Stiri despre babilon

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Uleiul de
piatră“, secretul care stă la baza marilor minuni ale lumii. Focul Grecesc şi
zidurile Babilonului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Uleiul de piatră“, secretul care stă la baza marilor minuni ale lumii. Focul Grecesc şi zidurile Babilonului

  Încă din antichitate, zăcămintele de petrol sunt evienţiate în zona Europei de astăzi şi sunt menţionate în diferite lucrări ale călătorilor străini care veneau în vizită în aceste părţi ale lumii. Pe atunci petrolul, a cărui denumire vine din latinescul ”oleum petrae” ce se poate traduce cu ”ulei din piatră”, era considerată principala sursă de confort, sănătate, dar şi de pericol deopotrivă.

 • Profeţii împlinite din Biblie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profeţii împlinite din Biblie

  Profeţii împlinite din Biblie. Împlinirea unei profeţii pare un lucru forţat de adepţii unui anumit sistem de gândire sau cei care urmăresc punerea în practică a unei idei enunţate într-un text vechi.

 • Cum ne schimbă viaţa oraşele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne schimbă viaţa oraşele

  Mai mult de jumătate din populaţia lumii este concentrată în zonele urbane, acest lucru având un efect nu doar cultural, ci şi biologic asupra oamenilor. Mai mult, progresele din domeniul tehnologiei adaugă o nouă măsură vieţii oamenilor, afirmă BBC.

 • MINUNILE LUMII. Grădinile suspendate din Babilon, un „rai pe pământ” pentru popoarele persane antice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MINUNILE LUMII. Grădinile suspendate din Babilon, un „rai pe pământ” pentru popoarele persane antice

  Uriaşele grădini din Babilon, cunoscute şi sub numele de „grădinile suspendate ale Semiramidei” au existat pe teritoriul vechiului Imperiu Babilonian, în prezent îngropat sub dunele de nisip. Adevarul.ro continuă serialul minunilor lumii şi vă prezintă impresionanta construcţie care se întindea pe 77 de metri înălţime şi care are o origine incertă.

 • Cine l-a omorât pe Alexandru cel Mare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine l-a omorât pe Alexandru cel Mare?

  Babilon, 11 iunie, 323 a.Hr., ora 5 după-amiaza. Alexandru cel Mare moare la vârsta de 32 de ani, după ce a devenit artizanul unui imperiu care se întindea din Albania până în Pakistan. Nimeni nu a putut să ofere până acum informaţii exacte privind moartea marelui general. Iar recent teoriile s-au inmulţit. Misterul este probabil de nedezlegat, şi totuşi irezistibil. Conspiraţionismul a luat amploare.

 • VOCEA DOBROGEI: Babilonul de sud-est
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VOCEA DOBROGEI: Babilonul de sud-est

  Se ia una bucată Dobroge colorată, arsă de soare, plină de nisip şi cu alge în păr. Se amestecă zdravăn cu două măsuri de Moldovă aprigă, cu chef de-o bătută. Apoi se sare pârleazul Milcovului şi se adaugă două unităţi de Muntenie aşezată. Ce rezultă?