Stiri despre avalansa

  198 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Trei turişti au scăpat miraculos de la moarte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei turişti au scăpat miraculos de la moarte

  Mai mulţi turişti au rămas blocaţi, sâmbătă seara, în Cheile Jieţului din Munţii Parâng, din cauza unei avalanşe extrem de puternice. Jandarmii montani din Parâng, împreună cu pompierii civili din Petrila şi angajaţii Districtului Drumurile Naţionale Gorj, s-au chinuit mai bine de şase ore să salveze turiştii care au rămas blocaţi.

 • Pericol de avalanşe pe Vârful Şureanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pericol de avalanşe pe Vârful Şureanu

  Sute de turişti pe pârtiile din judeţul Alba în ciuda pericolului de avalanşe pe Vârful Şureanu. Şapte salvamontişti asigură permanenţa pe Domeniul Schiabil de la Şureanu şi atenţionează turiştii să nu se îndepărteze de pârtiile de schi. Toate traseele montane cu grad de dificultate ridicat din judeţ sunt închise.

 • Turnu Severin: DN 67D este blocat din cauza unei avalanșe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turnu Severin: DN 67D este blocat din cauza unei avalanșe

  Şeful Centrului Operativ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, cpt. Liviu Borugă, a declarat că aproape 1.000 metri cubi de ebulment au blocat carosabilul pe o porţiune de 120 de metri, la kilometrul 71+100

 • Risc mare de avalanşă în Făgăraş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Risc mare de avalanşă în Făgăraş

  Dacă aveţi de gând să vă petreceţi weekend-ul în Munţii Făgăraş,  ţineţi cont de fapptul că în urma încălzirii vremii şi a ninsorilor din ultimele ore, nivelul de risc de avalanşă la peste 1800 de metri  este de gradul 4, risc mare.

 • Atacul de la World Trade Center, văzut de sus - Revista presei internaţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atacul de la World Trade Center, văzut de sus - Revista presei internaţionale

  Presa internaţională de astăzi scrie despre fotografiile făcute de sus în timpul atacului din 11 septembrie, decizia Europei de a ajuta Grecia sau poziţia Chinei faţă de sancţionarea Iranului. Printre alte subiecte, în avalanşa din Afganistan au murit cel puţin 165 de persoane, iar Portsmouth are o săptămână să-şi plătească datoriile la fisc.

 • „A bubuit muntele“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „A bubuit muntele“

  Cinci tineri din Bucureşti, printre care şi DJ Pagal, au fost surprinşi de o avalanşă, marţi seară, în timp ce coborau muntele cu snowboardul pe o pârtie neamenajată, în Sinaia. Salvamontiştii spun că bucureştenii au provocat avalanşa şi că au avut noroc că au scăpat. Cei cinci recunosc că s-au aventurat într-o zonă necunoscută.

 • O femeie a murit într-o avalanşă, în Munţii Baiului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O femeie a murit într-o avalanşă, în Munţii Baiului

  O femeie a murit, sâmbătă seară, după ce a fost surprinsă de o avalanşă în Munţii Baiului, soţul şi copilul femeii, care se aflau cu ea pe munte în momentul declanşării avalanşei, scăpând cu viaţă.

 • Dacă plecaţi la munte riscaţi să fiţi surprinşi de avalanşă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dacă plecaţi la munte riscaţi să fiţi surprinşi de avalanşă

  Riscul de avalanşă în Munţii Fagăraş, la peste 1800 de metri altitudine a crescut de la gradul 2 la gradul 3, risc însemnat. Zpada măsoară aproape un metru şi jumătate din care, peste 15 cm, strat proaspăt, cu aderenţă redusă. Salvamontiştii argeşeni avertizează că în văi şi râpe stratul de zăpadă poate fi chiar mai mare.

 • Constanţa: Avalanşă de bolnavi cu gripă porcină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa: Avalanşă de bolnavi cu gripă porcină

  Medicii se confruntă în continuare cu o adevărată avalanşă de cazuri de gripa nouă. Peste 30.000 de constanţeni s-au vaccinat, până acum, împotriva virusului AH1N1, iar numărul celor care contractează virusul este în creştere.

 • Patru turişti s-au rătăcit în Munţii Făgăraş din cauza ceţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patru turişti s-au rătăcit în Munţii Făgăraş din cauza ceţii

  În urma ninsorilor abundente din ultimele doua zile, nivelul de risc de avalanşă în munţii Fagăraş la peste 1800 de metri altitudine a ajuns la  gradul 4, risc mare. În zona Bâlea Lac – Refugiul Cota 2000, stratul de zăpadă are 110 cm, din care peste 30 cm zapadă proaspată..

 • Sibiu: Pericol mare de avalanşă în Munţii Făgăraş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sibiu: Pericol mare de avalanşă în Munţii Făgăraş

  Riscul de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş a crescut la gradul patru pe o scară de la unu la cinci. Stratul de zăpadă depus este de pentre un metru grosime la Bâlea Lac. 

 • Schiatul interzis la Bâlea Lac din cauza avalanşelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Schiatul interzis la Bâlea Lac din cauza avalanşelor

  Salvamont Sibiu a anunţat luni că din cauza riscului producerii de avalanşe practicarea sporturilor de iarnă în zilele următoare în zona Bâlea Lac prezintă risc mare de accidente.