Stiri despre bacterii

  275 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Bacteriile cu care trăim zi de zi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bacteriile cu care trăim zi de zi

  Oamenii de ştiinţă spun că fiecare individ este asemenea unei planete care găzduieşte trilioane de bacterii, mai multe chiar decât propriile celule. În mod normal, interacţiunea dintre corpul uman şi bacteriile care îl populează este benefică pentru ambele părţi. Există însă şi situaţii în care microbii se înmulţesc necontrolat şi ne creează probleme.

 • Vrei să pari mai tânăr cu şase ani? Foloseşte aţa dentară!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vrei să pari mai tânăr cu şase ani? Foloseşte aţa dentară!

  Persoanele care folosesc zilnic aţa dentară arată mai tinere cu 6,4 ani. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialiştii de la Asociaţia Americană Dentară pe baza concluziilor a peste 11 studii despre igiena dinţilor.

 • Pofta de mâncare poate fi dată de bacteriile din stomac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pofta de mâncare poate fi dată de bacteriile din stomac

  Zece triloane de bacterii populează organismul uman, iar comportamentul acestora ne poate influenţa sănătatea şi stilul de viaţă, sugerează un studiu recent, realizat la Universitatea Colorado.

 • Bacteriile din intestin „dictează“ riscul de boli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bacteriile din intestin „dictează“ riscul de boli

  Genele, dar şi alimentaţia influenţează flora din aparatul digestiv, cu rol esenţial în metabolism şi în eficienţa activităţii sistemului natural de apărare al organismului. În colon „locuiesc“ de zece ori mai multe microorganisme decât numărul total de celule ale corpului nostru, iar nivelul lor diferă de la un individ la altul.

 • Microbii devin mai inteligenţi decât noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Microbii devin mai inteligenţi decât noi

  Unele tulpini de bacterii au devenit rezistente la 90% sau chiar la toate antibioticele de care dispunem în acest moment . Infecţiile cu microbi rezistenţi fac mai multe victime decât maladia SIDA. Tulpina rezistentă de E. coli şi cea a bacteriei care provoacă gonoree sunt noi motive de îngrijorare.

 • Au fost descoperite cele mai vechi fosile de pe Terra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Au fost descoperite cele mai vechi fosile de pe Terra

  În stâncile din vestul Australiei, au fost descoperite cele mai vechi fosile de pe Terra, ale unor bacterii care trăiau în urmă cu circa 3,4 miliarde de ani într-un mediu lipsit de oxigen şi prosperau graţie unor compuşi pe bază de sulf.

 • AVERTIZARE / Scăldatul, mai periculos după ploi! Află AICI de ce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AVERTIZARE / Scăldatul, mai periculos după ploi! Află AICI de ce

  Lacurile din Capitală mustesc de microbi şi bacterii. În unele iazuri a fost descoperit şi vibrionul holeric NON-01, care face în prezent victime în toată lumea. Specialiştii atenţionează că riscul de a lua o boală gravă creşte după precipitaţii, care aduc poluanţi în bazinele acvatice.

 • Aceste bacterii care ne ucid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aceste bacterii care ne ucid

  Fără idealuri, fără idei, în definitiv, fără orgolii şi fără speranţe, ajungem verbe fără forţa de a deveni, vreodată, predicate, biete, infirme gerunzii.

 • Casa curată ţine bolile departe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Casa curată ţine bolile departe

  Acasă este locul unde te simţi cel mai bine şi unde te întorci întotdeauna cu drag. Însă tot aici se ascund, chiar şi în locuri aparent sigure, o mulţime de germeni care te pot îmbolnăvi.

 • Luptă de mici împotriva bacteriilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Luptă de mici împotriva bacteriilor

  Mii de elevi şi preşcolari s-au implicat într-o campanie de igienă. Cele mai creative idei de scenarii şi de campanii au fost premiate cu tabere, echipamente IT şi produse de curăţenie.

