
Gălăţenii cumpără mai multe bilete de la Transurb. Încasările au crescut cu 20%
După micşorarea numărului de microbuze şi modificarea traseelor de maxi-taxi, încasările din biletele Transurb au crescut cu 20%.
După micşorarea numărului de microbuze şi modificarea traseelor de maxi-taxi, încasările din biletele Transurb au crescut cu 20%.
Atât urcarea cât şi coborârea se fac, de la primele ore ale dimineţii, pe Bulevardul Eroilor.
Ca urmare a creşterii TVA-ului şi a inflaţiei, în şedinţa de Consiliu Local de astăzi consilierii au votat majorarea tarifelor RATC Constanţa la transportul urban de călători.
Scumpirea biletelor şi abonamentelor transportatorului public de călători are la bază majorarea Taxei pe Valoarea Adăugată cu 5%. Piteştiul este, în continuatre, în topul oraşelor cu cel mai scump transport public de călători. În Bucureşti, spre exemplu, o călătorie costă 1,3 lei iar un abonament lunar pe toate liniile urbane, 50 de lei, cu 85 de lei mai puţin decât la noi.
Greva organizată ieri de soferii de la societatea Transport Public SA s-a încheiat cu schimbarea presedintelui de către Dumitru Sechelariu, iar circulația autobuzelor a fost reluată.
Regia Autonomă de Transport Braşov a hotărât să amplaseze alte trei automate de bilete în staţiile intens circulate. Acestea vor putea fi utilizate începând de astăzi.
Pentru cei care încă nu ştiu cum vor ajunge pe aeroport în acest weekend, la evenimentul Opel DragRacing, organizatorii împreună cu Transurban SA au prelungit câteva curse municipale. Astfel, din zona 14 Mai-Solidarităţii, cu trecere prin centru, respectiv din cartierul Micro 16 vor circula patru autobuze cu program special.
Amplasarea staţiilor pentru taxiuri şi vremea ploioasă îi determină pe mulţi focşăneni să nu mai circule cu autobuzul. Societăţile de taximetrie au recurs la reduceri de personal nu pentru că nu ar avea clienţi, ci pentru a putea să menţină tarifele la nivelul celor de anul trecut.
Craiovenii vor plăti un „bilet special“ în valoare de 30 de lei dacă vor fi prinşi circulând fraudulos. „Flota“ Regiei Autonome de Transport Craiova cuprinde şi autobuze mai vechi de 20 de ani puse în funcţiune pe cele mai circulate trasee din oraş.
Reprezentantul Guvernului în judeţ a blocat procedura de atribuire a transportului public unei alte firme până la pronunţarea magistraţilor, invocând încălcarea legilor UE.
Circulaţia mijloacelor de transport în comun va fi suspendată şi deviată din cauza restricţionării traficului auto pe Bulevardul Dacia.
Datorită lucrărilor de carosabil de pe strada Rodnei, mijloacele de transport în comun îşi schimbă traseele. Astfel, apar modificări pentru autobuzele Real 1 şi 2, autobuzul nr. 1 i nr. 12.
Odată cu venirea vacanței școlare Regia Autonomă de Transport Local a anunțat că va diminua numărul mijloacelor de transport în comun care vor circula în Oradea. Modificarea va surveni începând de luni, 14 aprilie.
În perioada 14 iunie – 12 septembrie Tursib va aplica modificări la programele de circulaţie ale autobuzelor de pe traseele 1, 5, 10, 14, 112 şi 114, datorită trecerii la programul de vară. Toate programele de circulaţie pe celelalte trasee rămân neschimbate.
Reprezentanţii Expo Internaţional au anunţat astăzi că pe data de 10 iunie se deschide cel mai mare târg de transport din vestul ţării.
Autorităţile din Galaţi, Brăila, Buzău şi Focşani nu mai au bani pentru maşini noi.Autorităţile locale, care sunt proprietarele companiilor de transport public, spun că nu se pot face investiţii decât dacă activitatea va aduce profit.
Sindicaliştii RATB şi cei ai Metrorex au anunţat astăzi că marţi vor opri circulaţia până la ora 16.00. Cel mai mare protest va avea loc la începutul săptămânii, când peste 70.000 de sindicalişti din învăţământ, sănătate şi administraţie publică vor ieşi în stradă.
Ca să facă economii, Publitrans vrea să mărească intervalul de succedare a autobuzelor.Operatorul public de transport călători aşteapă ca Municiapalitatea să –şi dea acordul pentru modificarea programului.
Sibienii vor şti exact când vine autobuzul în staţie graţie unui sistem ce va fi implementat până la finele anului. Tursib-ul introduce plata cu cardul pentru contravaloarea biletelor în mijloacele de transport în comun.
Peste 100 de ortaci protestează azi, în faţa Guvernului, alături de alţi 60.000 de bugetari din ţară. Minerii au spus că vor fi paşnici, chiar dacă nemulţumirile lor sunt mai mari decât în urmă cu 20 de ani, când izbucnea prima Mineriadă.
„Adevărul de seară" vă ajută să înţelegeţi ce s-a întâmplat cu traseele de transport în comun în urma restructurării lor. Azi vă prezentăm modificările de la principala linie de transport dintre cartierul Dunărea şi zona centrală: Traseul 60 (Billa1 - Parc CFR).
Începând din această săptămână compania care asigură transportul public în comun în municipiul Sibiu va trece la implementarea noului sistem de ticketing pentru care s-au cheltuit aproximativ 42.000 de lei de la bugetul local.
Craiovenii vor avea parte, în următorii trei ani, de un sistem modern de transport, implementat deocamdată la nivel experimental. În cadrul proiectului Modern, “porţia” Craiovei este de trei milioane de euro.
Clujenii care ies pâine la grătare în zona de agrement pot ajunge la pădure cu autobuzele 29A şi 40, ce vor pleca din staţiile Bucium şi Mihai Viteazul
Majoritatea autobuzelor societăţilor de transport din judeţ sunt vechi de mai bine de 25 de ani.Clienţii care apelează la serviciile acestor operatori, iarna îngheaţă de frig, iar vara suportă cu greu căldura, praful şi mizeria.
Conducerea Transurban SA şi-a dat demisia. După demisionarea lui Iosif Simon din funcţia de director general, Consiliul Local va numi înlocuitorul acestuia. Primarul spune că demisionarea lui Simon se datorează problemelor organizatorice din cadrul societăţii.
Consorțiul de Transport din Madrid a elaborat un plan de modernizare care prevede instalarea camerelor de supraveghere pe autobuzele interurbane care efectuează serviciul de noapte, așa-numitele "buho", anunță ziarul "20 minutos".
Mureşenii vor trebui să-şi schimbe programul de mers la lucru. Asta pentru că şi programul autobuzelor şi maxi-taxiurilor din oraş se va modifica.
Şoferii de maxi-taxi şi de autobuze private au transformat Bulevardul Dimitrie Pompei într-o permanentă staţie pentru călători. Conducătorii auto opresc oriunde un călător le face semn, blocând traficul pe întreaga arteră. Ieri, poliţiştii au amendat cu 12.000 de lei şase astfel de şoferi.
Artera îngustă este veşnic aglomerată şi nicio autoritate nu face nici pentru a fluidiza traficul din zonă. Problema traficului din nordul Capitalei este arhicunoscută de edilii oraşului, însă nimeni nu se implică în rezolvarea ei, pasând vina pe dezvoltarea imobiliară a locului pe o infrastructură nepregătită.