Stiri despre beatrice rancea

  116 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Salvaţi Opera (Bucureşti). Stop
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salvaţi Opera (Bucureşti). Stop

  Bilanţ: 81 de milioane euro totalizează subvenţia alocată Operei Naţionale Bucureşti, o instituţie care ajunge la al nouălea director interimar consecutiv din 2015 şi până astăzi.

 • Salvaţi Opera (Iaşi). Stop
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salvaţi Opera (Iaşi). Stop

  Un lucru mai degrabă rar, Opera a ajuns pe prima pagină a presei şi în Breaking news toată săptămâna. Nu printr-un spectacol remarcabil, ci prin „acţiunea în forţă” a „oamenilor legii” de la DIICOT, care au percheziţionat Opera Naţională Iaşi şi două duzini de locuinţe, reţinând-o pe Dna Beatrice Rancea pentru audieri într-un dosar penal în care este acuzată de delapidare.

 • Moare Opera Iaşi? Sau USR?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moare Opera Iaşi? Sau USR?

  De câteva luni a izbucnit un nou scandal în lumea operei de la noi, de data aceasta la Iaşi. Escaladarea evenimentelor seamănă izbitor cu ce s-a întâmplat la Opera Naţională Bucureşti în 2016. Nu este de mirare, pentru că avem de a face cu o consecinţă directă a nerezolvării conflictului de acum patru ani.

 • Situaţie incendiară la Opera Naţională din Iaşi. Zeci de copii şi părinţi au protestat pe scările instituţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Situaţie incendiară la Opera Naţională din Iaşi. Zeci de copii şi părinţi au protestat pe scările instituţiei

  Câteva zeci copii, membri ai corului „Juniorii Operei“, au protestat, alături de părinţi, pe scările din faţa Operei Naţionale Române din Iaşi (ONRI), nemulţumiţi de decizia conducerii instituţiei în cazul dirijoarei corului, Raluca Zaharia. Acuzată că a luat o decizie nedreaptă, managerul Beatrice Rancea spune că este vorba despre o confuzie.

 • Gala premianţilor Operelor Naţionale…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gala premianţilor Operelor Naţionale…

  … a avut loc la Iaşi, ca eveniment premergător sărbătorii Sf. Crăciun şi ca memorator al galelor ce s-au desfăşurat începând din 2013 la iniţiativa managerului Operei Naţionale Române din municipiul moldav, Beatrice Rancea, o serie reprezentată de competiţia scenelor lirice cu subordonare naţională din România, cărora li s-a alăturat Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din  Chişinău.

 • Omagiu marii balerine
Ileana Iliescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omagiu marii balerine Ileana Iliescu

  Îmi stăruie în minte sintagma „Păcatul uitării”. A fost ideată de un mare teolog, vrednicul de pomenire arhimandrit dr. Zareh Baronian, care spunea adesea că adaugă celor Şapte Păcate Capitale pe al optulea, „Păcatul uitării”.

 • De la Iaşi la
Cluj-Napoca, „Don Giovanni“ de Mozart
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la Iaşi la Cluj-Napoca, „Don Giovanni“ de Mozart

  Scriam nu demult în aceste pagini despre o iniţiativă a conducerilor Operelor Naţionale Române din municipiile de pe malurile Bahluiului şi Someşului de a interschimba producţii proprii, care nu există pe afişele celeilalte instituţii.

 • Feerie dansantă sau
„Cenuşăreasa“ la Opera din Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Feerie dansantă sau „Cenuşăreasa“ la Opera din Iaşi

  A fost recenta premieră a Operei Naţionale Române Iaşi, după raritatea pe care a constituit-o anterioara, opera „Ecaterina Teodoroiu“ de Emil Lerescu, montată cu prilejul Centenarului Marii Uniri. Nu se putea ca managerul-director general al teatrului, balerina şi regizoarea Beatrice Rancea, să nu se orienteze ca nouă producţie şi spre un titlu de mare popularitate, baletul „Cenuşăreasa“ de Serghei Prokofiev.

 • Noi forţe în „Traviata“
ieşeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi forţe în „Traviata“ ieşeană

  A fost şi este o preocupare permanentă a managerului general al Operei Naţionale Române din municipiul de pe malurile Bahluiului, Beatrice Rancea, de a identifica glasuri noi, tinere, de a le oferi debuturi, de a le forja în spectacole, cu perspective importante de dezvoltare ulterioară pe măsura pregătirii lor de bază, tehnice îndeosebi. De la Iaşi au pornit nume care s-au afirmat sau se află în curs de afirmare.

 • Bilanţul Ministerului Culturii în 2017. Cine a rămas şi cine a plecat de la şefia marilor instituţii de cultură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bilanţul Ministerului Culturii în 2017. Cine a rămas şi cine a plecat de la şefia marilor instituţii de cultură

  În 2017, numeroşi directori ai unor importante instituţii de cultură au fost înlocuiţi. Cea mai importantă schimbare a fost, în luna decembrie, la Opera Naţională Bucureşti, unde Beatrice Rancea i-a cedat locul, în funcţia de director interimar, baritonului Ştefan Ignat. Ministerul Culturii a căpătat o nouă identitate şi a lansat pe 26 noiembrie, printr-o gală exclusivistă, Anul Centernar 2018.

 • Centenar la Consiliul Culturii şi Educaţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Centenar la Consiliul Culturii şi Educaţiei

  Guvernul României, prin Ministerul Culturii, deschide anul centenar pe 26 Noiembrie cu o gală, la Teatrul Naţional Bucureşti, însă nu cu vreo piesă de teatru ci cu… solişti de operă. Vor cânta Piotr Beczała (care-l înlocuieşte pe Marcelo Álvarez, anunţat iniţial), Michael Barenboim, Ştefan Pop, Julian Rachlin, Stefan Tarara, Kristīne Opolais, Adela Zaharia, plus Orchestra de tineret condusă de Cristian Măcelaru.

 • ONB: Bilanţul stagiunii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ONB: Bilanţul stagiunii

  Pe 15 Iunie, odată cu grădiniţele şi şcolile primare, şi Opera Naţională Bucureşti îşi va închide uşile, încheind astfel prima stagiune a restauraţiei post Kobborg/Dincă. Cu ce rezultate? Să începem cu lucrurile bune. Deşi, din orice unghi am privi, orice realizare a ONB din această stagiune are şi un revers al medaliei.

 • Opera de două parale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera de două parale

  Sub egida a trei doamne-spectru, îmbrăcate în negru, Beatrice Rancea, Gabriela Firea, Corina Şuteu, la Gala Premiilor Operelor Naţionale de duminică seară au fost ignorate două dintre cele mai mari spectacole-eveniment de la Opera Naţională Bucureşti: „Fidelio“ în operă şi „Manon“ în balet.

 • Gala care a umplut paharul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gala care a umplut paharul

  O duminică plină de sentimente foarte puternice pentru cei care iubesc opera şi baletul. La aceeaşi oră la care TVR începea difuzarea Galei Operelor Naţionale, Antena 3 transmitea emisiunea „În premieră cu Carmen Avram”, despre evenimentele care au dus la distrugerea companiei de balet condusă de Johan Kobborg la ONB.

 • ANALIZĂ Manon,
omorâtă a doua oară. De ONB VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Manon, omorâtă a doua oară. De ONB VIDEO

  Resurecţia forţelor şovin-tribaliste de la Opera Naţională Bucureşti (ONB) se vădeşte foarte bine în ignorarea, la recenta Gală a Premiilor ONB, a excepţionalului spectacol „Manon“, cu balerina Marina Minoiu în rolul titular, şi în general a cam oricăror montări anterioare preluării directoratului de către Beatrice Rancea.

 • Vedere de pe lampă. Marginalii şi marginali la Gala Operelor Naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vedere de pe lampă. Marginalii şi marginali la Gala Operelor Naţionale

  Mi-am amânat toate celelalte activităţi, deplasări etc. pentru a da curs invitaţiei la această Gală a Operelor Naţionale, patentată la Iaşi şi organizată pentru prima dată la Bucureşti de iniţiatoarea ei, actualul manager interimar al ONB, Doamna Beatrice Rancea.

Modifică Setările