Stiri despre barje

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Metodă inedită folosită de contrabandiştii de ţigări: Marfa, adusă pe Dunăre cu barje şi împingătoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Metodă inedită folosită de contrabandiştii de ţigări: Marfa, adusă pe Dunăre cu barje şi împingătoare

  Poliţiştii din Călăraşi, în baza unor mandate emise de judecători, au descins miercuri, 10 iunie, 17 percheziţii în judeţele Mehedinţi, Dolj, Tulcea, Giurgiu, Galaţi şi Ialomiţa la suspecţi de contrabandă cu ţigări. Aceştia au găsit o metodă inedită de a introduce ilegal ţigări în România din Serbia. Marfa era transportată cu împingătoare şi barje care tranzitau Dunărea.

 • Nazino - ororile „Insulei Canibalilor”, unde mii de oameni s-au mâncat între ei. Sadismul sovietic cu oameni aduşi ca să se jupoaie şi să se devoreze de vii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nazino - ororile „Insulei Canibalilor”, unde mii de oameni s-au mâncat între ei. Sadismul sovietic cu oameni aduşi ca să se jupoaie şi să se devoreze de vii

  Regimul de exterminare sovietic a fost aplicat tuturor persoanelor care se opuneau principiilor comuniste şi propagandei, dar şi celor consideraţi ”inapţi” social. Acest sistem a atins apogeul cruzimii în Insula Nazino, acolo unde peste 6.000 de oameni au fost deportaţi şi lăsaţi să se mănânce între ei. Au supravieţuit doar un sfert.

 • Restricţii de navigaţie pe Dunăre în zona Cazanelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Restricţii de navigaţie pe Dunăre în zona Cazanelor

  Convoaiele care traversează în amonte zona Cazanelor Dunării au obligaţia să nu micşoreze viteza sub şase kilometri întrucât din cauza curenţilor foarte puternici există pericolul ca acestea să se accidenteze. În aval, navigatorii trebuie să asigure o guvernare corespunzătoare, în sensul că trebuie să respecte şenalul navigabil.

 • FOTOGALERIE Cum arată Dunărea la Călăraşi. Imagini cu fluviul stăpânit de gheaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOGALERIE Cum arată Dunărea la Călăraşi. Imagini cu fluviul stăpânit de gheaţă

  La Chiciu, în apropiere de Călăraşi, Dunărea a încremenit de mai bine de o lună. Duminică noaptea, podul de gheaţă format a atacat nemilos. Blocurile de gheaţă s-au pus în mişcare şi au făcut ravagii. Din fericire, nu au fost înregistrate victime omeneşti. Autorităţile asistă neputincioase la dezastru.

 • Barja Dunav, cu o mie de tone de gluten la bord, la un pas de a se scufunda
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Barja Dunav, cu o mie de tone de gluten la bord, la un pas de a se scufunda

  Din cauza gheţurilor care fac ravagii pe Dunăre, nava Dunav, cu o o mie de tone de gluten la bord a fost avariată. Echipajul, format din doi marinari, se aştepta de săptămâna trecută la ce este mai rău. Oamenii erau blocaţi la Chiciu şi doar o minune îi putea salva.

 • S-a rupt un pod de gheaţă pe Dunăre. Mai multe nave, duse în aval la Călăraşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a rupt un pod de gheaţă pe Dunăre. Mai multe nave, duse în aval la Călăraşi

  Un pod de gheaţă s-a rupt, duminică seară, pe Dunăre în zona localităţii Călăraşi, iar zeci ambarcaţiuni mici au fost aruncate pe mal, a anunţat RTV. În urma incidentului, mai multe nave au fost duse în aval 300 de metri, iar un ponton a fost avariat. La Călăraşi, autorităţile anunţaseră, în urmă cu o săptămână, ministerele Transporturilor şi Mediului în privinţa situaţiei de pe fluviu.

