Stiri despre bal mascat

  36 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • În memoria
tenorului Cornel Stavru, 

„Bal mascat“ la Operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În memoria tenorului Cornel Stavru, „Bal mascat“ la Operă

  „Continuând o bună practică, prima scenă lirică a ţării a programat un spectacol comemorativ în memoria unuia dintre cei mai importanţi artişti lirici români din generaţia de aur a Operei bucureştene, tenorul Cornel Stavru, care ar fi împlinit 90 de ani în 31 august, dacă nu s-ar fi stins la 17 septembrie 2015. „Bal mascat“ de Verdi a fost unul dintre marile succese ale lui Cornel Stavru.

 • Luna
mărţişorului începe la Operă cu Bal Mascat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Luna mărţişorului începe la Operă cu Bal Mascat

  Spectacolul este cea mai recentă premieră a Operei Braşov, o poveste plină de intrigi şi iubire, la care sunt aşteptaţi toţi melomanii. Biletele costă 20 şi 30 de lei în funcţie de locul ocupat în sală.

 • Final de aprilie la
Opera din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Final de aprilie la Opera din Bucureşti

  După scurta vacanţă de Paşti, stagiunea primei scene lirice naţionale continuă în forţă, cu dorita cadenţă de spectacole săptămânale. Imediat după cele trei zile de Sărbători Pascale, au urmat operă şi balet în patru seri, continuate cu cinci seri de afişe similare, în ultimele şapte zile ale lunii. O regularitate care sper să continue în mai şi iunie, chiar cu completări faţă de programul parţial publicat.

 • „Bal mascat” a revenit la Bucureşti FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Bal mascat” a revenit la Bucureşti FOTO

  De-a lungul timpului, opera Bal mascat de Verdi a figurat în repertoriul curent al trupelor şi apoi al teatrelor lirice de la noi fie în versiunea originală ce se petrece în Suedia, fie în cea „transferată” ca acţiune la Boston, aceasta din urmă fiind preferată în toate montările prezentate pe scena Operei din Bucureşti, începând din 1923.

 • „Bal mascat”, producţie
nouă la Opera bucureşteană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Bal mascat”, producţie nouă la Opera bucureşteană

  Pe prima scenă lirică naţională, vâltoarea montărilor noi continuă. Deviza „Luna şi premiera” pare să fie urmărită cu obstinaţie. Două opere, două operete, două balete în numai şase luni ale unei stagiuni deschise cu gale strălucitoare, lirice şi de dans!

 • „Bal Mascat“, cu lumini şi umbre, în premieră la Opera Naţională Bucureşti FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Bal Mascat“, cu lumini şi umbre, în premieră la Opera Naţională Bucureşti FOTO

  Sâmbătă seară a avut loc la Opera Naţională Bucureşti premiera spectacolului "Bal Mascat", de Giuseppe Verdi, regizat de Grischa Asagaroff şi dirijat de Marcello Mottadelli. Actul al III-lea a fost cel mai bun, cu scena balului, în timp ce scenografia italianului Luigi Perego este construită în jurul unei diagramă-iris, frecvent folosită în spectacolele de operă.

 • Un „Ballo” în care măştile cad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un „Ballo” în care măştile cad

  Anunţul unei premiere cu Un ballo in maschera a fost o surpriză. Când Beatrice Rancea a prezentat programul stagiunii 2017-18, într-un interviu acordat ziarului Adevărul, n-a pomenit nimic de această operă.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Bal Mascat" de Giuseppe Verdi, premieră la Opera Naţională Bucureşti

  Opera Naţională Bucureşti prezintă evenimentul lunii aprilie, premiera spectacolului "Bal Mascat" de Giuseppe Verdi, sâmbătă, 8 aprilie, şi duminică, 9 aprilie, de la ora 18.30. Regia este semnată de Grischa Asagaroff (Germania), secenografia îi aparţine luiLuigi Perego (Italia), iar design-ul luminilor e realizat de Gigi Saccomandi (Italia).

 • La Opera de Stat din Viena, sclipiri şi estompări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Opera de Stat din Viena, sclipiri şi estompări

  Pe prima scenă lirică din capitala Austriei, stagiunea continuă în ultima ei parte, antrenând vedete celebre, alături de alţi artişti importanţi ai teatrelor lumii, ai ansamblului vienez, de debutanţi atent selecţionaţi, mulţi tineri.

 • E vremea Requiem-ului de Verdi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  E vremea Requiem-ului de Verdi

  Printr-o frumoasă coincidenţă, Requiem-ul de Verdi a fost prezentat, la interval de câteva zile, pe scena unor importante scene lirice din ţară - la Opera Română din Cluj, în Săptămâna Patimilor pentru catolici şi la Opera din Iaşi, chiar în prima zi a Paştelui catolic şi de Florii la ortodocşi -, adevărate evenimente nu doar prin splendoarea şi semnificaţia partiturii,

 • „Don Giovanni” a ajuns la Craiova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Don Giovanni” a ajuns la Craiova

  Deschiderea stagiunii la Opera din Craiova a stat sub semnul unui eveniment aparte, marcând prezentarea unei creaţii mozartiene - Don Giovanni - pe scena unde un asemenea demers constituie o noutate (se pare) absolută şi deci o „provocare” pentru toţi cei implicaţi în concretizarea producţiei.

