Stiri despre benzina

  641 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Majorarea preţurilor la carburanţi se amână. Judecătoria Chişinău a suspendat pentru a doua oară Ordinul ANRE, la solicitarea Ministerului Economiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Majorarea preţurilor la carburanţi se amână. Judecătoria Chişinău a suspendat pentru a doua oară Ordinul ANRE, la solicitarea Ministerului Economiei

  Ministerul Economiei şi Infrastructurii şi Agenţia pentru Protecţia Consumatorului şi Supravegherea Pieţei a depus o cerere suplimentară marţi, 10 iulie, prin care au contestat în instanţa de judecată Ordinul ANRE, care prevede majorarea preţurilor plafon pentru carburanţi (cu 39 bani pentru un litru de benzină şi 25 de bani pentru un litru de motorină).

 • Benzina şi motorina se
ieftinesc cu 5 şi 9 bani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Benzina şi motorina se ieftinesc cu 5 şi 9 bani

  Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică anunţă preţuri plafon pentru benzină şi motorină cu 5 şi respectiv, cu 9 bani mai mici. Astfel, începând cu miercuri, 27 iunie, un litru de benzină cu cifra octanică 95 va costa cel mult 19,10 lei, iar un litru de motorină – 17 lei, transmite IPN.

 • Se anunţă o nouă acţiune de
protest pentru ieftinirea carburanţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se anunţă o nouă acţiune de protest pentru ieftinirea carburanţilor

  O nouă acţiune de protest în cadrul căreia se va cere ieftinirea carburanţilor urmează să aibă loc sâmbătă, 23 iunie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, începând cu ora 13.00. Participanţii la acţiune vor cere autorităţilor să întreprindă în regim de urgenţă acţiunile necesare pentru a elimina accizele la importul produselor petroliere.

 • ANRE revine la preţurile la carburanţi de acum o lună. Benzina va costa 19,15 lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANRE revine la preţurile la carburanţi de acum o lună. Benzina va costa 19,15 lei

  Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) de la Chişinău informează că de miercuri, 13 iunie, de la ora 15.00, preţurile plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale vor constitui: 19,15 lei pentru un litru pentru benzină şi 17,09 lei pentru un litru de motorină, la nivelul preţurilor anunţate pe 15 mai, transmite IPN.

 • Instanţa a suspendat decizia ANRE de majorare a preţurilor la carburanţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Instanţa a suspendat decizia ANRE de majorare a preţurilor la carburanţi

  Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Buiucani, a suspendat ordinul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, din 12 iunie, prin care au fost majorate preturile plafon la carburanţi. Şedinţa la care a fost examinată solicitarea Ministerului Economiei şi Infrastructurii de suspendare a ordinului ANRE a avut loc aseară, transmite IPN.

 • Expert: Preţurile la carburanţi trebuie reduse şi pârghia poate fi accizul rezonabil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expert: Preţurile la carburanţi trebuie reduse şi pârghia poate fi accizul rezonabil

  Expertul economic Sergiu Gaibu susţine că preţurile la carburanţi trebuie reduse şi pârghia prin care statul poate face acest lucru este stabilirea unui acciz rezonabil. Însă acest lucru depinde de abordarea autorităţilor, care deseori invocă faptul că în Europa accizele sunt mai mari şi preţurile sunt mai mari. În aceste condiţii, se impune o abordare complexă, care se referă la co-raportarea cu veniturile populaţiei din Moldova.

 • Ministerul Economiei va ataca în instanţă decizia ANRE de majorare a preţurilor la carburanţi: A fost emisă contrar prevederilor legale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministerul Economiei va ataca în instanţă decizia ANRE de majorare a preţurilor la carburanţi: A fost emisă contrar prevederilor legale

  Ministerul Economiei de la Chişinău şi Agenţia pentru Protecţia Consumatorului şi Supravegherea Pieţei solicită instanţei de judecată să examineze anularea Ordinului ANRE din 12 iunie, prin care au fost stabilite noi preţuri la carburanţi, mai mari cu 34 de bani pentru un litru de benzină şi cu 32 de bani pentru un litru de motorină. De asemenea, se solicită suspendarea executării Ordinului până la emiterea unei hotărâri irevocabile.

 • Verificarea calităţii carburanţilor se va face nu doar în vamă, dar şi la staţiile PECO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Verificarea calităţii carburanţilor se va face nu doar în vamă, dar şi la staţiile PECO

  Verificarea calităţii a benzinei şi motorinei se va face nu doar în vamă, aşa cum era anterior, dar şi la staţiile PECO. Declaraţia a fost făcută de Iuliana Drăgălin, secretar de stat la Ministerul Economiei, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1. Ea a răspuns astfel la pretenţiile şoferilor protestatari legate de calitatea carburanţilor, transmite IPN.

 • Reacţia Guvernului la protestul şoferilor: Tentativa de a bloca străzile din Chişinău afectează nejustificat locuitorii Capitalei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reacţia Guvernului la protestul şoferilor: Tentativa de a bloca străzile din Chişinău afectează nejustificat locuitorii Capitalei

  Guvernul de la Chişinău a venit cu o reacţie în urma protestului de miercuri, 6 iunie, din Piaţa Marii Adunări Naţionale, organizat de către şoferii care nu sunt mulţumiţi de creşterea semnificativă a preţurilor la carburanţi. Executivul solicită grupului de protestatari să aibă o atitudine constructivă, şi nu ultimativă: „Tentativa de a bloca străzile din Chişinău afectează nejustificat locuitorii Capitalei”.

 • Calitatea benzinei şi motorinei va fi verificată conform normelor europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Calitatea benzinei şi motorinei va fi verificată conform normelor europene

  Parametrii de calitate ai benzinei şi motorinei, atât la importul, cât şi la comercializarea acestor produse la staţiile peco vor fi măsuraţi potrivit cerinţelor europene. În acest sens, Executivul a aprobat modificări la Legea produselor petroliere, care prevăd stabilirea unui sistem de monitorizare a calităţii combustibililor în Republica Moldova în conformitate cu directivele europene.

 • ANRE a dispus suspendarea deciziei privind majorarea preţurilor la carburanţi. Se va reveni la tarifele vechi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANRE a dispus suspendarea deciziei privind majorarea preţurilor la carburanţi. Se va reveni la tarifele vechi

  Conducerea ANRE din R. Moldova a dispus suspendarea ultimei decizii privind majorarea preţurilor la carburanţi adoptată la marţi, 29 mai, până la analizarea sesizărilor primite la acest subiect, inclusiv de la Guvern şi Parlament. Astfel, începând cu ziua de vineri, 1 iunie, se va reveni la preţurile din perioada precedentă (când un litru de benzină Premium-95 a costat 19,15 lei, iar motorina 17.09 lei).

 • La Chişinău va fi organizat un marş împotriva scumpirii carburanţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Chişinău va fi organizat un marş împotriva scumpirii carburanţilor

  Automobiliştii se mobilizează, pe o reţea de socializare, pentru un marş împotriva scumpirii carburanţilor, care ar urma să aibă loc sâmbătă, 2 iunie, începând cu ora 10.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Iniţiativa aparţine comunităţii AutoLife Moldova pe Facebook. În două zile, peste o mie de persoane şi-au anunţat intenţia de a participa la manifestaţie, transmite IPN.