Stiri despre basarabia pamant romanesc

  82 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Despre „teoriile geopolitice“ ale vizitei Patriarhului Kiril
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre „teoriile geopolitice“ ale vizitei Patriarhului Kiril

  Puzderii de „teorii geopolitice“ despre vizita Patriarhului Kiril al Rusiei: încercare diversionistă a Federaţiei Ruse de a deturna România de pe calea afirmării Europene. „Specialiştii“ s-au întrecut în a ne explica de ce vizita este mai mult decât ceea ce pare, când în realitate ea este chiar ceea ce se vede: o colaborare dogmatică între două biserici ortodoxe.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Se urcă Basarabia pe Cruce" - Republica Moldova între Dictatura Mafiotă şi Revoluţie

  "Se urcă Basarabia pe Cruce şi cuie pentru ea se pregătesc", cam aşa s-ar transpune prin cântec ceea ce acum se petrece la Chişinău. Efortul statului român de după 2009 se află la doar un pas de a fi spulberat. În Republica Moldova, chiar în aceste momente, are loc o lovitură de stat, ce va impune o dictatură chiar la graniţele României.

 • 2018, anul reunirii. E nevoie de dialog România - Federaţia Rusă!?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2018, anul reunirii. E nevoie de dialog România - Federaţia Rusă!?

  În momentul de faţă, gradul de suveranitate al României în ceea ce priveşte politica sa externă este mult diminuat. Asta nu pentru că partenerii ne-ar fi cerut acest lucru, ci pentru că politicul este incapabil de a genera diplomaţi care să poarte responsabilitatea de a gândi singuri. Ne apropiem de anul 2018, iar principala misiune a diplomaţiei române şi a preşedintelui României este dialogul pe tema iminentei reuniri.

 • Ce fac Unioniştii la Bucureşti şi Chişinău de ziua Unirii, în aşteptarea ReUnirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce fac Unioniştii la Bucureşti şi Chişinău de ziua Unirii, în aşteptarea ReUnirii

  Anul 2018 este termenul fixat de societatea civilă de pe cele două maluri ale Prutului pentru ReUnirea celor două state româneşti. Un proiect realist ce a început acum câţiva ani şi care a prins amploare odată cu atragerea clasei politice de la Bucureşti într-un proiect la care nici nu se gândea acum câţiva ani.

 • Următoarea bătălie între Vest şi Rusia va fi Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Următoarea bătălie între Vest şi Rusia va fi Republica Moldova

  „Din punct de vedere politic, următoarea bătălie între Vest şi Rusia va fi cel mai probabil Republica Moldova“. Afirmaţia aparţine lui Dan Dungaciu şi înscrisă într-o lucrare ce va deveni de referinţă în politica externă şi internă a României şi al cărui titlu relevă importanţa acestui document: „7 teme fundamentale pentru România“.

 • Semne care prevestesc reunirea celor două state româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semne care prevestesc reunirea celor două state româneşti

  Unirea României cu Republica Moldova este mai aproape decât oricând. Nu doar discursul din spaţiul public ţine să amintească de acest lucru, ci şi anumite evenimente ce se desfăşoară în cele două state româneşti, dar şi pe plan european.

 • 2016: Traian Băsescu preşedinte al Republicii Moldova înainte de Reunire?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2016: Traian Băsescu preşedinte al Republicii Moldova înainte de Reunire?

  Dragi prieteni, vă invit la o dezbatere. Plecând de la faptul că istoria tinde să se repete, dar şi de conjunctura internă şi internaţională favorabilă, există premize serioase ca proiectul de ţară lansat de către preşedintele Traian Băsescu să fie dus la îndeplinire chiar de el.

 • Lecţia pe care România o dă Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţia pe care România o dă Europei

  În campania electorală preşedintele României a declarat că va susţine proiectul unionist dacă românii de dincolo de Prut îi vor cere acest lucru. Sute de tineri din Republica Moldova au plecat pe jos spre Bucureşti, în condiţii grele, fie de caniculă, fie de precipitaţii abundente.

 • FOTO Moldovenii se pregătesc să invadeze România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Moldovenii se pregătesc să invadeze România

  Sute de tineri din Republica Moldova au luat drumul României. Gândul lor este unul clar: să câştige simpatia factorilor de decizie de la Bucureşti faţă de proiectul Reunirii celor două state româneşti. Înarmaţi cu buletine româneşti şi paşapoarte moldoveneşti, vor încerca să „forţeze" trecerea Prutului sâmbătă 11 iulie, ora 10.00 la Vama Ungheni.

 • LIVE VIDEO Moldovenii cer Unirea. Marea Adunare Naţională de la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  LIVE VIDEO Moldovenii cer Unirea. Marea Adunare Naţională de la Chişinău

  Moldovenii sunt aşteptaţi astăzi să participe la un eveniment istoric: Marea Adunare Naţională de la Chişinău. Evenimentul organizat de Tinerii Moldovei şi PU Acţiunea 2012 îşi doreşte să continue proiectul lansat în 1991, odată cu Independenţa, şi anume Reunificarea cu România.

 • Mari Adunări Naţionale ale românilor. România Mare(1918).
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mari Adunări Naţionale ale românilor. România Mare(1918).

  Pe 1 decembrie 1918 are loc la Alba Iulia o Mare Adunare Naţională a românilor. Războiul cel mare se terminase, iar Marile Puteri încercau să îşi facă jocurile peste capul românilor. Soarta însă nu s-a lăsat aşteptată, iar poporul a ieşit să arate că nu va accepta nici o altă soluţie decât cea pentru care s-a murit în război: Unirea tuturor teritorilor locuite majoritar de români într-unul singur.