 • Bal mascat la patinoar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bal mascat la patinoar

  Vineri, 28 decembrie 2012, incepand cu ora 18.00, la patinoarul Agrement va avea loc un bal mascat la care sunt invitaţi atât cei mici, cât şi cei mari.

 • Obicei străvechi reînviat, în weekend, la Cristian
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obicei străvechi reînviat, în weekend, la Cristian

  După 20 de ani în care nu a mai fost pus în practică în urma plecării în număr mare a saşilor în Germania , Roaina - un obicei care îşi are rădăcini adânci în viaţa comunităţii săseşti - va fi reconstituit şi transmis noilor generaţii din Cristian.

 • Petreceri incendiare în cluburile din Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Petreceri incendiare în cluburile din Braşov

  DJ Project, Connect R, Gyuri Pascu, Zob vor cânta la Braşov. În această seară vă mai puteţim distra la un bal mascat şi un show cu travestiţi.

 • Iaşi: Bal mascat pentru a-i ajuta pe copiii cu dizabilităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iaşi: Bal mascat pentru a-i ajuta pe copiii cu dizabilităţi

  Studenţii farmacişti din Iaşi organizează în această seară, de la ora 20.00, la Cantina „1 Decembrie" un Bal mascat cu rolul de a strânge fonduri pentru copiii cu dizabilităţi de la Centrul de Plasament „Ion Holban".

 • Bal Mascat la Apollo Bowl
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bal Mascat la Apollo Bowl

  În această seară, începând cu ora 20.00, Apollo Bowl şi Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu" organizează Bal Mascat, un evenimet cu totul special, la care sunt aşteptaţi cât mai mulţi tineri.

 • Bal mascat pe străzile Braşovului (FOTO şi VIDEO)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bal mascat pe străzile Braşovului (FOTO şi VIDEO)

  Peste 200 de braşoveni au sărbătorit ieri într-un mod inedit Lăsata Secului, cu lichior de casă şi cu gogoşi. Muschetari, bufoni sau piraţi au readus la viaţă „măscăricii“ din Şcheii Braşovului. Obicei vechi al localnicilor, acesta a fost reluat în această primăvară, după 60 de ani.

 • Bacau: Distracție la Bal Mascat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bacau: Distracție la Bal Mascat

  Băcăuanii de toate vârstele sunt așteptați în această seară la Clubul Oblio de pe strada Miron Costin pentru a participa la un Bal Mascat. Distracția este programată să înceapă la ora 19.00.

 • Bistriţa: Balul Vrăjitoarelor la Tihuţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bistriţa: Balul Vrăjitoarelor la Tihuţa

  Pasionaţii de vrajitoare şi poveşti cu vârcolaci pot participa în noaptea de Halloween la o petrecere deosebită organizată la Castelul Dracula din Pasul Tihuţa.

 • Weekend cu bal mascat şi ateliere la KINOdiseea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Weekend cu bal mascat şi ateliere la KINOdiseea

  Zâne, cowboy, arici, cocoşi, extratereştri, Batman şi Albă ca Zăpada şi-au jucat rolurile la balul mascat organizat în cadrul Festivalului Internaţional de film pentru copii şi adolescenţi KINOdiseea, aseară, la Institutul Francez din Capitală.

 • Craiova: Mascaţii au luat cu asalt un liceu din Bănie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Craiova: Mascaţii au luat cu asalt un liceu din Bănie

  Peste 500 de copii, părinţi, bunici şi cadre didactice s-au reunit ieri în sala de festivităţi a Grupului Şcolar Energetic Craiova, unde a avut loc prima ediţie a Festivalului Naţional de Costume pentru Serbare „Bal mascat”.

 • Prinţese şi romi au participat la balul din Parcul Monument
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prinţese şi romi au participat la balul din Parcul Monument

  Elevii Grupului Şcolar Industrial „C. D. Neniţescu" au participat la balul mascat organizat de conducerea şcolii cu ocazia sărbătoririi zilelor liceului. 34 de tineri s-au deghizat în personajele preferate: zâne, prinţese, diavoli cu coarne, sultani, romi şi alte personaje din literatură şi din lumea cinematografică.

 • Bal mascat în stilul anilor 1900, în Parcul Monument
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bal mascat în stilul anilor 1900, în Parcul Monument

  Începând cu ora 18.00, elevii Grupului Şcolar „C. D. Neniţescu" defilează deghizaţi în personaje de poveste pe aleile parcului. Săptămâna aceasta, elevii şi dascălii sărbătoresc „Zilele Grupului Şcolar printr-o serie de acţiuni. Totodată, absolvenţii de gimnaziu sunt aşteptaţi să consulte oferta educaţională a şcolii.

 • Andrei Sandu, inventatorul pasionat de baluri mascate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Sandu, inventatorul pasionat de baluri mascate

  Andrei Victor Sandu este secretarul Forumului Inventatorilor din România, iar în timpul liber este nelipsit de la petrecerile cu tematică. Andrei Sandu a moştenit pasiunea pentru experimente şi apetitul de a căuta mereu noutatea, care-i poate îmbunătăţi viaţa de zi cu zi, de la tatăl său.

Modifică Setările