Stiri despre basarabia e romania

  238 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Interdicţia lui George Simion este menţinută de guvernul Maia Sandu-Andrei Năstase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Interdicţia lui George Simion este menţinută de guvernul Maia Sandu-Andrei Năstase

  Am încercat săptămâna trecută, împreună cu George Simion, să trecem graniţa nedreaptă de pe Prut. Nu am reuşit, deşi am sperat că ceva s-a schimbat la Chişinău. Doar am sperat, nu am şi crezut: guvernul Maia Sandu continuă campania de represiune împotriva unioniştilor iniţiată de regimul Plahotniuc.

 • În 1940, clasa politică a abandonat Basarabia, Bucovina, Cadrilaterul şi o parte din Ardeal, nu românii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În 1940, clasa politică a abandonat Basarabia, Bucovina, Cadrilaterul şi o parte din Ardeal, nu românii

  În 1940, România avea să cedeze fără un singur foc de armă teritorii importante: Basarabia, Cadrilaterul, Bucovina şi o bună parte din Ardeal. Totul avea să se petreacă în doar câteva luni, dar nu atât de mult presiunea marilor puteri ale continentului a constituit principalul motiv al colapsului, cât mai ales clasa politică interbelică, în frunte cu regele Carol al II-lea.

 • Republica Moldova, stat agresor: trebuie să oprim finanţarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica Moldova, stat agresor: trebuie să oprim finanţarea

  România trebuie să oprească orice finanţare a statului Republica Moldova. De 30 de ani clasa politică de dincolo de Prut există datorită jocurilor politice de la Bucureşti şi de la Moscova, statul fiind incapabil a se susţine fără ajutor extern.

 • Eşecul politicii europene dusă la Chişinău: să revenim la Românism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eşecul politicii europene dusă la Chişinău: să revenim la Românism

  România a înregistrat eşecuri în lanţ prin intervenţiile sale în viaţă politică din Republica Moldova. Girarea şi finanţarea directă sau prin granturi publice a clasei politice în perioada de după 2009 a dus la asocierea ţării noastre cu mafia politică pro-europeană vinovată de fărădelegile din ultima perioadă. Dar nu a fost doar un eşec, dezastre au fost înregistrate pe toate fronturile.

 • „S-a întâlnit hoţul cu prostul“? Cum finanţăm generos un stat moldovenesc antiromânesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „S-a întâlnit hoţul cu prostul“? Cum finanţăm generos un stat moldovenesc antiromânesc

  Vechiul testament spune "dinte pentru dinte şi ochi pentru ochi". Noul testament a venit cu o altă abordare:primeşti un pumn direct în obraz? Nu e nici o problemă: fii generos şi întoarce şi celălalt obraz. De aici pornind am putea spune că la moment clasa politică de la Bucureşti fie este formată din nişte "creştini absoluţi" fie din nişte "cretini absoluţi".

 • Teatru al puterii de la Chişinău: Integrare europeană, dar fără limba română?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru al puterii de la Chişinău: Integrare europeană, dar fără limba română?

  Partidele parlamentare româneşti au cerut ca o dată cu "Integrarea Europeană" să se introducă în constituţie şi sintagma "Limba Română". Plahotniuc şi gaşca sa de rude, ce conduce actualmente Republica Moldova, cunoşteau această condiţie şi deşi ea este una legitimă au refuzat-o. În realitate, Plahotniuc nu şi-a dorit niciodată să introducă în constituţie "Integrarea Europeană", ci doar să pună într-o poziţie proastă partidele româneşti.

 • Marşul Centenar sau cum să dai 5 zile din viaţa ta pentru Basarabia!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marşul Centenar sau cum să dai 5 zile din viaţa ta pentru Basarabia!

  Cinci zile din Anul Centenar vor da activiştii unionişti pentru a merge în Marş pentru Basarabia. Un gest simbolic plin de însemnătate şi care arată implicarea românilor de pe cele două maluri de Prut în procesul de unire a celor două state româneşti.

 • FOTO VIDEO Marşul Centenarului, între patriotism şi scepticism: de la balade cântate în biserică la oameni care „vor să afle doar de la ce partid suntem“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Marşul Centenarului, între patriotism şi scepticism: de la balade cântate în biserică la oameni care „vor să afle doar de la ce partid suntem“

  Marşul Centenarului şi Caravana Unirii au ajuns ieri, 21 iulie, şi la Râmnicu Vâlcea. Dezinteresul unora nu i-a dezarmat pe participanţii care au străbătut până acum 400 din cei 1.300 de kilometri din traseul propus: Alba Iulia - Chişinău. Versurile baladei „La moartea lui Ştefan” au răsunat într-o biserică din Râmnicu Vâlcea, în timp ce localnicii păreau interesaţi doar de culoarea politică a acţiunii.

 • S-a spulberat visul unui candidat Unionist unic pentru primăria Chişinău?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a spulberat visul unui candidat Unionist unic pentru primăria Chişinău?