 • Marea Adunare Naţională de la Chişinău - 5 iulie 2015. Prezenţa obligatorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marea Adunare Naţională de la Chişinău - 5 iulie 2015. Prezenţa obligatorie

  Trei evenimente majore au marcat istoria Republicii Moldova şi care au dus mai aproape de Unirea cu România al doilea stat românesc. Este vorba de revenirea la limba română şi grafia latină în 1989, apoi declararea independenţei în 1991 şi în 2009 alungarea de la putere a ocupantului rus şi începerea unui traseu european.

 • Acţiunea 2012 aduce 10.000 de basarabeni în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acţiunea 2012 aduce 10.000 de basarabeni în România

  10.000 de tineri basarabeni vor participa la Şcolile de Cultură şi Afirmare Românească, desfăşurate în mai multe localităţi ale României de Platforma Unionistă Acţiunea 2012 în perioada 15 iulie-29 septembrie.

 • Unificarea
Basarabiei cu România e un fapt firesc. Limba moldovenească, o absurditate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unificarea Basarabiei cu România e un fapt firesc. Limba moldovenească, o absurditate

  În numeroase studii şi conferinţe, intelectualul român George Ciorănescu a subliniat absurditatea tezei privind existenţa limbii moldoveneşti în Republica Moldova. Basarabia a însemnat pentru Ciorănescu din exil o preocupare constantă în a-i demonstra dreptul istoric, recunoaşterea internaţională, cultura şi limba română şi vocaţia sa europeană.

 • Moldovenii cer Unire la Chişinău. Peste 30.000 de participanţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldovenii cer Unire la Chişinău. Peste 30.000 de participanţi

  Peste 30.000 de persoane au ieşit în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului pentru a cere Unirea celor două state româneşti. Manifestaţia este una legală, autorizată, şi a avut loc pe fondul nemulţumirii generale din Republica Moldova cu privire la situaţia economică şi eşecul dovedit al celui de al doilea stat românesc.

 • Criză. Republica Moldova a trecut la expulzarea unioniştilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criză. Republica Moldova a trecut la expulzarea unioniştilor

  Bloggerul platformei Adevărul, George Simion, a fost reţinut în mod ilegal şi fără explicaţii de Securitatea din Republica Moldova. Trei persoane ce s-au recomandat ca reprezentând SIS, securitatea moldovenească, l-au reţinut din timpul unei discuţii cu 30 de profesori din Republica Moldova şi l-au condus spre graniţa cu România.

 • 203 ani de la Raptul Basarabiei - moldovenii ies în stradă pentru ReUnire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  203 ani de la Raptul Basarabiei - moldovenii ies în stradă pentru ReUnire

  Sâmbătă 16 mai 2015, la 203 ani de la primul Rapt al Basarabiei, moldovenii îşi anunţă în număr mare participarea la cea mai importantă manifestaţie unionistă din ultimii ani. Acţiunea va avea loc sâmbătă, începând cu ora 14.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău.

 • VIDEO Când vor trece Prutul 1.000.000 de români, pentru a deveni cetăţeni ai Republicii Moldova?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Când vor trece Prutul 1.000.000 de români, pentru a deveni cetăţeni ai Republicii Moldova?

  Niciunul dintre interlocutorii preferaţi ai preşedintelui Rusiei - cancelarul Germaniei şi preşedintele Franţei - nu ştiu cum va arăta partea răsăriteană a Europei, în următorii doi sau trei ani. Ucraina a pierdut teritorii, în anul 2014, ca şi Georgia, în 2008, ca şi Republica Moldova, în 1992. Asta pentru că au cutezat să aspire la integrarea în comunitatea statelor membre ale Europei democrate. Dar istoria se rescrie, rapid, sub ochii noştri.

 • Basarabia – teritoriu românesc de sacrificiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Basarabia – teritoriu românesc de sacrificiu

  În curând se împlinesc 97 de ani de la unirea (condiţionată a) Basarabiei cu România. Un eveniment pe cât de neglijat la nivelul opiniei publice româneşti, pe atât de uzat în discursurile politicianiste. Ca de altfel întregul teritoriu dintre Prut şi Nistru, tratat până în prezent drept unul de sacrificiu.

 • Limba română a învins în Republica Moldova. Cum să vedem rezultatele recensământului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Limba română a învins în Republica Moldova. Cum să vedem rezultatele recensământului

  În această a doua zi din an au fost publicate datele cu privire la rezultatele recensământului din Republica Moldova, desfăşurat în anul 2014. Acestea arată o schimbarea radicală, pro-românească în societatea de dincolo de Prut, o realitate la care toţi factorii politici vor trebui să se adapteze. Rezultatele, şi aşa aranjate, arată că în curând statul Republica Moldova va fi unul inutil, populaţia asumându-şi identitatea românească.

 • Un an mai puţin până la reUnire. Mergem mai departe. Ce urmează...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un an mai puţin până la reUnire. Mergem mai departe. Ce urmează...

  Anul 2014 a fost un an bun pentru traseul Reunirii, unul în care tema a fost ridicată tranşant de către întreaga clasă politică de la Bucureşti. Principalul Eveniment îl consider fără nici o rezervă ca fiind Recensământul din Republica Moldova, ale căror rezultate parţiale au fost amânate până în anul 2015.

 • FOTO VIDEO 10.000 pentru Unire! Se cere referendum!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO 10.000 pentru Unire! Se cere referendum!

  Aproximativ 10 000 de români au participat duminică după-amiază la Marşul pentru Basarabia. Veniţi din toate colţurile ţării, inclusiv din Republica Moldova, aceştia au cerut Unirea celor două state româneşti. Unul din bannere spunea: "noi am ales deja", trimitere la alegerea unionistă a celor din stradă.

Modifică Setările