, „Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă”. Apreciem şi faptul că a încercat să lămurească lucrurile. Din păcate, n-am înţeles mai nimic.

 • Cartea lui
Grindeanu are doar coperţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cartea lui Grindeanu are doar coperţi?

  În urma solicitării ziariştilor, premierul Sorin Grindeanu a postat două poze pe Facebook, în care apar coperţile cărţii sale „Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă”. Cât de naiv poţi să fii să crezi că două poze demonstrează existenţa unei cărţi de negăsit în Biblioteca Naţională a României (BNaR), în biblioteci şi anticariate, pe motoare de căutare? În epoca internetului!

 • Cele mai frumoase biblioteci
din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai frumoase biblioteci din România

  Trăim într-o epocă în care mersul la bibliotecă pare ceva desuet, într-o epocă în care timpul nu mai are răbdare, iar cărţile dintr-o bibliotecă întreagă pot încăpea într-o memorie virtuală pe care s-o iei cu tine oriunde. Şi totuşi, în România există câteva biblioteci fabuloase, în care gustul lecturii este cu totul altul, fie că vorbim despre spaţii moderne sau despre clădiri istorice. Care sunt, însă, cele mai frumoase biblioteci din România?

 • Cărţile şi comunismul, la 25 de ani de la Revoluţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţile şi comunismul, la 25 de ani de la Revoluţie

  Cea de-a XVII-a ediţie a Zilelor Bibliotecii Naţionale a României, care se află în desfăşurare până pe data de 19 decembrie, prilejuieşte astăzi o întâlnire cu Dan C. Mihăilescu, Sorin Lavric şi George Ardeleanu care discută despre „cărţi şi comunism: 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989”.

 • Grevă la Biblioteca Naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grevă la Biblioteca Naţională

  Angajaţii Bibliotecii Naţionale a României vor fi în grevă japoneză astăzi, între orele 08.00 şi 18.00, în semn de protest faţă de prevederile Hotărârii de Guvern 862/2013, prin care Ministerul Culturii preia o treime din clădirea instituţiei.

 • Tablouri care te
pun pe gânduri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tablouri care te pun pe gânduri

  Expoziţia-eveniment “Circus Is Coming to Town” a pictorului Matei Şerban Sandu, organizată de Asociaţia Culturală “Societatea de Măine” şi de Galeria ArtXpert, poate fi vizitată la Biblioteca Naţională a României (Splaiul Unirii, nr 22) până la data de 10 ianuarie 2014.

 • Parlamentul României atenţionat de Uniunea Ziariştilor Profesionişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parlamentul României atenţionat de Uniunea Ziariştilor Profesionişti

  În seara zilei de 4 octombrie 2013, am răspuns invitaţiei de a asista la un eveniment aparte, la Biblioteca Naţională a României, unde, în prezenţa doamnei Maria Băsescu, soţia preşedintelui în exerciţiu al ţării, a avut loc inaugurarea expoziţiei New York- Paris-Toronto, ai căror protagonişti au fost pictorul Gevork Chubaryan, sculptoriţa Francoise Abraham şi pictorul Costa Dvorezky.  Surpriza a fost însă una vizând libertatea de exprimare!

 • FOTOGALERIE Biblioteca Naţională, inundată de
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOGALERIE Biblioteca Naţională, inundată de "două pahare cu apă"

  Noul ministru al Culturii, Mircea Diaconu, întrebat de reporterii Adevărul despre incidentul de marţi-seara, când Biblioteca Naţională Română, proaspăt inaugurată pe 23 aprilie 2012, a fost inundată de ploaia torenţială, a răspuns că: „Ce inundaţie domnule, nu a fost nicio inundaţie! A vărsat cineva două pahare cu apă, iar voi aţi spus că a fost inundaţie“.

 • Schimbarea la faţă a Bucureştiului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Schimbarea la faţă a Bucureştiului

  MODERNIZARE În Bucureşti au fost finalizate în anul 2011 mai multe proiecte de mari dimensiuni, care au adus schimbări considerabile oraşului

 • Craiova: Mii de volume franţuzeşti, în Biblioteca Omnia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Craiova: Mii de volume franţuzeşti, în Biblioteca Omnia

  Filială a Bibliotecii Naţionale a României, instituţia funcţionează într-una din cele mai frumoase clădiri ale Craiovei. Zeci de mii de volume sunt adunate în sălile parterului vestitei case de pe strada Kogălniceanu, ce a aparţinut lui Ionel Pleşia, om politic, licenţiat în Drept.

Modifică Setările