  Doi candidaţi unionişti s-au declarat înscrişi la acest moment în cursa pentru ocuparea postului de primar al capitalei celui de al doilea stat românesc, Chişinău. Un vis s-a spulberat: cel al unioniştilor "Uniţi", care nu se "canibalizează" pentru o bucată cât mai importantă din "ciolan".

 • Valoarea istorică a declaraţiei de unire aprobată de Parlament: Unionismul a devenit oficial politică de stat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valoarea istorică a declaraţiei de unire aprobată de Parlament: Unionismul a devenit oficial politică de stat

  Declaraţia de Unire a României cu Republica Moldova aprobată pe data de 27 martie 2018 nu are doar o profundă valoare simbolică, dar produce la acest moment consecinţe practice extrem de favorabile. Deşi, aparent, pare a fi o simplă declaraţie aniversară, în fapt prin aprobarea ei de parlamentari se realizează cadrul legal pentru instituirea Unionismului ca şi politică de stat.

 • Tinerii Basarabiei au unit pământul lor natal de România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tinerii Basarabiei au unit pământul lor natal de România

  Unirea a fost făcută pe hartă, cele două teritorii fiind cusute cu o panglică tricoloră de studenţi de la Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa. Acţiunea a marcat împlinirea a 100 ani de la unirea Basarabiei de România, la 27 Martie 1918.

 • Explicarea şi promovarea discursului unionist în 2018: nu lovim în valorile oamenilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Explicarea şi promovarea discursului unionist în 2018: nu lovim în valorile oamenilor

  Unirea se poate face dacă un număr suficient de cetăţeni se vor convinge că aceasta este calea corectă. În acest sens este însă imperios necesar să avem un discurs unitar şi să nu atacăm valorile în care oamenii cred. De aceea, în acest articol, prin consultarea cu factorii implicaţi, vă propunem un discurs pentru anul 2018, un discurs care să ducă la Unire.

 • 100.000 de basarabeni sunt aşteptaţi duminică la Marea Adunare Centenară de la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  100.000 de basarabeni sunt aşteptaţi duminică la Marea Adunare Centenară de la Chişinău

  Peste 100.000 de moldoveni sunt aşteptaţi să participe duminică la Marea Adunare Centenară. Evenimentul va avea loc la Chişinău şi români din toate colţurile lumii se vor strânge să ceară Unirea dintre România şi Republica Moldova. Va fi cea mai mare manifestaţie stradală din istoria Republicii Moldova, după cea care a dus la declararea Independenţei faţă de fosta Uniune Sovietică.

 • Moldovenii încep Anul Centenar cerând Unirea în stradă: miting pentru România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldovenii încep Anul Centenar cerând Unirea în stradă: miting pentru România

  Moldovenii încep Anul Centenar în stradă: pe 2 decembrie, începând cu ora 14.00, va avea loc la Chişinău, cu plecare de la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, un marş pentru Unirea dintre România şi Republica Moldova. Toţi cei cu suflet românesc sunt aşteptaţi la eveniment.

 • Despre „teoriile geopolitice“ ale vizitei Patriarhului Kiril
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre „teoriile geopolitice“ ale vizitei Patriarhului Kiril

  Puzderii de „teorii geopolitice“ despre vizita Patriarhului Kiril al Rusiei: încercare diversionistă a Federaţiei Ruse de a deturna România de pe calea afirmării Europene. „Specialiştii“ s-au întrecut în a ne explica de ce vizita este mai mult decât ceea ce pare, când în realitate ea este chiar ceea ce se vede: o colaborare dogmatică între două biserici ortodoxe.

 • Ambasadorul Rusiei, prezent la Mărăşeşti. Mesajele unioniste, cenzurate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ambasadorul Rusiei, prezent la Mărăşeşti. Mesajele unioniste, cenzurate

  Gest ofensator al ambasadorului Rusiei la Bucureşti, prezent la evenimentele de la Mărăşeşti cu „panglica ocupantului“ în piept. Mesajele Unioniste au fost cenzurate, sau cel puţin aşa au încercat oficialităţile judeţului în fruntea căruia se află Marian Oprişan, „ultimul baron“ al României.

 • Igor Dodon, prins că face speculă cu paşapoarte şi de ce se văd cele două guverne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Dodon, prins că face speculă cu paşapoarte şi de ce se văd cele două guverne

  Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, face speculă cu paşapoartele moldoveneşti. Totul se rezumă acum la cât vor costa aceste paşapoarte ce oferă libera circulaţie în spaţiul european. Cu toate acestea, altele sunt motivele pentru care se întâlnesc pe 23 martie guvernele României şi Republicii Moldova.

 • România finanţează Regiunea Transnistreană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România finanţează Regiunea Transnistreană

  România finanţează la acest moment Regiunea Separatistă Transnistria, chiar dacă acest lucru se face indirect prin tranşe de împrumut acordate Republicii Moldova. Banii trimişi de statul român trebuie să se constituie într-un fond privat de investiţii, în caz contrar ei nefăcând altceva decât să finanţeze corupţia din Republica Moldova.

Modifică Setările