
Când trebuie să ne îngrijoreze durerea de stomac?
Ce înseamnă mai exact o durere de stomac? Adesea facem confuzie între burtă, stomac şi intestine, şi nu ştim când avem nevoie să apelăm la un consult de gastroenterologie.
Ce înseamnă mai exact o durere de stomac? Adesea facem confuzie între burtă, stomac şi intestine, şi nu ştim când avem nevoie să apelăm la un consult de gastroenterologie.
Conf. Dr. Maria Niţescu, Medic Primar Specialitatea - Igiena Alimentaţiei şi Nutriţie explică cum cum ne păstrăm departe de toxiinfecţii alimentare sau alte problemele digestie în perioada sărbătorilor.
O ceaşcă de cafea imediat după trezire este cel mai natural obicei posibil. Însă, cercetătorii spun că nu este şi cel mai inspirat. Consumată în prima oră după trezire, aceasta perturbă ritmurile biologice naturale ale organismului.
Dacă ai luat o masă copioasă care nu ţi-a picat bine, începi deja să experimentezi crampe, balonare şi gaze. De aceea, îţi recomandăm un remediu eficient pe baza de ceai de muşeţel şi iaurt.
Mesele bogate din timpul sărbătorilor şi lipsa sportului încetinesc metabolismul şi duc la acumularea de kilograme. Nutriţionistul Luiza Eacobescu ne spună ce avem de făcut ca să ne intrăm cât mai rapid în formă.
Există câteva alimente care odată ingerate duc la senzaţia de balonare, asta pentru că au în compoziţia lor rafinoză, un compus care rămâne nedigerat până în momentul în care bacteriile din intenstine îl fermentează, producând gazele care te fac să te simţi balonat.
Ai încercat tot felul de tratamente şi nu reuşeşti să scapi de neplăcutele gaze la stomac? Îţi spunem ce remedii sunt de ajutor, cum să le prepari la tine acasă şi să le consumi!
Nu ai mâncat prea mult, dar senzaţia de balonare îţi dă bătăi de cap. Ştiai că unele alimente sunt de ajutor în acest caz? Îţi spunem care sunt acestea şi ce beneficii îţi aduc!
Balonarea, constipaţia, pofta de dulciuri – toate ar trebui să-ţi atragă atenţia asupra dietei. Dacă ai aceste probleme, încearcă să mănânci mai multe alimente care conţin fibre.
Apa minerală conţine săruri care sunt bune pentru organism, dar ne poate balona şi ne poate afecta, în timp, rinichii. Medicii spun că trebuie să bem şi apă plată, nu doar minerală carbogazoasă. În schimb, sifonul n-ar trebui consumat sub nicio formă.
Balonare, indigestie, dureri stomacale sau intestinale, arsuri gastrice – toate pot fi alinate sau chiar alungate cu ajutorul unor tratamente naturale din plante şi seminţe.
Una dintre cele mai neplăcute simptome poate fi senzaţia de balonare. Aceasta te poate pune în situaţie de a te confrunta cu dureri abdominale cât şi cu lipsa poftei de mâncare.
Lavanda poate fi un ingredient al parfurmurilor sau al produselor de îngrijire favorite, dar şi planta la care apelezi atunci când te simţi balonat sau când nu poţi dormi.
Dieta poate reprezenta unul dintre principalele motivele pentru care zona stomacului pare mereu umflată. Deoarece fiecare organism este diferit, fii atentă la modul în care reacţionează acesta imediat după ce ai consumat anumite alimente.
Sarea este asimilată de organism din aproape toate alimentele pe care le mâncăm în fiecare zi. Unele au mai multă sare, altele mai puţină, plus că mai adăugăm noi dacă trebuie. Dar sarea consumată în exces poate provoca probleme de sănătate precum hipertensiune arterială, osteoporoză şi alte afecţiuni cronice.
Traficul intestinal lent, cauzat fie de lipsa de fibre din alimentaţie, fie de cantitatea redusă de enzime digestive duce la apariţia senzaţiei de balonare. Află ce trebuie să mănânci pentru a scăpa de disconfortul abdominal.
Adăugate în salate şi în aluatul pentru pâine sau consumate sub formă de ceai, fructele de fenicul, numite impropriu seminţe, au acţiune expectorantă, sedativă, diuretică şi carminativă (favorizează eliminarea gazelor intestinale).
Deşi toată lumea îşi doreşte o talie subţire, atunci când ai un surplus de kilograme şi vrei să ai un abdomen plat, drumul până acolo este presărat cu nenumărate obstacole.
Durerea de stomac, balonarea, durerea provocată de gastrită sau senzaţia de vomă sunt cele mai comune probleme digestive cu care ne confruntăm după ce mâncăm. Dar ce facem cu durerea de stomac care este prezentă zi de zi?
Dacă natura nu te-a înzestrat cu anumite calităţi, singurul lucru pe care îl poţi face este să îngrijeşti ceea ce ai.
Mesele bogate în mâncăruri grase pot îngreuna digestia, ceea ce duce la apariţia senzaţiei de balonare. În loc să apelezi la medicamentele clasice, încearcă un remediu natural, cărbunele vegetal.
Balonarea, crampele şi arsurile stomacale, neplăcerile digestive în general pot apărea la final de an, când, după un post mai lung, ai parte de mese îmbelşugate. Încearcă remediile oferite de farmacia verde a naturii!
Denumită şi mierea-ursului, plămânărica este cunoscută pentru tratarea problemelor respiratorii, precum bronşitele, astmul sau răcelile. Planta este şi un bun diuretic şi ajută la menţinerea sănătăţii tractului urinar.
Mersul şi mâncatul în acelaşi timp este un obicei foarte nesănătos. Când mănânci în timp ce mergi, nu reuşeşti să acorzi atenţie mâncării sau să mănânci corect, ceea ce duce la diverse probleme de sănătate.
Sărbătorile de iarnă pe lângă bucuria regăsirii persoanelor dragi, vin la pachet şi cu o mare neplăcere şi anume indigestia sau chiar balonarea. Află cum să le eviţi din cele ce urmează!
Ghimbirul şi-a câştigat numele de super aliment datorită proprietăţilor sale datorită cărora cu el se poate trata diverse afecţiuni.
Un studiu recent realizat de cercetători norvegieni sugerează că moleculele fructanice din grâu ar provoca probleme de stomac la persoanele cu intoleranţă, şi nu glutenul.
Apreciat în bucătăria românească, mărarul joacă un rol important în menţinerea sănătăţii tale, mai ales în perioada în care vremea schimbătoare îţi pune imunitatea la încercare.
Preparatul special a captat atenţia medicilor din SUA şi Europa, iar aceştia au rămas surprinşi de rapiditatea cu care acţionează. Probioticul a intrat şi în vizorul specialiştilor români şi deja şi-a găsit locul în practica acestora.
Eşti în căutarea unor fructe de sezon cu multiple beneficii? Prunele uscate sunt exact ce ai nevoie. Acestea au proprietăţi diuretice, hepatice, dezintoxicante, laxative, de stimulare a sistemului nervos, de descongestionare.