Stiri despre basism

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cine a fost mai întâi, Săftoiu sau Băsescu?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine a fost mai întâi, Săftoiu sau Băsescu?

  Dezvăluirile din cartea „Cronică de Cotroceni” scrisă de Adriana Săftoiu despre perioada petrecută alături de fostul preşedinte Traian Băsescu au stârnit pe lângă valul de emoţii şi controverse, o dezbatere neaşteptată centrată în jurul unei problematici exotice pentru politica noastră.

 • Adio, România!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adio, România!

  Traian Băsescu: „Macoveismul este forma prostească a băsismului“. Monica Macovei: „Macoveismul este băsismul fără Udrea“.

 • Marginalii la o dezbatere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marginalii la o dezbatere

  Joia trecută, am participat, alături de dl.Cristian Tudor Popescu, la o dezbatere „Gândul live”, moderată cu o cordială pricepere de dl. Claudiu Pândaru. E inevitabil ca, după un dialog intens (de două ore şi jumătate!) cu un partener astuţios şi hărţuitor cum este C.T. Popescu, să suferi de un tenace „esprit de l`escalier”, adică să-ţi aminteşti (prea tîrziu) ce-ai mai fi vrut, sau ce-ai mai fi putut să spui.

 • O situaţie din care câştigă doar Dracu' alegerile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O situaţie din care câştigă doar Dracu' alegerile

  Dincolo de dispreţul naţional perfect indreptăţit faţă de „boacăna“ de ţară comisă de generaţii de politicieni rataţi odată cu ea, managementul politic al ultimului preşedinte de sorginte comunistă din capul statului nostru are un bilanţ demn de „zbor deasupra unui cuib de cruci“.

 • Lecţii de băsism aplicat - japcă pe două mandate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţii de băsism aplicat - japcă pe două mandate

  Băsismul nu reprezintă doar comportamentul discreţionar al unei persoane, fie şi ajutată de acoliţi, cum încearcă unii să acrediteze. Altminteri, ceilalţi 70-80% ar fi măturat-o urgent în loc să se tânguie zilnic, numărând zilele rămase până la „decesul guvernatorului” din cauze... electorale. Băsismul este inclusiv guvernarea discreţionară, cu o ipocrizie stângaci disimulată sub măştile tehnocraţilor de pripas.

 • Băsism forever
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsism forever

  Băsismul, termen peiorativ inventat probabil de Mugur Ciuvică şi folosit greşit în mod intenţionat (corect ar fi băsescianism), denumeşte un mod de gândire prin care acţiuni nedemocratice ale puterii sunt justificate sau legitimate ca urmărind instaurarea adevăratei democraţii.

 • Amurgul antibăsismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amurgul antibăsismului

  După mai bine de doi ani de elaborare metodică şi prezenţă publică, antibăsismul a început să intre în declin. Cu toate că este un „ism”, antibăsismul nu a devenit o ideologie, cu toate că au existat intenţiile, instrumentele şi resursele umane dispuse să creeze aşa ceva.