stiri despre benjamin netanyahu

Dacă poate lăsa în urmă şi altceva decît greaţa, supeproducţia porno-politică Brexit fără Brexit sau Divorţ prin Recăsătorire ar trebui să fie primul pas spre dezintoxicare. Prea multă lume trăieşte sau se aşază la coadă spre a trăi cu iluzia democraţiei desăvîrşite în şi prin Uniunea Europeană. Adevărul e mult mai aproape de pretenţiile neobosite ale tinichelei pătrunse în tabloul lui Mendeleev pentru a evacua aurul.

acum 9 ore · comentarii (21)

Mi-e teamă că spectacolul politic aiuritor ce continuă să se desfăşoare în Marea Britanie va avea consecinţe destabilizatoare pentru ţara care începe să fie supusă riscului sistemic privind însăşi existenţa sa ca entitate naţională. Dar, mă rog, e treaba lor şi să-şi asume ceea ce nu pot decide acum, dar vor fi siliţi până la urmă să îndure, într-un fel sau altul.

acum 8 ore · comentarii (3)

Iubire şi ură, istorie ori veşnicie, credinţă şi apostazie, sadism şi rezistenţă, paradis sau apocalipsă. Despre asta este vorba în filmul intitulat „Între chin şi amin” — o cutremurătoare ecranizare a „Fenomenului Piteşti” petrecut la începutul anilor 1950, înainte de moartea lui Stalin.

acum 1 ora · comentarii (1)

Viaţa politică incoerentă de la Bucureşti şi-a pus puternic amprenta asupra capacităţii Guvernului PSD-ALDE de a lua decizii competente la momentul oportun. Viitorul Executiv, conturat în jurul PNL, va trebui să standardizeze, la trei luni de la vizita preşedintelui Klaus Iohannis în SUA, noile repere menţionate în Parteneriatul Strategic. Cel mai important: exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră.

acum 18 ore · comentarii (9)

Informaţia potrivit căreia viitorul ministru al Apărării ar putea fi generalul Nicolae Ciucă, actualul şef al Statului Major General, pe epoleţii căruia s-au vânturat furtunile deşerturilor din Afganistan şi Irak, dacă va fi validată de forumul legislativ al ţării constituie prima veste bună, pentru organismul militar naţional, după 1994.

acum 19 ore · comentarii (7)

Dan Barna şi Dacian Cioloş nu înţeleg faptul că nu sunt posibile alegeri anticipate. Lucrul este grav, la un asemenea nivel politic! Au votat moţiunea de cenzură, guvernul Dăncilă a devenit interimar, îi lipsesc şapte miniştri,  cei de la Justiţie şi Externe nu mai ascultă de Dăncilă, iar cei doi  vor să mai lase guvernul în funcţie 3-4 luni, până la alegeri anticipate. Cum să conducă ţară un guvern interimar, în asemenea condiţii?

acum 8 ore · comentarii (33)

Având în vedere noile evoluţii de pe scena politică, Doi Mici şi un Anc are următoarele cerinţe minimale de la Guvernul Orban, pentru a repune pe un făgaş normal cercetarea românească, aflată acum pe patru butuci, la nivel macro. Despre unităţi care excelează şi în ce anume constă excelenţa acestora, în episodul viitor, dar ca şi spoiler vă zicem doar atât: Înalta Poartă (MCI) are supuşi loiali.

acum 16 ore · comentarii (2)

... este genericul sub care s-a desfăşurat recent în Sala George Enescu a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti un Concert extraordinar dedicat personalităţii sopranei născută în Basarabia Lidia Lipkovskaia (1884-1958), organizat de instituţia de învăţământ superior muzical din Capitală şi Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură, în colaborare cu Academia Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg.

acum 3 ore · comentarii (0)