Stiri despre autonomie

  414 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • INTERVIU Mihaela Miroiu, despre motivul derizoriu pentru interzicerea studiilor de gen: „Ne sperie tot ceea ce nu ştim, ca de obicei“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Mihaela Miroiu, despre motivul derizoriu pentru interzicerea studiilor de gen: „Ne sperie tot ceea ce nu ştim, ca de obicei“

  O modificare adusă în urmă cu o săptămână Legii educaţiei scotea în afara legii studiile de gen. Amendamentul care interzicea în şcoli şi universităţi „activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”, a stârnit revoltă în lumea universitară şi academică.

 • Autonomia Hong Kong-ului, anulată. Parlamentul chinez validează legea securităţii naţionale. Se aşteaptă mutarea SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autonomia Hong Kong-ului, anulată. Parlamentul chinez validează legea securităţii naţionale. Se aşteaptă mutarea SUA

  Parlamentul chinez a adoptat, joi, proiectul de lege privind securitatea naţională la Hong Kong, care a dat un nou impuls contestării în fosta colonie britanică, relatează Reuters. Pe acest fundal, Mike Pompeo a notificat Congresul că Hong Kong nu mai are autonomie faţă de China şi se aşteaptă ca SUA să adopte sancţiuni la adresa liderilor de la Beijing.

 • Drepturile minorităţii române din Ungaria versus drepturile minorităţii maghiare din România. Maghiarii vor autonomie teritorială, românii... dispar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drepturile minorităţii române din Ungaria versus drepturile minorităţii maghiare din România. Maghiarii vor autonomie teritorială, românii... dispar

  În acest articol vom face o analiză la rece a situaţiei minorităţii române din Ungaria şi a celei maghiare din România, pentru a ilustra, clar şi cu cifre, cum arată tratamentul pe care cele două state îl aplică minorităţilor. Vom anticipa spunând că, în timp pe minoritatea maghiară din România se bucură de drepturi şi libertăţi mult dincolo de orice normă europeană, minoritatea română din Ungaria este... pe cale de dispariţie.

 • Universităţile pot verifica rezultatele la Bacalaureat ale candidaţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Universităţile pot verifica rezultatele la Bacalaureat ale candidaţilor

  Ministerul Educaţiei a permis universităţilor din ţară accesul la Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România, pentru a facilita admiterea în sistem on-line. Astfel, universităţile pot verifica rezultatele obţinute de candidaţi la Bacalaureat şi se evită prezentarea fizică a acestora pentru înscriere.

 • Ziua în care alogenul a devenit român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua în care alogenul a devenit român

  Inversarea rolurilor dintre şeful statului şi PSD în privinţa felului în care se raportează la revendicările secuilor nu ar trebui să surprindă pe nimeni. Este o dovadă – dar oare mai era nevoie de încă una? – clară că politicienii din România nu dau doi bani pe sentimentul naţional.

 • Ordinea operaţiilor politice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ordinea operaţiilor politice

  Miercurea trecută, preşedintele Klaus Iohannis a avut o ieşire nervoasă greu de înţeles. Fie şi numai dacă avem în vedere stilistica apariţiilor lui publice anterioare.  Una cu nepotrivit, cu deplasat caracter naţionalist şi deloc favorabilă în consecinţe. Atât pentru domnia sa cât şi pentru PNL, dar mai ales pentru pacea inter-etnică şi socială din ţară. Pentru România însăşi.

 • Mizerabilii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mizerabilii

  Plictiseala aleşilor  neamului, de pe marginea stării de urgenţă, i-a făcut pe aceştia să-şi dorească revenirea la ”normalitatea” vieţii politice. Visul ciolanului mioritic. Acum, ne-am trezit că faptele şi vorbele ”marilor” politicieni ne acoperă dintr-o dată, peste noapte, tot ceea ce ţine de criza de sănătate cu care ne confruntăm.

 • Există vreo legătură între Orban „cel rău“ şi legea autonomiei Ţinutului
Secuiesc?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Există vreo legătură între Orban „cel rău“ şi legea autonomiei Ţinutului Secuiesc?

  Aseară, pe mulţi români i-a lovit ca un fulger vestea că Ţinutul Secuiesc ar putea căpăta autonomie în cadrul statului român. Cunoaştem cu toţii faptul că UDMR a promovat ideea aceasta cu mult înainte ca cei doi deputaţi să depună un amplu proiect de lege prin care se reglementează statutul special acordat judeţelor Covasna, Harghita şi unei părţi din judeţul Mureş.

 • Mare pericol mare - Ridicolul şi nedemnul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mare pericol mare - Ridicolul şi nedemnul

  Gravitatea situaţiei este cît se poate de clară dacă te uiţi la preşedintele „românilor”. Şi mai ales dacă-l asculţi! Atunci abia îţi dai seama de pericolul care pîndeşte la fiecare colţ.

 • Senatul a respins proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc. Rămânem cu Ardealul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Senatul a respins proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc. Rămânem cu Ardealul

  Senatul a respins proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, iniţiat de UDMR. Legea a trecut ieri tacit de Camera Deputaţilor şi a stârnit criticile preşedintelui Klaus Iohannis, care a acuzat PSD că cedează Ardealul la unguri. UDMR a asociat afirmaţia preşedintelui cu mesajele naţionaliste promovate în trecut de Corneliu Vadim Tudor.

