Stiri despre baroni locali

  120 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Schimbări decisive în structura SRI: regionalizarea, armă împotriva baronilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Schimbări decisive în structura SRI: regionalizarea, armă împotriva baronilor

  Serviciul Român de Informaţii (SRI) a renunţat, în urmă cu ceva timp, la organizarea judeţeană a unităţilor teritoriale, înfiinţând 11 direcţii regionale de informaţii (DRI) cu competenţe legale pe zona mai multor judeţe. Concret, măsura a fost luată pe 1 septembrie, dar anunţată oficial pe 9 octombrie.

 • Caramitru, USR: 70% din banii românilor sunt aruncaţi în reţelele corupte ale PSD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Caramitru, USR: 70% din banii românilor sunt aruncaţi în reţelele corupte ale PSD

  Economistul Andrei Caramitru, recent înscris în Uniunea Salvaţi România, aminteşte că anul trecut, prin „Revoluţia fiscală”, statul a redus dramatic fondurile oraşelor mari, prin acel „artificiu” – vândut ca o exemplificare (transferul contribuţiilor de la angajator la angajat) şi mica reducere de taxe pentru oameni, PSD a redus cu 30% sumele alocate bugetelor locale din taxa pe venit.

 • „Unde am ajunsu?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Unde am ajunsu?“

  „Cauzele relelor care ne apasă sânt mai multe“ a spus la 1870 Mihail Anagnoste. La începutul secolului XX, Nicolae Filipescu a descris procesul politic prin care se vor naşte “baronii locali” şi ce vor fi ei de fapt. Autorul începe prin a defini “egalitatea politică” care reprezintă “dreptul tuturora de a participa la suveranitatea naţională.

 • Ponta: Dragnea l-a sunat pe Maior să-l convingă că e cel mai bun la Interne. Îmi pare că l-am pus la Dezvoltare. A făcut bani la Teldrum şi i-a cumpărat pe baroni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta: Dragnea l-a sunat pe Maior să-l convingă că e cel mai bun la Interne. Îmi pare că l-am pus la Dezvoltare. A făcut bani la Teldrum şi i-a cumpărat pe baroni

  Fostul premier Victor Ponta neagă acuzaţiile liderului PSD, Liviu Dragnea, referitoare la formarea primului guvern USL. Ponta precizează că George Maior nu a avut niciun cuvânt de spus în formarea Cabinetului şi că îi pare rău că l-a pus pe Dragnea la Ministerul Dezvoltării, pentru că aşa „a făcut bani şi i-a cumpărat pe baronii locali“.

 • DNA a
decapitat administraţia locală la Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DNA a decapitat administraţia locală la Braşov

  Primul care a căzut în plasa procurorilor anticorupţiea fost preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, care a fost reţinut după aproape 7 ore de audieri în data de 6.10.2014. Procurorii susţin că el ar fi semnat contracte pentru care instituţia pe care o conduce ar fi plătit şi de zece ori mai mult decât ar fi fost normal.

 • Despre fericire în epoca mafioţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre fericire în epoca mafioţilor

  Îmi tot repet întruna că nu avem scăpare. Că-i imposibil să ne lepădăm odată de toţi analfabeţii, mafioţii şi puşcăriaşii puşi cu bocancii pe grumazul ţărişoarei. O luptă pierdută, chiar şi atunci când ne mai păcălim că i-am învins. Nu am învins nimic.

 • Alina Mungiu Pippidi: Victoria lui SuperBaron
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu Pippidi: Victoria lui SuperBaron

  La PSD s-a terminat cu bancurile. Nu mai sunt şi nu mai vor fi necesare şedinţe lunea la partid în care miniştrii să fie băgaţi cu nasul în ce au făcut, precum căţeii, pentru că ei vor deveni simpli executanţi ai unor superbaroni, ca şi preşedinţii de organizaţii locale, transformaţi în subbaroni.

 • Partidul sunt Eu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Partidul sunt Eu

  Emoţionat, Liviu Dragnea mototoleşte cele două discursuri. Unul era pentru victorie, celălat pentru înfrângere. Îşi mângâie mustaţa tacticos. O lacrimă i se prelinge pe obraz de la nostalgia copilăriei când visa că, într-o zi, jucăriile vor fi toate ale lui. Nostalgia dispare odată cu ultimul vot pesedist. Aruncă discursurile la coş şi scrie pe o bucată de hârtie singurul discurs acceptabil: Partidul sunt Eu.

 • O adunare liniştită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O adunare liniştită

  Aşadar, marele şi cel mai democratic partid al României, PSD, fireşte, a decis. Doar preşedintele interimar, dl. Liviu Dragnea, va putea candida la Congresul din data 18 octombrie la funcţia de preşedinte en titre. Ceilalţi posibili contracandidaţi au fost descalificaţi, având, după cum ni se spune, dosarul incomplet.

 • „Băieţii răi” pentru români, buni pentru sugrumat România. Păcatele penale ale baronilor pe mâinile cărora ne-am lăsat, în 2012, speranţele şi toţi banii judeţelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Băieţii răi” pentru români, buni pentru sugrumat România. Păcatele penale ale baronilor pe mâinile cărora ne-am lăsat, în 2012, speranţele şi toţi banii judeţelor

  Anul 2012 a fost unul al speranţelor pentru români. Milioane de oameni au mers la vot cu credinţa că vor alege cei mai buni şefi de judeţ. A fost, încă o dată, un an al credinţei în politicienii locali, care promiteau salvarea României de la sărăcie, din ghearele corupţilor.

