Stiri despre aureliu manea

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Rosmersholm
a revenit pe o scenă din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rosmersholm a revenit pe o scenă din România

  Într-o cronică publicată la începutul toamnei, cronică în care dam seama despre un bun, dar, din păcate, efemer spectacol cu Strigoii, montat de Alexander Hausvater pe scena Teatrului Dramatic I. D. Sîrbu din Petroşani, făceam o observaţie referitoare la raritatea montărilor cu piesele lui Ibsen pe scenele din România.

 • Cinci lecţii
despre dragoste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cinci lecţii despre dragoste

  În ultima decadă a lunii ianuarie, Călin Ciobotari a ajuns la Teatrul Municipal „Aureliu Manea” din Turda. Nu, nu aşa sau nu în felul în care ne-am fi aşteptat cei mai mulţi dintre noi să o facă.

 • Aureliu Manea, stingerea definitivă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aureliu Manea, stingerea definitivă

  Aureliu Manea nu era ca steaua eminesciană, ce străluceşte fiind deja moartă de sute de ani, nu, din păcate, el era o stea de mult stinsă, a cărei lumină, noi, cei din generaţia lui, o păstram însă în noi. Noi i-am asigurat supravieţuirea, căci, el intrase în noaptea spiritului de ani de zile.

 • In memoriam. Regizorul Aureliu Manea- meteoritul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  In memoriam. Regizorul Aureliu Manea- meteoritul

  În urmă cu câţiva ani, mai exact în nr. 6/2007 al revistei România literară, Marina Constantinescu publica un articol intitulat „El condor passa”. Marina îşi începea textul oarecum şocant şi abrupt, recunoscând că nu îl cunoaşte pe Aureliu Manea, regizorul-legendă despre care dorea să scrie, că nu i-a văzut niciun spectacol.

 • Regizorul Andrei Şerban, despre Aureliu Manea: „Rică s-a sfâşiat pe sine în căutarea vieţii adevarate ascunse de aparenţa iluzorie a vieţii de fiecare zi “
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Andrei Şerban, despre Aureliu Manea: „Rică s-a sfâşiat pe sine în căutarea vieţii adevarate ascunse de aparenţa iluzorie a vieţii de fiecare zi “

  Celebrul regizorul Andrei Şerban îi face un portret emoţionant lui Aureliu Manea, care a murit joi, 13 martie, la vârsta de 69 de ani. Artistul, supranumit „regizorul vizionar al generaţiei sale“, era internat din 1991 la Căminul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică din Galda de Jos, în judeţul Alba.

 • Regizorul Aureliu Manea revine la Teatrul Metropolis după 20 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Aureliu Manea revine la Teatrul Metropolis după 20 de ani

  La Teatrul Metropolis are loc vineri, 28 septembrie, de la orele 19.30, spectacolul de gală „Scrisorile portugheze” de  Mariana Alcoforado, spectacol care anunţă revenirea în teatru a marelui regizor Aureliu Manea, retras în 1991.