Stiri despre biblia

  63 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Omul care vrea să omoare moartea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omul care vrea să omoare moartea

  Îmbuibat de filosofie orientală, milionarul Dmitri Istkov crede că moartea este ceva inutil, aşa că şi-a investit talanţii într-un proiect destinat găsirii formulei vieţii eterne, o lume în care toţi oamenii vor fi frumoşi şi nemuritori. Obiectivul halucinantului proiect se rezumă în câteva cuvinte: ameliorarea speciei umane prin transferul conştiinţei într-un creier artificial. Iar în viziunea sa, obiectivul va fi atins chiar în anul 2045.

 • Ce cărţi sunt uitate cel mai
des în avioane: Biblia şi „Urzeala Tronurilor”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce cărţi sunt uitate cel mai des în avioane: Biblia şi „Urzeala Tronurilor”

  Aproximativ 500 de cărţi şi peste 1400 de e-readere sunt uitate anual în avioane, numai la boardul British Airways, conform unui studiu realizat de această companie. Cele mai uitate cărţi sunt Biblia şi „Urzeala tronurilor”. Iar cele uitate cel mai puţin pe zborurile acestei companii sunt cărţile din categoria „chick lit”.

 • George Martin, despre„Urzeala tronurilor“: „Aţi auzit de
Shakespeare? Omoară mai multe personaje în trei ore decât omor eu în cinci
cărţi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Martin, despre„Urzeala tronurilor“: „Aţi auzit de Shakespeare? Omoară mai multe personaje în trei ore decât omor eu în cinci cărţi“

  Ultimele episoade din „Game of Thrones/ Urzeala tronurilor“ au stârnit o serie de nemulţumiri în rândul fanilor serialului, care şi-au văzut personajele preferate ucise de producători. Aceste lucruri au dus până într-acolo încât editorii unui site şi-au imaginat un răspuns venit din partea autorului George R. R Martin, sub forma unei scrisori deschise, în care acesta explică de ce a ales să ucidă atât de multe personaje de-a lungul poveştii.

 • Ce spune Biblia despre gelozie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spune Biblia despre gelozie

  Ce spune Biblia despre gelozie. Sentimentul chinuitor şi obsedant provocat de bănuiala sau certitudinea că persoana iubită este necredincioasă este prezentat în diferite pasaje din Biblie, fie că e vorba de Vechiul sau de Noul Testament.

 • Ce spune Biblia despre moarte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spune Biblia despre moarte

  Ce spune Biblia despre moarte. Problematica morţii în religie e amplu abordată în textul Bibliei, fiind date mai multe interpretări în ceea ce priveşte acest lucru.

 • Românii şi cardul de sănătate: „Nu am acceptat cardul pentru că nu vreau să stau cu diavolul în casă. Este sfârşitul Bibliei!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii şi cardul de sănătate: „Nu am acceptat cardul pentru că nu vreau să stau cu diavolul în casă. Este sfârşitul Bibliei!“

  Dacă unii români abia au aşteptat să primească faimosul card de sănătate, alţii fug de el ca de Satana. Există şi o altă categorie de români: cei care sunt convinşi că, deşi nu vor fi blestemaţi dacă îl acceptă, vor fi însă urmăriţi de autorităţi prin intermediul cipului. Se mai adaugă şi unii oameni, foarte mulţi, care nu s-au lămurit cu ce i-ar putea ajuta cardul.

 • Istoria nu învaţă din literatură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Istoria nu învaţă din literatură

  O carte de înţelepciune plină de poeticitate, precum „Coranul“, se află în contradicţie cu faptele, politica, războaiele, cuceririle şi fanatismele islamiştilor.

 • Războiul
şi pacea Duhului Sfânt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul şi pacea Duhului Sfânt

  Rusaliile sunt sărbătoarea naşterii în chip văzut a Bisericii lui Hristos. Paradoxal, deşi viaţa în Duhul Sfânt presupune pace şi dragoste, aceasta nu se poate obţine decât prin război. Astfel, Biserica devine loc al luptei. Duhovniceşti, dar şi lumeşti.