 • Parodontoza poate da complicaţii grave
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parodontoza poate da complicaţii grave

   Această afecţiune pune în pericol inima, rinichii şi plămânii. Datele statistice arată că, la nivel mondial, parodontoza afectează 70 sută din populaţia adultă.

 • Soluţii eficiente pentru întărirea imunităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soluţii eficiente pentru întărirea imunităţii

  Frigul, stresul, alimentaţia dezechilibrată şi oboseala slăbesc rezistenţa organismului în faţa virusurilor şi a bacteriilor, dar vitaminele pot echilibra balanţa. Suplimentele cu vitamine şi cu oligoelemente, dar şi vaccinurile sunt metode prin care ne putem fortifica sistemul imunitar astfel încât să facă faţă atacului bolilor.

 • Când microbii îşi rafinează atacul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când microbii îşi rafinează atacul

  Dezvoltarea tot mai inteligentă a microorganismelor le face rezistente în faţa tratamentelor, îmbolnăvirile cauzate de ele devenind un pericol real la nivel global. La această problemă am „contribuit” şi noi prin abuzul de antibiotice.

 • Igiena excesivă nu previne bolile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igiena excesivă nu previne bolile

  Folosite în mod abuziv, dezinfectantele pot creşte virulenţa germenilor. Mai ales femeile însărcinate şi tinerele mame trebuie să acorde un plus de atenţie în ceea ce priveşte produsele de curăţenie pe care le folosesc.

 • VIDEO Topul obiectelor de uz zilnic în care se ascund cei mai mulţi germeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Topul obiectelor de uz zilnic în care se ascund cei mai mulţi germeni

  Un experiment făcut într-o gospodărie a arătat că şi cele mai inofensive lucruri din casă sunt pline de bacterii şi de germeni. Cine ar fi crezut că tastatura unui telefon poate conţine de 18 ori mai multe bacterii periculoase decât mânerul cu care tragem apa la closetul de acasă?

 • Mai ales vara, bucătăria trebuie să fie lună!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai ales vara, bucătăria trebuie să fie lună!

  Căldura favorizează înmulţirea microbilor în spaţiile de gătit, putând contamina alimentele. Nerespectarea igienei riguroase în bucătărie, mai ales în momentul preparării mâncărurilor, creşte riscul de apariţie a bolilor infecţioase şi a tulburărilor digestive, avertizează specialiştii.

 • Atenţie la muşcăturile de căpuşă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie la muşcăturile de căpuşă!

  Insecte purtătoare de virusuri sau de bacterii, căpuşele pot favoriza apariţia unor afecţiuni grave. În primă fază, înţepăturile la nivelul membrelor şi capului pot cauza febră, cefalee, oboseală şi dureri musculare. 

 • Apa din judeţul Vaslui, plină de nitriţi şi bacterii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apa din judeţul Vaslui, plină de nitriţi şi bacterii

  Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui avertizează că sursele de apă din mediul rural pun în pericol sănătatea vasluienilor. Cea mai toxică apă este cea din fântâni şi izvoare, folosită în prezent de aproximativ 300.000 de vasluieni.

 • Antibioticele în exces întârzie vindecarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Antibioticele în exces întârzie vindecarea

  Administrarea incorectă a acestor medicamente favorizează rezistenţa bacteriilor. Printre germenii care nu mai răspund la tratamentul cu antibioticele de spectru larg se numără şi cei care pot fi uşor contractaţi în spitale. Aceste bacterii pot da infecţii grave.

 • Ce alimente aduc beneficii terapeutice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce alimente aduc beneficii terapeutice

  Unele produse alimentare, denumite nutraceutice, joacă un rol important în reducerea riscului de îmbolnăvire. Alimentele nutraceutice acţionează benefic asupra uneia sau a mai multor funcţii ale organismului, dincolo de efectele nutriţionale corespunzătoare.

Modifică Setările