bacalaureat 2015

Educaţia religioasă în şcoala românească a alungat, în anii 90, demonul a ceea ce a fost educaţia socialistă şi marxistă a regimului ateist ceauşist. După 25 de ani de la căderea comunismului, seminţele otrăvite pe care acest regim criminal le-a sădit în sufletele noastre dau proaste roade, inspirând o nouă mişcare ateistă, îmbrăcată în hainele aşa-zisei modernităţi şi predicând o secularizare absolută a statului şi societăţii noastre.

acum 7 ani · comentarii (148)

Într-o secvenţă faimoasă din romanul „Fraţii Karamazov”, Iisus se întoarce a doua oară pe Pământ, potrivit promisiunii făcute. Dar, Marele Inchizitor îi spune să plece, să se întoarcă de unde a venit,  pentru că altfel va fi răstignit a doua oară. Probabil că plecând de la această secvenţă, autorul lui Zorba Grecul a scris romanul „Iisus răstignit a doua oară”.

acum 7 ani · comentarii (9)

Am avertizat de câţiva ani că aici se va ajunge. Când abandonul şcolar este masiv, la trecerea de la clasa a VIII-a la clasa a IX-a a ajuns la 20%, dar continuă şi în cursul liceului, la ce altceva să te aştepţi? 330.000 de elevi au parcurs liceul, în ultimii 4-5 ani, degeaba. Fie n-au luat examenul de bacalaureat, fie nici nu s-au prezentat la examen.

acum 7 ani · comentarii (21)

În articolul său „Încotro”, bloggerul Petre Abrudan consideră că minoritarii sunt discriminaţi prin însuşi învăţământul în limba maternă, care nu îi pregăteşte pentru bacalaureat şi integrarea în societate. Soluţia sa? Desfiinţarea învăţământului în limba maternă, cu excepţia unor ore de limbă şi cultură de care pot beneficia şi elevii majoritari. Mai jos, ideile lui Abrudan primesc o replică de la Daniel Plăiaşu, redactor MaghiaRomânia.

acum 7 ani · comentarii (60)
Modifică Setările