Stiri despre basarabia pamant romanesc

  82 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Despre „teoriile geopolitice“ ale vizitei Patriarhului Kiril
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre „teoriile geopolitice“ ale vizitei Patriarhului Kiril

  Puzderii de „teorii geopolitice“ despre vizita Patriarhului Kiril al Rusiei: încercare diversionistă a Federaţiei Ruse de a deturna România de pe calea afirmării Europene. „Specialiştii“ s-au întrecut în a ne explica de ce vizita este mai mult decât ceea ce pare, când în realitate ea este chiar ceea ce se vede: o colaborare dogmatică între două biserici ortodoxe.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Se urcă Basarabia pe Cruce" - Republica Moldova între Dictatura Mafiotă şi Revoluţie

  "Se urcă Basarabia pe Cruce şi cuie pentru ea se pregătesc", cam aşa s-ar transpune prin cântec ceea ce acum se petrece la Chişinău. Efortul statului român de după 2009 se află la doar un pas de a fi spulberat. În Republica Moldova, chiar în aceste momente, are loc o lovitură de stat, ce va impune o dictatură chiar la graniţele României.

 • 2018, anul reunirii. E nevoie de dialog România - Federaţia Rusă!?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2018, anul reunirii. E nevoie de dialog România - Federaţia Rusă!?

  În momentul de faţă, gradul de suveranitate al României în ceea ce priveşte politica sa externă este mult diminuat. Asta nu pentru că partenerii ne-ar fi cerut acest lucru, ci pentru că politicul este incapabil de a genera diplomaţi care să poarte responsabilitatea de a gândi singuri. Ne apropiem de anul 2018, iar principala misiune a diplomaţiei române şi a preşedintelui României este dialogul pe tema iminentei reuniri.

 • Ce fac Unioniştii la Bucureşti şi Chişinău de ziua Unirii, în aşteptarea ReUnirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce fac Unioniştii la Bucureşti şi Chişinău de ziua Unirii, în aşteptarea ReUnirii

  Anul 2018 este termenul fixat de societatea civilă de pe cele două maluri ale Prutului pentru ReUnirea celor două state româneşti. Un proiect realist ce a început acum câţiva ani şi care a prins amploare odată cu atragerea clasei politice de la Bucureşti într-un proiect la care nici nu se gândea acum câţiva ani.

 • Următoarea bătălie între Vest şi Rusia va fi Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Următoarea bătălie între Vest şi Rusia va fi Republica Moldova

  „Din punct de vedere politic, următoarea bătălie între Vest şi Rusia va fi cel mai probabil Republica Moldova“. Afirmaţia aparţine lui Dan Dungaciu şi înscrisă într-o lucrare ce va deveni de referinţă în politica externă şi internă a României şi al cărui titlu relevă importanţa acestui document: „7 teme fundamentale pentru România“.

 • Semne care prevestesc reunirea celor două state româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semne care prevestesc reunirea celor două state româneşti

  Unirea României cu Republica Moldova este mai aproape decât oricând. Nu doar discursul din spaţiul public ţine să amintească de acest lucru, ci şi anumite evenimente ce se desfăşoară în cele două state româneşti, dar şi pe plan european.

 • 2016: Traian Băsescu preşedinte al Republicii Moldova înainte de Reunire?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2016: Traian Băsescu preşedinte al Republicii Moldova înainte de Reunire?

  Dragi prieteni, vă invit la o dezbatere. Plecând de la faptul că istoria tinde să se repete, dar şi de conjunctura internă şi internaţională favorabilă, există premize serioase ca proiectul de ţară lansat de către preşedintele Traian Băsescu să fie dus la îndeplinire chiar de el.

 • Lecţia pe care România o dă Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţia pe care România o dă Europei

  În campania electorală preşedintele României a declarat că va susţine proiectul unionist dacă românii de dincolo de Prut îi vor cere acest lucru. Sute de tineri din Republica Moldova au plecat pe jos spre Bucureşti, în condiţii grele, fie de caniculă, fie de precipitaţii abundente.

 • FOTO Moldovenii se pregătesc să invadeze România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Moldovenii se pregătesc să invadeze România

  Sute de tineri din Republica Moldova au luat drumul României. Gândul lor este unul clar: să câştige simpatia factorilor de decizie de la Bucureşti faţă de proiectul Reunirii celor două state româneşti. Înarmaţi cu buletine româneşti şi paşapoarte moldoveneşti, vor încerca să „forţeze" trecerea Prutului sâmbătă 11 iulie, ora 10.00 la Vama Ungheni.

 • LIVE VIDEO Moldovenii cer Unirea. Marea Adunare Naţională de la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  LIVE VIDEO Moldovenii cer Unirea. Marea Adunare Naţională de la Chişinău

  Moldovenii sunt aşteptaţi astăzi să participe la un eveniment istoric: Marea Adunare Naţională de la Chişinău. Evenimentul organizat de Tinerii Moldovei şi PU Acţiunea 2012 îşi doreşte să continue proiectul lansat în 1991, odată cu Independenţa, şi anume Reunificarea cu România.