 • VIDEO Papa a anulat o întâlnire
cu „Noe“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Papa a anulat o întâlnire cu „Noe“

  Papa Francisc a contramandat o întâlnire cu starul hollywoodian Russell Crowe, protagonistul peliculei „Noah“, care spune povestea personajului biblic Noe. Suveranul Pontif s-a temut de faptul că această întâlnire ar crea vâlvă la Roma, lucru pe care nu şi-l dorea.

 • VIDEO Satana, tăiat la montaj pentru că semăna cu Obama
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Satana, tăiat la montaj pentru că semăna cu Obama

  Producătorii filmului „Son of God“, bazat pe miniseria TV „The Bible/Bibia“, au decis să scoată din peliculă toate scenele cu Satana, deoarece personajul semăna izbitor cu preşedintele SUA, Barack Obama. Această asemănare a creat multe controverse anul trecut, atunci când serialul „Biblia“ a rulat pe postul History Cahnnel.

 • Ce este neamul?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este neamul?

  Neamurile. Aceste colectivităţi de oameni ce împart omenirea în popoare, patrii, valori, aspiraţii. De unde vin? Ce rost au? Care este importanţa lor? Unde se plasează ele pe scara valorilor umane? Cât mai contează în actuala globalizare? Ce mai înseamnă Ziua Naţională?

 • Opt lucruri pe
care nu le ştiai săptămâna trecută
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opt lucruri pe care nu le ştiai săptămâna trecută

  În fiecare săptămână cercetătorii de pe mapamond fac descoperiri, în timp ce alte categorii profesionale, precum jurnaliştii, reuşesc prin investigaţii să afle secrete sau lucruri inedite, potrivit BBC.

 • O ciorbă reîncălzită: învăţăturile despre „epilarea ortodoxă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O ciorbă reîncălzită: învăţăturile despre „epilarea ortodoxă“

  De câteva zile, internetul românesc a fost luat cu asalt de o poveste la limita senzaţionalului. Titlurile sunt mari şi îngrijorate: Halucinant! Vezi care este motivul! Un site ortodox a scris despre cum epilarea este un păcat. Cu toate acestea, senzaţionalul mai poate aştepta.

 • Să ne pozăm cu Eminescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să ne pozăm cu Eminescu

  Eminescu a ajuns astăzi, la o scară corespunzătoare, comparabil cu Hristos sau cu Biblia. Toţi vor să-l aibă în bibliotecă, să-l recite, să-l aniverseze. Adică să se pozeze cu el. Dar puţini mai sunt dispuşi să-i urmeze. „Unde?” veţi întreba. În mărturisirea valorilor în care Eminescu a crezut, ar fi, pe scurt răspunsul.

 • Psalmul 23
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Psalmul 23

  Când a murit, eu n-am simţit nimic. Nu e nici o lună de atunci. Mă trimiseseră de la ziar să fac un articol la Bruxelles. M-am întors pe Otopeni, am deschis telefonul şi am văzut că aveam un mesaj: „Îmi pare rău, Cristi”.

 • Lupte şi războaie. Şi Cartea Sfântă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lupte şi războaie. Şi Cartea Sfântă

  Prin anii ’80, pe la începutul adolescenţei, am intrat şi eu, ca toţi tinerii, într-o fază teribilistă. Şi cum pe atunci nu existau prea multe senzaţii tari, cu adrenalină, tot ce puteam face era să mergem noaptea în haită la furat de gulii (pe care le spărgeam de asfalt şi le degustam cu deliciu) din grădinile de printre blocuri, de ne înjurau şi ne fugăreau oamenii, şi ne rupeam pantalonii prin gardurile de sârmă.

 • Ultimul Paşte al lui Iisus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultimul Paşte al lui Iisus

  „Adevărul" se distribuie astăzi împreună cu Biblia, pentru a marca moartea şi învierea Mântuitorului.