 • FOTOGALERII Prizonierii gheţurilor de pe Dunăre. Viaţa de marinar pe una din barjele blocate la Chiciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOGALERII Prizonierii gheţurilor de pe Dunăre. Viaţa de marinar pe una din barjele blocate la Chiciu

  Nu i-a speriat nicio furtună pe mare, dar Dunărea le dă bătăi de cap. Marinarii captivi pe navele prinse în gheaţa fluviului, în apropiere de Călăraşi ,se roagă să nu se întâmple vreo nenorocire. „Din 1984 n-am mai văzut aşa ceva. Suntem la mila Domnului. Nu putem decât să aşteptăm“, spune Vasile Porumb, căpitanul unei barje, în timp ce trage cu sete dintr-o ţigară.

 • Convoi de barje blocat pe Canalul Dunăre Marea Neagră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Convoi de barje blocat pe Canalul Dunăre Marea Neagră

  Un convoi de barje a fost prins în gheaţă la kilometrul 57-58 al Canalului Dunăre - Marea Neagră. Autoritățile au trimis, azi dimineață, un împingător care să ajute la deblocarea convoiului.

 • Pierderi de milioane în industrie din cauza secetei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pierderi de milioane în industrie din cauza secetei

  Blocajul barjelor cu materii prime şi materiale pe Dunăre şi pe apele interioare au dublat costurile de transport şi au provocat întârzieri în contracte de ordinul milioanelor de euro. Seceta dă bătăi de cap agricultorilor, care îşi văd investiţiile puse în pericol, dar pe industriaşi îi aduce chiar la disperare.

 • 14 convoaie de barje, eşuate la Călăraşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  14 convoaie de barje, eşuate la Călăraşi

  Circulaţia pe Dunăre între Chiciu şi Olteniţa este paralizată din cauza debitului scăzut al fluviului. Pe această porţiune sunt 14 convoaie de barje care staţionează. „Sunt 14 convoaie încărcate cu combustibil şi se aşteaptă condiţiile propice pentru a se putea circula“, a spus Emil Muşat, prefectul judeţului Călăraşi.

 • Tulcea: Convoi de barje eşuat pe braţul Chilia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tulcea: Convoi de barje eşuat pe braţul Chilia

  În cursul dimineţii de astăzi un convoi ucrainean de barje a eşuat din cauza condiţiilor meteologice nefavorabile, respectiv vânt puternic. Şlepul motor a reuşit dezeşuarea şi reancorarea convoiului.

 • Anchetă de proporţii în cazul morţii misterioase a unui marinar brăilean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anchetă de proporţii în cazul morţii misterioase a unui marinar brăilean

  Marian Dumitraşcu, 40 de ani, din Brăila, marinar pe o navă Romnav, şi-a găsit sfârşitul în urma unui accident de muncă pe o barjă, aflată în zona localităţii Oltina. Accidentul de muncă a avut loc, la km. 331 al Dunării, pe un convoi format din șase barje goale, împinse de remorcherul "Cargo 6 " , care circula dinspre Cernavodă spre Călărași.

 • Reţeta succesului: supravieţuire cu barje pentru Sena şi coloşi pentru Nil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţeta succesului: supravieţuire cu barje pentru Sena şi coloşi pentru Nil

  Singurul centru de cercetare independent din sud-estul ţării se descurcă din anul 2000 fără comenzi guvernamentale. Ceprorex S.A a mers mai departe graţie comenzilor primite de la beneficiari externi. A reuşit însă să-şi facă loc pe o piaţă unde concurenţa este foarte dură.

 • Un convoi românesc de barje blochează Dunărea în Ungaria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un convoi românesc de barje blochează Dunărea în Ungaria

  Un convoi românesc format din nouă barje a scăpat de sub control sâmbătă și a blocat o porțiune a Dunării în Ungaria. Una din barje s-a lovit de piciorul unui pod, în timp ce alte două au rămas şi ele blocate. Nu sunt răniți, informează pagina de ştiri a postului ungar de televiziune Hir TV, citate de Agerpres.

Modifică Setările