Stiri despre aurelia florian

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Atât de mult, atât de puţin. „Il trovatore“ la Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atât de mult, atât de puţin. „Il trovatore“ la Braşov

  Îţi trebuie cei mai buni patru cântăreţi din lume pentru un „Trovatore” bun, spunea Enrico Caruso acum un secol, incluzându-se implicit între cei patru, şi butada lui, oricât de bombastic ar suna, e adevărată: atât de mult îţi trebuie, oriunde în lume; enorm de mult în România.

 • Doar Donna Anna... (Don Giovanni la Opera Braşov)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doar Donna Anna... (Don Giovanni la Opera Braşov)

  Dacă privim din perspectivă economică, Opera Braşov face parte din a treia divizie românească, alături de Constanţa, Craiova şi Galaţi, cu un buget anual de 3 milioane €, după ONB (aproape 14 milioane €) şi Operele Naţionale din Cluj, Timişoara şi Iaşi (cca 5,4 milioane €).

 • Florian la Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Florian la Braşov

  La începutul acestei stagiuni mi-am propus să nu mai văd nici o Traviata, decât în cazul în care va fi cântată de o soprană ce poate să împrumute propria ei personalitate rolului, devenind relevantă cu adevărat. Aşa se face că primul (şi singurul) spectacol cu această atât de abuzată operă a fost cel de la Braşov.

 • Final de stagiune „în forţă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Final de stagiune „în forţă”

  După o activitate intensă, propunând spectacole diverse, premiere şi surprize atractive, Opera din Braşov a invitat melomanii, la finalul stagiunii, să urmărească o reprezentaţie cu Traviata de Verdi, beneficiind de o distribuţie cu multe noutăţi extrem de interesante pentru publicul care, deloc întâmplător, a invadat sala teatrului.

 • Concertul Orchestrei Radio, un semi-succes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul Orchestrei Radio, un semi-succes

  Forţele reunite ale Radioului şi ale Corului Filarmonicii „George Enescu” au încercat să realizeze ceea ce în stagiunile regulate părea imposibil: Simfonia celor o mie, de Gustav Mahler.

 • Mai multe „dive” şi un „divo”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai multe „dive” şi un „divo”

  Parafrazez afişul tradiţionalului concert de la Sala Radio, din preajma Crăciunului. Celor „trei dive” titulare ale anului 2014, Aurelia Florian, Roxana Constantinescu şi Teodora Gheorghiu, li s-au mai adăugat în acest decembrie o „divă colectivă”, Orchestra Naţională Radio şi un „divo”, dirijorul invitat David Crescenzi.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Cele trei dive" vor cânta la Sala Radio

  Vineri, 12 decembrie, pentru al patrulea an consecutiv, trei artiste lirice din România vor urca pe scenă într-o gală la Sala Radio. De această dată, cele trei artiste invitate la Bucureşti sunt: sopranele Teodora Gheorghiu şi Aurelia Florian şi mezzosoprana Roxana Cconstantinescu.

 • „Traviata” în haine noi la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Traviata” în haine noi la Bucureşti

  O jumătate de oră a întârziat primul acord al Preludiului operei verdiene, după intrarea dirijorului (!), în seara premierei care a inaugurat nu numai stagiunea 2014-2015 a Operei Naţionale Bucureşti, ci şi noul „look” al clădirii din Splai, supusă renovării.

Modifică Setările