Stiri despre bartok

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Splendidele seri ale Radioului Maghiar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Splendidele seri ale Radioului Maghiar

  Pentru prima dată invitaţi la Festivalul Enescu, muzicienii maghiari ai Orchestrei Radio din Budapesta au venit să demonstreze că merită să fie incluşi în seria „Mari orchestre“ de la Sala Palatului. Au apelat la doi dirijori foarte experimentaţi şi la doi solişti instrumentişti reputaţi pentru a face impresia cea mai bună.

 • Vremea aşteptărilor neliniştite, a regăsirilor în anul muzical Enescu – Bartok 140
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vremea aşteptărilor neliniştite, a regăsirilor în anul muzical Enescu – Bartok 140

  Sunt aşteptări care se perpeturază, aparent fără sfârşit. Şi nu numai în viaţa noastră muzicală. Concerte fără melomani în sală, muzicienii performeri lipsiţi de publicul aflat în firească nerăbdare, artişti pe scenă înclinându-se cu incertă  adresare unui spaţiu gol pe care doar imaginaţia l-ar putea împlini...

 • Postludii la un Festival
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Postludii la un Festival

  A 24 a ediţie a Festivalului ENESCU s-a închis. “Partir, c’est mourir un peu”, zice francezul. Ce sa fac, un faire-part, sau un panegiric? Optez, ca orice cercetător, pentru o analiza; scurtă, nu vă speriaţi!

 • „RadiRo”, unicul festival din lume dedicat orchestrelor radio începe pe 18 noiembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „RadiRo”, unicul festival din lume dedicat orchestrelor radio începe pe 18 noiembrie

  Cea de-a patra ediţie a „RadiRo”, Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio, un eveniment produs şi organizat de Radio România, şi prezentat o dată la 2 ani, se va desfăşura între 18 şi 25 noiembrie şi va aduce în faţa publicului din România câteva dintre cele mai prestigioase orchestre europene.

 • VIDEO. Bartok cu surorile Nemţanu... şi alte trufandale discografice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO. Bartok cu surorile Nemţanu... şi alte trufandale discografice

  Începutul de an 2016 a adus mai multe şi interesante discuri noi apărute sub sigle ale unor case celebre. Evident, în primul rând a atras atenţia un album Bartok înregistrat de surorile Sarah şi Deborah Nemţanu; însă, cel puţin pentru mine, la fel de aşteptat a fost şi discul Schumann realizat de tânărul pianist canadian de origine poloneză, Jan Lisiecki, alături de Orchestra Academiei Santa Cecilia din Roma, dirijor Antonio Pappano.

 • Mai avem nevoie de Brahms şi Beethoven? Mai este loc de noi interpretări pentru Brahms şi Beethoven?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai avem nevoie de Brahms şi Beethoven? Mai este loc de noi interpretări pentru Brahms şi Beethoven?

  Mi-am pus aceste întrebări înainte de a a asculta două discuri apărute recent pe piaţă, semnate de nume importante ale artei interpretative contemporane: violonista olandeză Janine Jansen şi dirijorul austriac Manfred Honeck, directorul muzical al Orchestrei Simfonice din Pittsburgh. Şi am descoperit, nu neapărat cu surprindere, ci cu încântare, că Brahms şi Beethoven au încă (foarte) multe de spus.

 • VIDEO. O zi de 13 fără ghinion (cel puţin pentru cei care iubesc muzica bună)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO. O zi de 13 fără ghinion (cel puţin pentru cei care iubesc muzica bună)

  Cum 3 albume importante şi interesante se lansează pe 13 noiembrie 2015, se poate spune că este o zi fastă. Vladimir Horowitz – Return to Chicago (un recital susţinut la Chicago, în 1986, de celebrul pianist), “Petrică şi lupul” de Serghei Prokofiev, în lectura lui Alice Cooper, legendarul rocker, şi concerte de Brahms şi Bartok înregistrate de violonista olandeză Janine Jansen găsim pe aceste trei albume.

 • Utopie maghiaromână
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Utopie maghiaromână

  De 20 august, se întîmplă lucruri minunate. De 20 august, nimeni nu e nici ţîfnos, nici trist. De 20 august, se declanşează umorul.

Modifică Setările