 • Cîrja lui Ponta şi mărirea lui Dragnea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cîrja lui Ponta şi mărirea lui Dragnea

  PSD îl păstrează pe Ponta în funcţia de premier pentru a nu pierde guvernarea, însă acesta va trebui să execute orice directivă a partidului. Victor Ponta nu a avut niciodată controlul total asupra PSD, aşa cum l-au avut, de pildă, Adrian Năstase în fruntea guvernului şi Ion Iliescu în primele mandate la Cotroceni.

 • Cronologia unei regionalizări eşuate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronologia unei regionalizări eşuate

  Am împărţit articolul în trei componente, prin care încerc să explic trecutul, prezentul şi viitorul procesului de descentralizare şi regionalizare în România. Prin prisma acestui proces, se doreşte dezvoltarea unei mai bune relaţii la nivel local regional între politic şi cetăţeni şi dezvoltarea economică a României, la nivel regional-local, în funcţie de nevoile fiecărei zone-regiuni.

 • Deprimanta cădere a baronilor locali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deprimanta cădere a baronilor locali

  Este într-un fel deprimant să vezi că marii baroni ai României nu pică pentru că i-au trimis românii acasă prin vot, ci după lupte grele cu procurorii şi prin sălile de tribunal. Rezistenţa baronilor locali atâţia ani arată că maturizarea cetăţeanului român la vot nu s-a produs încă în ciuda unor alegeri – cele din noiembrie – în care a părut să găsească echilibrul.

 • Începutul voievodatului lui Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Începutul voievodatului lui Ponta

  Alegerea lui Victor Ponta ca preşedinte al PSD în 2010 a fost orchestrată de baronii ”bătrâni” din partid care i-au aruncat atunci la gunoi pe Mircea Geoană şi Cristian Diaconescu. Alegerea a fost gândită pentru ca ei să îşi poată păstra puterea şi să nu rişte reapariţia unui politician experimentat precum Năstase care le-ar submina influenţa. Astăzi, la 5 ani de la acel moment, Ponta i-a îngropat, pas cu pas, pe toţi aceia care l-au girat.

 • Mischie. Portretul baronului la bătrâneţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mischie. Portretul baronului la bătrâneţe

  După ce a făcut un an de puşcărie pentru trafic de influenţă şi luare de mită, Nicolae Mischie, cel mai cunoscut baron local din „Epoca Năstase“, îşi radiografiază viaţa în faţa reporterilor „Adevărul“. E o lectură obligatorie pentru cei care vor să afle ce înţeleg corupţii din lupta anticorupţie.

 • Ponta
între Iohannis şi baroni. Cum
se pregăteşte întoarcerea lui Geoană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta între Iohannis şi baroni. Cum se pregăteşte întoarcerea lui Geoană

  Victor Ponta are să se teamă mai mult de baronii PSD care-i vor pielea în băţ după trei ani de suferinţe decât de Klaus Iohannis, preşedintele ales. Ultimului nu-i greu să-i ghiceşti slăbiciunile. Cei care i-au stat în preajmă spun că dacă vrei să-l ai ca aliat e suficient să-l confirmi şi să spui da atunci când el foloseşte cuvântul lui favorit ''vreau''.

 • Cum a ajuns meseria de demnitar în România mai periculoasă decât cea de alpinist utilitar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a ajuns meseria de demnitar în România mai periculoasă decât cea de alpinist utilitar

  Cele mai periculoase meserii, în România, nu mai sunt cele care presupun lucrul la înălţime, cu substanţe toxice sau în mine. Periculoase, în ziua de azi, sunt cele în care se gestionează bani publici sau care implică tentaţia mitei. Riscurile sunt enorme pentru un ministru, primar, şef de CJ, parlamentar sau chiar şi pentru magistraţi. Adevărul vă prezintă topul meseriilor periculoase prin prisma DNA.

 • Sever Voinescu: Provocări la care Biserica nu răspunde bine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sever Voinescu: Provocări la care Biserica nu răspunde bine

  Acum două săptămîni, am scris aici despre umilirea Bisericii de către şefii locali din PSD. Înregistrările apărute în campania electorală cu baronul roşu de Satu-Mare, care trimitea literalmente la dracu’ pe preoţii şi preotesele care nu-i aduceau voturi pentru Ponta, m-au durut, m-au ofensat, m-au revoltat. Pare-se că pe mine mai mult decît pe înalţii ierarhi BOR.

 • Judecătorii
l-au extras din arest pe baronul Nicuşor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Judecătorii l-au extras din arest pe baronul Nicuşor

  Magistraţii constănţeni au decis că Nicuşor Constantinescu poate fi cercetat şi în libertate. Asta după ce nu de mult judecătorii susţineau la unison cu procurorii că baronul a încălcat flagrant şi fără nicio justificare obligaţiile impuse şi că sfidează constant organele judiciare.

 • Pentru un nou curent: nouăzecismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pentru un nou curent: nouăzecismul

  În ultimii ani petrecuţi pe Sfânta Elena, Napoleon ar fi spus celor apropiaţi că nici Iisus nu ar fi devenit Mântuitorul dacă nu ar fi murit pe cruce. Deşi era evident că Napoleon nu dorea decât să alăture destinul său de cel al lui Hristos, putem să înţelegem că se întâmplă ceva care determină apariţia unui curent politic, literar, unei ideologii etc.