
Medicul gorjean acuzat că a eliberat certificate de vaccinare anti COVID-19 false a fost arestat
Medicului gorjean Ionuţ Victor Băloi, din comuna Padeş, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către o instanţă a Judecătoriei Timişoara.
Medicului gorjean Ionuţ Victor Băloi, din comuna Padeş, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către o instanţă a Judecătoriei Timişoara.
Un medic gorjean din comuna Padeş, judeţul Gorj, care profesează în oraşul Baia de Aramă, din judeţul vecin, Mehedinţi, este anchetat că a eliberat certificate false de vaccinare anti COVID-19.
Primarul comunei Padeş, Mihăiţă Troacă a fost achitat, de Tribunalul Gorj, într-un dosar instrumentat de către procurorii DNA, în care a fost acuzat de comiterea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente false.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis marţi că Parchetul General a încălcat dreptul la liberă circulaţie al Sorinei Săcărin, fetiţa adoptată anul trecut de o familie de români din SUA, potrivit minutei şedinţei.
Şefa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) Monica Gubernat precum şi alţi 9 membri ai Consiliului au răspuns „prezent”, luni, în faţa judecătorului, în procersul penal deschis de soţii Ramona şi Gabriel Săcărin, care îi acuză de complicitate la infracţiunea de răspândire de informaţii false.
Sorina, fata crescută în Baia de Aramă şi adoptată de un cuplu de români stabiliţi în America, a înregistrat un mesaj video pentru asistenţii maternali care au crescut-o, în care le mulţumeşte, le spune cum este în noua familie, dar lansează şi un avertisment.
Poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unui minor din localitatea Baia de Aramă. Tânărul a fost reţinut 24 de ore pentru furt calificat.
Judecătoria Slatina a repins joi, 18 iulie 2019, cererea procurorului general al României de interzicere a părăsirii teritoriului României de către Sorina Săcărin, fetiţa de 8 ani adoptată de o familie din Statele Unite ale Americii, soluţia fiind executorie.
Judecătoria Slatina urmează să stabilească joi, 18 iulie 2019, dacă Sorina Săcărin poate părăsi ţara, între timp avocata părinţilor adoptivi vorbind despre alte dosare care sunt în curs, dar şi despre probele pe care ar urma să le prezinte în acestea.
Maria Piţurcă, procurorul care a luat-o pe Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, pentru a o duce la familia adoptivă, nu va fi suspendată din funcţie. Aşa a decis Secţia pentru procurori a CSM. Piţurcă s-a prezentat, joi, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie pentru audieri. În acelaşi timp, solicitarea procurorului general al României de revizuire a sentinţei de adopţie a fost respinsă.
Trei termene, în trei procese diferite, toate vizând-o pe Sorina Săcărin, fata de 8 ani dată spre adopţie unui cuplu de români stabiliţi în America, se judecă în aceeaşi zi, Tribunalul Olt stabilind termen pentru ordonanţa preşedinţială de interzicere a părăsirii ţării.
Părinţii adoptivi ai Sorinei au depus, la instanţă, o cerere prin care cer daune pentru perioada cât stau în România contra voinţei lor pentru a lămuri situaţia micuţei Sorina pe care au înfiat-o în urmă cu câteva luni, dar pe care nu o pot lua încă în SUA. Aceştia au motivat că cer daune fiindcă au multe cheltuieli în ţară şi nu-şi pot lua salariile din SUA deoarece sunt reţinuţi aici.
Instanţele româneşti au judecat de la începutul acestui an zeci de cazuri de nerespectare a hotărârilor privind încredinţarea minorilor. „Adevărul” a analizat mai multe astfel de hotărâri judecătoreşti pentru a vedea pedepsele aplicate de judecători.
Şefa Secţiei de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a solicitat DGASPC Dolj un asistent social şi un psiholog pentru a merge la Baia de Aramă, la familia care o creştea pe Sorina. Singura obligaţie a reprezentantului Direcţiei pentru Protecţia Copilului era aceea de a proteja minorul. "Nu ni s-a spus locaţia, istoricul, speţa cazului. Asistentul a intervenit după preluarea copilului".
Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, anunţă că a emis o dispoziţie pentru desemnarea comisiei care va verifica modul în care s-a derulat activitatea DGASPC referitoare la plasamentul minorei.