 • Learn. UN-learn. RE-learn. Ploaia din Valea Morţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Learn. UN-learn. RE-learn. Ploaia din Valea Morţii

  Clipele de cumpănă sunt, prin natura lor, astrale. Naşterea, moartea şi altele asemenea filtrează instant brizbrizurile ieftine, decantând esenţele tari. Acum trăim o clipă astrală. Un punct de inflexiune brutal, în care, brusc, pe viaţă şi pe viaţă, avem a ne vedea aşa cum suntem, în oglinda propriei noastre condiţii umane. Verbele esenţiale ale oglinzii rămân cele dintru începuturi. LEARN. UN-LEARN. RE-LEARN. Ca să ne împlinim menirea în lume.

 • Autonomia religiilor în disputa dintre Muntenegru şi
Serbia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autonomia religiilor în disputa dintre Muntenegru şi Serbia

  Discuţiile generate de noua lege a libertăţii religioase din Muntenegru, impactul acesteia asupra relaţiilor dintre Muntenegru şi Serbia, precum şi asupra stabilităţii Balcanior de Vest, consecinţele acestei dispute pentru ansamblul problemelor legate de respectarea principiului autonomiei cultelor religoase faţă de stat, nu au fost deloc reflectate în media autohtonă.

 • Oficialii maghiari, noi săgeţi către autorităţile române. Ce idei au lansat la universitatea de la Tuşnad şi ce miting fac la sfârşitul lunii august
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oficialii maghiari, noi săgeţi către autorităţile române. Ce idei au lansat la universitatea de la Tuşnad şi ce miting fac la sfârşitul lunii august

  Universitatea de vară de la Tuşnad a oferit oficialilor maghiari prilejul de a lansat mai multe atacuri la adresa autorităţilor din România, fiind luaţi la ţintă cei de la guvernare, dar şi serviciile secrete, pe care unii reprezentanţi ai Budapestei le văd vinovate pentru scandalul de la Cimitirul militar din Valea Uzului, nu pe politicienii UDMR care au mers şi au agitat situaţia de acolo.

 • Nokia va lansa un telefon cu trei săptămâni de autonomie a bateriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nokia va lansa un telefon cu trei săptămâni de autonomie a bateriei

  HMD Global a anunţat un nou feature phone lansat sub brand-ul Nokia, care va dispune, printre altele, de o durată de viaţă a unui ciclu de încărcare de trei săptămâni. Asta înseamnă că bateria noului telefon cu taste ar putea ţine, în teorie, mai mult decât un Nokia 3310 în vremea lui de glorie.

 • Irina Vlah: În ultimii 3,5 ani bugetul autonomiei s-a dublat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Irina Vlah: În ultimii 3,5 ani bugetul autonomiei s-a dublat

  În ultimii 3,5 ani, bugetul UTA Găgăuzia s-a dublat. Acest lucru a fost posibil datorită colaborării Autonomiei Găgăuzia cu partenerii externi şi granturilor serioase din partea acestora. Declaraţia aparţine başcanului Irina Vlah, care a fost făcută în cadrul emisiunii „Piatniţa s Anatoliem Golea” de la RTR Moldova, transmite IPN.

 • Test Drive Renault Zoe Z.E. 40 - Urbanul la timpul perfect
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Test Drive Renault Zoe Z.E. 40 - Urbanul la timpul perfect

  Renault Zoe, un model despre care nu ai spune că ne-a fost sugerat de constructorul francez încă din 2005. Asta doar pentru a avea o idee cam cât de departe privesc constructorii când se gândesc la un model nou.

 • Doi premieri în
România, Viktor Orban şi Viorica Dăncilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doi premieri în România, Viktor Orban şi Viorica Dăncilă

  De câţiva ani buni, premierul Viktor Orban şi-a făcut un obicei în a veni la Băile Tuşnad pentru a vorbi despre rolul Ungariei în Europa, viitorul Uniunii Europene, relaţiile ţării sale cu vecinii şi modul în care vede situaţia comunităţilor maghiare din afara frontierelor naţionale, cu referiri şi direcţii de acţiune pentru minoritatea maghiară din România.

 • Guvernul Ungariei promite investiţii de miliarde în
România. Ce vrea? AUTONOMIE!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul Ungariei promite investiţii de miliarde în România. Ce vrea? AUTONOMIE!

  Cu ocazia Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad de zilele trecute, o temă recurentă în discursurile politicienilor a fost promisiunea guvernului maghiar de a face investiţii de amploare în România în infrastructură, adică în autostrăzi, linii de cale ferată de mare viteză şi reţele de transport de energie. Acesta a fost adevăratul mesaj al politicienilor din Ungaria la Tusványos 2018, nu discursul lui Viktor Orbán împotriva Centenarului.

 • Băile Tuşnad, „Bazinul Carpatic“ şi viitorul Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băile Tuşnad, „Bazinul Carpatic“ şi viitorul Europei

  Pentru a doua oară consecutiv, am participat la Universitatea de vară de la Băile Tuşnad, aflată la cea de-a douăzeci şi opta ediţie, prima fiind organizată în 1990. Pentru a înţelege mai bine care este contextul acestei reuniuni, trebuie precizat că până în 2010 se respecta fidel scopul iniţial, cel de a promova reconcilierea româno-maghiară.

 • Rezoluţia de Unire de la Alba Iulia (din 1 Decembrie 1918) şi autonomia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rezoluţia de Unire de la Alba Iulia (din 1 Decembrie 1918) şi autonomia

  Pe 27 iulie 2018, vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt, a afirmat, la Băile Tuşnad, că Ungaria nu va onora oricum Ziua Naţională a României de la 1 decembrie şi a solicitat intempestiv „autonomia“ pentru maghiarii din Transilvania prin apel la Rezoluţia de Unire de la Alba Iulia: