Stiri despre berlin

  640 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Povestea criminalilor care
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea criminalilor care "au împuşcat" Ursul de Argint de la Berlin

  Opt dintre figuranţii filmului „Eu când vreau să fluier, fluier“ sunt puşcăriaşi închişi pentru omor. Pelicula în care au apărut şi puşcăriaşi de la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri din Craiova a fost apreciată de juriul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

 • „Eu când vreau să fluier, fluier“ a fost detronat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Eu când vreau să fluier, fluier“ a fost detronat

  În clasamentul filmelor din competiţia Festivalului de la Berlin, realizat de revista „Screen“, debutul lui Florin Şerban a fost depăşit de „How I Ended This Summer“ al rusului Alexei Popogrebski. La Berlinală, Oana Pellea, Ion Sapdaru şi Răzvan Vasilescu au urcat pe scenă miercuri seară, la premiera filmului „Bibliothèque Pascal“ de Szabolcs Hajdu.

 • Florin Şerban: „Sunt roluri în care neprofesioniştii se descurcă mai bine“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Florin Şerban: „Sunt roluri în care neprofesioniştii se descurcă mai bine“

  Pentru a exprima realitatea din film, regizorul român a ales pentru „Eu când vreau să fluier, fluier“ tineri pe faţa cărora se văd urmele bătăilor luate de la părinţi. Florin Şerban (35 de ani) este primul regizor român care debutează în lungmetraj direct în competiţia Festivalului de clasa A de la Berlin.

 • Festival într-un oraş al opoziţiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festival într-un oraş al opoziţiilor

  Experienţa de la Berlin, unde are loc celebrul festival de film, se construieşte din opoziţiile rece/cald, frigid/excitant, industrial/şic. Filmele româneşti prezente în festival concurează cu producţii în regia unor nume grele ca Roman Polanski, Zhang Yimou, Michael Winterbottom sau Thomas Vinterberg.

 • Film românesc, printre favoriţii Berlinalei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Film românesc, printre favoriţii Berlinalei

  După ce şapte dintre cele 20 de filme selecţionate în competiţia Festivalului de la Berlin au fost prezentate şi evaluate de către critici, în tradiţionalul clasament al revistei „Screen International“ continuă să conducă „Eu când vreau să fluier, fluier“.

 • VIDEO Deţinuţi şi partizani români la Berlin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Deţinuţi şi partizani români la Berlin

  Filmul „Eu când vreau să fluier, fluier“, coproducţie România – Suedia, a avut premiera sâmbătă, în cadrul ediţiei a 60-a a Berlinalei. Florin Şerban a devenit primul regizor român ales, încă de la primul său lungmetraj, în competiţia acestui festival de clasa A, unul dintre cele mai mari din Europa, alături de Cannes şi Veneţia.

 • Din culisele „Eurovision tineri muzicieni“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din culisele „Eurovision tineri muzicieni“

  Au trecut opt ani de când România participa pentru prima oară la Concursul Internaţional „Eurovision Young Musicians“. Din 2002 am fost reprezentaţi, pe rând, la Berlin de violonistul Cristian Andrei Fătu, urmat de violoncelistul Octavian Alin Lup la Lucer-na, de pianista Alina Elena Bercu la Viena, în 2006, şi de violonistul Ştefan Beşan, în 2008.

 • Berlin, după 20 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berlin, după 20 de ani

  Despre geografia sensibilă de pe chipurile berlinezilor de rând şi greu explicabila nostalgie după Est. Bombe au căzut peste oraşul acesta, istoria l-a tăiat în două şi l-a cusut cu un Zid, oameni au murit încercând să treacă din Est în Vest. În noiembrie 1989, au învins Zidul şi au fost liberi. E o libertate complicată.

 • Micii bucătari din Berlin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Micii bucătari din Berlin

  Copiii de la grădiniţa „Rudolf Steiner“ din Berlin s-au transformat ieri în mici bucătari.

 • Fericiţi, dar critici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fericiţi, dar critici

  La douăzeci de ani de la căderea Zidului Berlinului, locuitorii ţărilor care erau odată în spatele Cortinei de Fier au sentimente amestecate faţă de schimbările pe care democraţia şi capitalismul le-au adus în viaţa lor, arată un nou studiu Global Attitudes Survey realizat de Pew Research Center în nouă ţări din Europa Centrală şi de Est : Ucraina, Rusia, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Republica Cehă, Polonia, Lituania şi fost