Un nou protest are loc, luni după-amiază, în faţa Prefecturii Mehedinţi, pentru Sorina, fetiţa de 8 ani dată spre adopţie unei familii de români din SUA. Oamenii acuză faptul că adopţia nu ar fi fost făcută în mod corect şi cer anularea acesteia, reclamând, totodată, neimplicarea autorităţilor.
Procurorul general al României, Bogdan Licu, a declarat, luni dimineaţă, că nu tolerează abuzuri şi nu va acoperi greşeli, fiind deschis un dosar penal in rem în cadrul căruia vor fi verificate toate aspectele legate de preluarea de la asistentul maternal din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, a fetiţei de 8 ani.
Câteva zeci de persoane s-au strâns duminică în faţa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova în semn de protest faţă de modul abuziv în care fetiţa de 8 ani a fost luată cu mascaţii din casa asistenţilor maternali din Mehedinţi. Protestatarii cer anularea adopţiei şi vor să o vadă pe Sorina.
Avocatul familiei adoptive a Sorinei, fetiţa de 8 ani luată cu mascaţii din casa fostului asistent maternal care a crescut-o, a furnizat, duminică, primele imagini video cu copila alături de părinţii şi de fraţii săi.
Avocatul Adrian Toni Neacşu anunţă duminică, într-o postare pe Facebook, că a revizuit o plângere penală pe care un ONG o va depune la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie împotriva procurorului Maria Piţurcă, de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, care a preluat-o de la asistentul material pe Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, adoptată de o familie de români stabilită în SUA.
Au apărut noi imagini cu intervenţia brutală a autorităţilor care au luat-o pe Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, din casa asistenţilor maternali. În imagini se poate vedea cu trage de aceasta şi nu se opreşe nici când copila este foate aproape să îşi spargă capul de tocul uşii.
Un nou protest are loc, sâmbătă seara, în faţa primăriei din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, de unde a fost luată cu mascaţii Sorina, fetiţa de 8 ani dată spre adopţie unei familii de români din SUA. Oamenii acuză faptul că adopţia nu ar fi fost făcută în mod corect şi cer anularea acesteia, reclamând, totodată, neimplicarea autorităţilor.
Antonia Diaconu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti şi fost prim-procuror al Parchetelor de pe lângă Judecătoria Piteşti şi Judecătoria Topoloveni, a postat pe contul personal de Facebook un text privind cazul fetiţei din Baia de Aramă luată cu mascaţii pentru a fi dată familiei adoptive, precum şi despre numeroşii copii care sunt victime ale bătăilor în familie.
Soţii Gabriel şi Ramona Săcărin, care au adoptat-o pe Sorina, fetiţa în vârstă de 8 ani aflată la familia Şărămăt, din Baia de Aramă, au prezentat, prin intermediul avocatului Liviu Belulescu, versiunea lor în legătură cu cele întâmplate.
Violeta Morjan, angajata Direcţiei Generale de Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi, care a intermediat adopţia Sorinei la familia de români stabilită în SUA, a fost blocată, vineri seara, într-o maşină în faţa unui restaurant din Baia de Aramă de către un grup de protestatari.
Maria Piţurcă, procurorul de caz acuzat că a bruscat-o pe fetiţa de 8 ani atunci când a luat-o cu forţa de lângă familia din Baia de Aramă, este convinsă că minora va avea un trai mai bun lângă familia care a adoptat-o, chiar dacă va fi dusă în Statele Unite ale Americii.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi precizează într-un comunicat de presă că nu a fost informată despre acţiunea de astăzi de preluare a fetiţei de la Baia de Aramă şi că nu a fost solicitată prezenţa unui reprezentant al instituţiei în cadrul acestei operaţiuni.
IPJ Mehedinţi face precizări în ceea ce priveşte modul cum au intervenit poliţiştii astăzi la Baia de Aramă, atunci când o fetiţă de 8 ani a fost luată cu forţa de familia adoptivă.
Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova este acuzat că a bruscat şi a târât pe jos o fetiţă de 8 ani. Copila s-a aflat în plasament la familia Şărămăt, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, dar a fost dată spre adopţie de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi, fiind înfiată de către o familie de români care trăieşte de mai mult timp în SUA.
Primarul de la Baia de Aramă (PSD), Rafael Ionel Dunărinţu, va ajunge după gratii, după ce Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat marţi, 18 iunie, într-un dosar de corupţie.