Stiri despre bac

  1554 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Profesorii în grevă, elevii la bacalaureat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profesorii în grevă, elevii la bacalaureat

  Majoritatea bugetarilor vor protesta doar o zi, pe 31 mai. Cei mai hotărâţi angajaţi ai statului să protesteze împotriva măsurilor de reducere a salariilor cu 25% sunt cadrele didactice.

 • Elevii sunt speriaţi de greva profesorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elevii sunt speriaţi de greva profesorilor

  Liceenii suceveni din ultimul an sunt îngrijoraţi că nu vor putea da BAC-ul şi că nu vor reuşi să se înscrie la facultate. Cadrele didactice din judeţ sunt decise să intre în grevă generală şi să nu participe la proba de Bacalaureat programată luni.

 • „Domnilor profesori, vrem să dăm Bac-ul!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Domnilor profesori, vrem să dăm Bac-ul!“

  Tinerii de clasa a XII-a sunt disperaţi că din cauza grevei dascălilor le este pusă în pericol admiterea la facultate. Cadrele didactice sunt prinse între îndemnul liderilor de sindicat de a face grevă şi solicitarea elevilor de a-şi da examenele de maturitate.

 • Educaţie în grevă: Bac cu autocarul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Educaţie în grevă: Bac cu autocarul

  Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat ieri că a găsit soluţii pentru ca proba orală la limba străină a Bac-ului, programată  între 31 mai şi 4 iunie, să se desfăşoare în condiţii normale.

 • Funeriu:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Funeriu: "Participarea la greva profesorilor va fi de sub 5%"

  Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat că ministerul a luat măsuri pentru a facilita desfăşurarea examenelor, principale fiind acelea că printre supraveghetori se vor afla şi personalul didactic auxiliar, precum bibliotecari. Dintre evaluatori pot să facă parte şi profesori cu pregătire similară de la o şcoală generală.

 • Datori vânduţi pe viaţă, profesorii taie mâncarea şi hainele de pe listă şi pun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Datori vânduţi pe viaţă, profesorii taie mâncarea şi hainele de pe listă şi pun "lacăte" pe cataloage

  O casă şi eventual o maşină constituie averea majorităţii cadrelor didactice din Inspectoratul Școlar Județean Brăila (IȘJ). Potrivit declaraţiilor de avere, cadrele didactice din IŞJ au de returnat băncilor circa 180.000 de lei şi peste 68.000 de euro.Aceştia au anunţat, totodată, că nu mai trec note în catalog şi vor face grevă luni.Elevii brăileni: “Suntem arma profesorilor în lupta cu Guvernul!”

 • Iaşi: Dascălii se pregătesc să iasă în stradă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iaşi: Dascălii se pregătesc să iasă în stradă

  Profesorii vor protesta pe 1 iunie la un miting organizat în faţa Palatului Culturii ca urmare a reducerii salariului cu 25%. Liderii sindicali din educaţie se aşteaptă ca la miting să ia parte peste 3.000 de cadre didactice. Cei mai afectaţi de protest sunt elevii din an terminal.

 • 37% din elevi de la BAC sunt utilizatori experimentaţi ai calculatorului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  37% din elevi de la BAC sunt utilizatori experimentaţi ai calculatorului

  Ministerul Educaţiei a anunţat rezultatele finale ale probei de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului de Bacalaureat de anul acesta. Concluzia: cel mai mare procent (37%) din cei peste 200.000 de elevi care au susţinut proba sunt utilizatori experimentaţi ai calculatorului.

 • Liceenii au declarat că le pare rău de ceea ce au făcut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liceenii au declarat că le pare rău de ceea ce au făcut

  Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bistriţa, Claudia Creţa, spune că prezenţa celor doi liceeni cu cătuşe în curtea colegiului este o lecţie pentru colegii lor de şcoală. Alexandru Popa şi Horaţiu Gorgan au coborât din maşina poliţiei cu cătuşe la mâini pentru a da proba de BAC.

 • Liceenii, experţi în calculatoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liceenii, experţi în calculatoare

  Mai mult de o treime dintre elevii evaluaţi la proba de competenţe digitale a Bacalaureatului a obţinut certificate de utilizator experimentat,  potrivit statisticilor de la Ministerul Educaţiei.

 • FOTO BAC-ul, uşor chiar şi pentru puştii de a V-a
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO BAC-ul, uşor chiar şi pentru puştii de a V-a

  Tran Bach Lam, în vârstă de 11 ani, a demonstrat că ar putea obţine punctaj maxim la proba de competenţe digitale. Elevul se descurcă de minune în utilizarea computerului, iar în prezent îşi construieşte propriul site.

 • Bucureşti: Şi un puşti de 11 ani poate lua 10 la bacul la info!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucureşti: Şi un puşti de 11 ani poate lua 10 la bacul la info!

  Ne-a demonstrat-o vietnamezul Tran Bach Lam, elev în clasa a V-a în Bucureşti.Tran Bach învaţă la Liceul Internaţional de Informatică, a utilizat prima dată calculatorul la vârsta de patru ani şi poate obţine punctaj maxim la proba de competenţe digitale.

 • Bac-ul, dat peste cap de greva profesorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bac-ul, dat peste cap de greva profesorilor

  Sindicaliştii din învăţământ au reuşit să convingă aproape 85% din profesori să adere la greva generală de astăzi. Drept urmare, astăzi, unităţile de învăţământ au fost închise, iar elevii s-au bucurat de o zi de vacanţă.

 • Profesorii braşoveni, spărgători de grevă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profesorii braşoveni, spărgători de grevă

  Deşi în mai toate judeţele profesorii intră în grevă, la Braşov dascălii sunt pacifişti. Nu participă la greva generală programată astăzi. În alte judeţe nu se vor ţine cursuri, dar profesorii din Braşov au anunţat că nu au motive întemeiate pentru a nu intra la ore.