Stiri despre azerbaidjan

  209 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Azerbaijanul, petrolul şi românii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Azerbaijanul, petrolul şi românii

  Întotdeauna, statele sunt nevoite să îşi apere poziţia pe marea tablă a geopoliticii, uitându-se cu grijă la vecini, dar şi la puterile regionale. Această regulă presupune nu doar poziţia ofensivă, ci şi valorificare atuurilor, astfel încât să devină piese care contează pe „câmpul de analiză”, iar nu elemente neglijabile, care sunt măturate dintr-o dată de cei ce au suficientă putere să mânuiască piesele.

 • Transgaz ar putea finanţa între 10 şi 20% din costurile Nabucco
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Transgaz ar putea finanţa între 10 şi 20% din costurile Nabucco

  Compania de stat Transgaz ar putea finanţa până la 20% din proiectul gazoductului Nabucco, înainte ca alţi acţionari să intre în consorţiu, respectiv până la 10% dacă în proiect vor fi prezente şi companii din consorţiul Şah Deniz.

 • Românul care se bate cu italienii şi spaniolii pe piaţa construcţiilor din Algeria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românul care se bate cu italienii şi spaniolii pe piaţa construcţiilor din Algeria

  Constructorul Delta ACM 93, deţinut de Florea Diaconu, a semnat un contract în Algeria pentru construcţia unei universităţi cu cămine de 4.000 de locuri. Contractul are o valoare de 8 milioane de euro, într-o primă etapă, dar valoarea acestuia se va ridica la 28 de milioane de euro odată cu dezvoltarea proiectului. Românul se bate cu spaniolii şi italienii care s-au asociat pentru contracte cu statul african pentru construcţia de locuinţe.

 • Cum a devenit Republica Moldova superputere maritimă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a devenit Republica Moldova superputere maritimă

  Moldova are o flotă de 430 de nave, cu o capacitate totală de transportare de zece ori mai mare decât a României. Şi asta deşi are o ieşire la mare de numai 400 de metri, prin Dunăre, iar după destrămarea URSS rămăsese fără niciun vas.

 • Ecourile afacerii Safarov în PE, lobby-ul azer şi reacţia românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ecourile afacerii Safarov în PE, lobby-ul azer şi reacţia românească

  Parlamentul European a condamnat Azerbaidjanul pentru graţierea lui Safarov, acuzând încălcarea unui tratat. Mai mult, acordul de asociere al UE cu Baku va trebui să includă pe viitor clauze mai dure legate de protejarea şi promovarea drepturilor omului şi statului de drept. „UE are pârghiile necesare asupra Azerbaidjanului, dacă vrea”, spune un activist armean pentru FP România. Bedo Demirdjian atrage însă atenţia că lobb

 • Cel puţin şase morţi în două explozii la o uzină din Azerbaidjan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel puţin şase morţi în două explozii la o uzină din Azerbaidjan

  Şase persoane au fost ucise şi şapte rănite, luni, în două explozii ce au avut loc într-o uzină de fabricare a produselor de menaj în Azerbaidjan, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei locale citat de către presa azeră, relatează AFP.

 • Expert britanic: „Acţiunile lui Aliyev în cazul Safarov, o eroare strategică gravă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expert britanic: „Acţiunile lui Aliyev în cazul Safarov, o eroare strategică gravă”

  „După graţierea şi recompensarea ucigaşului azer, armenii vor avea parte de diverse simpatii internaţionale, ca o repercusiune a celor întâmplate. În plus proiecte precum noua conductă de gaze naturale din Azerbaidjan necesită stabilitate politică pentru a putea fi realizate. Spectrul unui război nu ajută", explică cercetătorul Gareth Jenkins, implicaţiile cazului Safarov, într-un interviu pentru FP România.

 • Armenia, pregătită de război cu Azerbaidjanul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Armenia, pregătită de război cu Azerbaidjanul

  Armenia a avertizat, ieri, că este pregătită de „război“, pe fondul puternicelor tensiuni cu statul vecin Azerbaid­jan, care au fost exacerbate după ce Baku a graţiat şi promovat un ofiţer azer condamnat pe viaţă în Ungaria pentru decapitarea unui militar armean, informează AFP.

 • Scandal diplomatic între Azerbaidjan şi Armenia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scandal diplomatic între Azerbaidjan şi Armenia

  Tensiunile dintre Azerbaidjan şi Armenia ar putea lua amploare. Statele Unite şi-au exprimat îngrijorarea după ce autorităţile azere au graţiat ucigaşul unui ofiţer armean, relatează Publika.MD.

 • SCANDAL Armenia rupe relațiile diplomatice cu Ungaria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SCANDAL Armenia rupe relațiile diplomatice cu Ungaria

  Armenia rupe relaţiile diplomatice cu Ungaria, a anunţat vineri preşedintele armean, Serj Sargsian, în cadrul unei întâlniri convocate de urgenţă cu diplomaţii acreditaţi la Erevan.

 • Vezi aici cu cine va lupta Pasha Parfeni în finala Eurovision de la Baku
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vezi aici cu cine va lupta Pasha Parfeni în finala Eurovision de la Baku

  Lituania, Bosnia&Herzegovina, Serbia, Ucraina, Suedia, Macedonia, Norvegia, Estonia, Malta și Turcia s-au calificat aseară în finala Eurovision. Sâmbătă seară vor evolua 26 de țări. Potrivit caselor de pariuri, Suedia are cele mai mari șanse de a câștiga ediția din acest an. Printre favorite figurează Italia, Rusia, Serbia și Marea Britanie.

 • Baze aeriene israeliene în Azerbaidjan?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Baze aeriene israeliene în Azerbaidjan?

  Oficiali americani au declarat revistei „Foreign Policy“ că Azerbaidjanul ar fi garantat Israelului acces la o serie de  foste baze aeriene sovietice, situate la graniţa de nord cu Iranul, pentru a le folosi în eventualitatea unei lovituri militare împotriva facilităţilor nucleare ale Iranului, scrie cotidianul israelian „The Jerusalem Post“.

 • Eurovision azer: opozanţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eurovision azer: opozanţii "cântă" pentru democraţie

  Baku speră să-şi îmbunătăţească imaginea prin organizarea Eurovisionului. Activiştii societăţii civile acuză însă încălcări grave ale drepturilor omului chiar în pregătirea evenimentului.

 • FOTO Iată avionul cu care Filat a zburat în Azerbaidjan!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Iată avionul cu care Filat a zburat în Azerbaidjan!

  Bloggerul Eugeniu Luchianiuc publică poze cu aeronava cu care a zburat delegația guvernamentală în Azerbaidjan. Potrivit lui, premierul a plecat cu o rută charter la Baku, iar deplasarea a costat un milion de lei.

Modifică Setările