Stiri despre berlin

  658 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Guvernul economic“ al UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Guvernul economic“ al UE

  Pe termen mediu, cesionarea de către Comisie a unei părţi din prerogativele sale este periculoasă.

 • FOTO Castelul din „Carpaţi“, la Berlin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Castelul din „Carpaţi“, la Berlin

  Expoziţia de la Galeria Plan B prezintă lucrări ale unor artişti reputaţi, precum Ion Grigorescu, Iosif Király, grupul subREAL. Până la 19 februarie, arta contemporană românească a anilor ’80 şi ’90 este „vedetă“ într-un important centru cultural european.

 • Braşovul ajunge la Festivalul de Film de la Berlin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Braşovul ajunge la Festivalul de Film de la Berlin

  Pelicula „15 iulie" spune povestea a doi tineri care decid să petreacă un weekend la Braşov. În rolurile principale se regăsesc actorii Adrian Titieni şi Lorena-Andrada Zăbrauţanu

 • Cum vrea Nicolas Sarkozy să reformeze economia mondială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum vrea Nicolas Sarkozy să reformeze economia mondială

  Şeful statului francez are ambiţii mari pentru preşedinţia G20, în timp ce europenii se chinuiesc încă să găsească o soluţie la criza prelungită. Autorităţile europene fac apel la luarea unor măsuri urgente pentru protejarea zonei euro. Berlinul nu consideră că sunt motive de grabă.

 • Produsele tradiţionale arădene expuse pentru prima oară la Berlin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Produsele tradiţionale arădene expuse pentru prima oară la Berlin

  După ce brandurile arădene au făcut furori la târgurile de produse tradiţionale din Franţa, Ungaria sau Belgia, a venit rândul nemţilor să se înfrupte din deja cunoscuta pită de Pecica, salamul de Nădlac, caşul de Arad sau din plăcinta întinsă de la Turnu.

 • Turism de educaţie în Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turism de educaţie în Germania

  Schimbul educaţional rămâne cea mai eficientă şi distractivă metodă prin care adolescenţii învaţă geografie, istorie, limbi străine sau chiar civilizaţie. Luna trecută, zece liceeni de la Colegiul „George Coşbuc“ din Bucureşti au stat o săptămană la Berlin, unde au învăţat mai multe despre sistemul educaţional german.

 • Scandal la Berlinală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scandal la Berlinală

  Regizorul iranian Jafar Panahi, membru în juriul Festivalului de Film de la Berlin, nu are voie să părăsească Teheranul din cauza unui proces politic. Isabella Rossellini a anunţat că un scaun de la masa juriului va rămâne gol, lângă ea, în semn de solidaritate cu regizorul acuzat de propagandă împotriva revoluţiei islamice.

 • Povestea româncei din Germania care şi-a aruncat copilul abia născut pe geam
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea româncei din Germania care şi-a aruncat copilul abia născut pe geam

  Vestea că o tânără din Berlin, originară din Braşov, şi-a aruncat nou-născutul pe fereastra de la baie a frapat atât opinia publică din Germania, cât şi din România. În prezent, Adriana Maria Benedek, în vârstă de 20 de ani, se află în spatele gratiilor, după ce şi-a recunoscut fapta săvârştită chiar în a doua zi de Crăciun.

 • Fost ofiţer KGB, otrăvit cu mercur?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fost ofiţer KGB, otrăvit cu mercur?

  Medicii de la clinica universitară Charité din Berlin au descoperit în sângele lui Viktor Kalaşnikov (58 de ani) – nicio legătură cu creatorul celei mai celebre arme din lume – o cantitate mare de mercur: o concentraţie de 53,7 micrograme la un litru de sânge.

 • Pericolul unei axe Moscova-Varşovia-Berlin-Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pericolul unei axe Moscova-Varşovia-Berlin-Paris

  Completăm dosarele „NATO reîncărcat“ şi „Noua Ialta“, din cele mai noi ediţii FP România, cu o analiză fără ocolişuri privind riscurile refacerii puterii Rusiei în Europa. Parteneriatul dintre Germania şi Rusia este un motiv de îngrijorare pentru statele estice, crede Edward Lucas, corespondentul revistei „The Economist“ pentru Europa Centrală şi de Est.

 • Arta interzisă de nazişti iese la lumină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arta interzisă de nazişti iese la lumină

  Neues Museum din Berlin expune pentru prima dată câteva sculpturi repudiate de regimul hitlerist. Săpăturile pentru construirea unei staţii de metrou aproape de Primăria din capitala Germaniei au scos la iveală unsprezece obiecte de artă „condamnate“ de ideologia Führe

 • Caragiale, autoexilat la Berlin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Caragiale, autoexilat la Berlin

  În ultimii ani de viaţă, dezamăgirea, iubirea pentru confort şi ipohondria l-au dus pe marele clasic într-o capitală aseptică. În lipsa documentelor şi a mărturiilor care să ateste motivele plecării din România, rămân numai ipotezele.

 • Debarcarea „Marii troici“ în Normandia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debarcarea „Marii troici“ în Normandia

  Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a fost, de data aceasta, cel care a „debarcat“, în Normandia la invitaţia liderului francez . Aliaţii au decis să debarce în Normandia, în 1944, pentru a avansa spre Berlin mai rapid decât sovieticii. Săptămâna trecută, tot în Normandia, sub privirile Parisului, Berlinul şi Moscova au căutat să ajungă la un gentlemen’s agreement în domeniul securităţii europene.