
Djokovici intră în istoria tenisului: 8 martie, ziua care îl va face unic. Ce şi-a propus pentru viitor
Nole (33 de ani) e ca vinul! Cu cât înaintează în vârstă, cu atât devine mai bun. Iar rezultatele sale confirmă acest lucru.
Nole (33 de ani) e ca vinul! Cu cât înaintează în vârstă, cu atât devine mai bun. Iar rezultatele sale confirmă acest lucru.
Liderul ATP a dominat categoric finala cu Daniil Medvedev şi a ajuns la 18 trofee de Grand Slam câştigate în carieră, jumătate dintre acestea fiind cucerite la Melbourne.
Sârbul de 33 de ani are un total de 17 trofee de Grand Slam în palmares dintre care opt cucerite la Melbourne. În Australia, a fost bătut ultima dată la 22 ianuarie 2018!
Primul Grand Slam al anului se încheie, astăzi (ora 10.30, Eurosport), cu meciul cel mai aşteptat, cel în care vom vedea dacă liderul mondial poate fi oprit, după trei ani de invincibilitate la Melbourne.
A doua semifinală i-a adus faţă în faţă pe rusul Daniil Medvedev (4 ATP) şi pe grecul Stefanos Tsitsipas (6 ATP), iar învingătorul s-a decis după un duel aprig.
Aşa cum era de aşteptat, sârbul de 33 de ani a pus capăt parcursului de vis pentru rusul Aslan Karatsev (114 ATP), apărut pe tabloul principal din calificări.
Spaniolul de 34 de ani e „regele“ Parisului, cu 13 trofee la Roland Garros, însă singurul său succes la Australian Open datează din 2009.
Liderul mondial, deşi are ceva probleme fizice, e de neoprit! Şi, în următoarea fază, va întâlni un jucător despre care nimeni n-ar fi crezut că poate ajunge atât de sus, la Melbourne.
În România, fanii urmăresc cu o mai mare atenţie ceea ce se întâmplă în proba feminină, datorită Simonei Halep (2 WTA). Totuşi, a adevărată minune sportivă se petrece, în aceste zile, pe tabloul masculin.
De obicei, cele mai mari suprize, în privinţa eliminării favoriţilor, vin de la proba feminină, însă, astăzi, în partidele din optimi, meciul care a făcut înconjurul lumii a fost la băieţi.
Meciul care a încheiat ziua de joi la Melbourne a fost marcat de un episod care face înconjurul lumii, imaginile devenind virale.
Horia Tecău (36 de ani) şi brazilianul Felipe Melo (37 de ani) şi-au asigurat un cec de 23.000 de dolari americani, după o partidă în care au făcut doar o uşoară încălzire cu publicul în tribune.
Primul Grand Slam din 2021 se joacă, în aceste zile, într-un decor de neconceput în restul lumii din cauza pandemiei de coronavirus.
Primul lider ATP din istorie a lansat un atac virulent asupra modului în care s-a organizat primul Grand Slam din 2021 într-un an pandemic.
Nick Kyrgios (25 de ani, 47 ATP) nu e nici cel mai bun jucător australian de tenis, nici nu face parte din elita circuitului masculin. Cu toate acestea, e foarte mediatizat. Din păcate, aproape mereu, din motive nedorite.
Cândva, primul turneu major al sezonului era supranumit şi „Open-ul Vesel“ datorită atmosferei din jurul competiţiei. Acum, după apariţia unui caz de COVID-19, nu doar că bunădispoziţia a dispărut, dar există semne de întrebare în privinţa organizării evenimentului care, teoretic, începe de luni.
Anularea primului Grand Slam din 2021 (8-21 februarie) e un scenariu nedorit de fani, dar unul perfect posibil într-o ţară unde, anul trecut, a existat un lockdown de 111 zile la Melbourne.
Pe măsura trecerii orelor, organizatorii şi reprezentanţii Guvernului încep să-şi schimbe, treptat, discursul. Dacă, iniţial, anularea primului Grand Slam al anului era o variantă respinsă, acum, din păcate, ea nu mai e exclusă, cu vehemenţă.
Aproape 1.200 de sportivi şi oameni aflaţi în staffurile lor au aşteptat evenimentul care ar fi trebuit să stabilească, astăzi (ora 09.00, ora României) tablourile competiţionale pentru Australian Open 2021 (8-21 februarie).
Apariţia unui caz de COVID-19 la un hotel unde erau cazate aproximativ 600 de persoane cu legătură directă cu diverse întreceri WTA şi ATP, găzduite de Melbourne, a declanşat starea de urgenţă în Australia.
Între 500 şi 600 de sportivi şi oameni din anturajul lor vor intra, imediat, în carantină, cu doar cinci zile înainte de startul primului Grand Slam al anului.
Legendarul elveţian, cu 20 de trofee de Grand Slam în palmares, a jucat ultima dată într-un demonstrativ în Africa de Sud, la data de 7 februarie 2020.
Australian Open era, în anii trecuţi, supranumit şi „Open-ul Vesel“, datorită atmosferei frumoase, în care se desfăşura, în plină vară, în emisfera sudică. Odată cu pandemia, această veselie a fost înlocuită de nervi. Mulţi nervi!
Chiar dacă se află în grupul privilegiaţilor de la Adelaide, Novak Djokovici (33 de ani, 1 ATP) a cerut condiţii mai bune de carantină pentru jucătorii aflaţi în izolare totală, la Melbourne.
Australian Open 2021 (8-21 februarie) suferă, nu doar din cauza înmulţirii cazurilor de COVID-19, ci şi pentru că, treptat, costurile organizării turneului depăşesc cu mult estimările iniţiale.
Primul Grand Slam al anului a creat o tensiune uriaşă la Melbourne, oraş care a suferit enorm, anul trecut, din cauza unui lockdown de aproape cinci luni!
Până să reuşească să gestioneze numărul tot mai mare de cazuri de COVID-19 care apar în rândul jucătorilor, organizatorii s-au lovit de o situaţie şi mai gravă.
Treptat, tot mai mulţi australieni ajung la concluzia că organizarea primului Grand Slam al anului la Melbourne, conform tradiţiei, a fost o greşeală în acest an. Una care se dovedeşte a fi tot mai costisitoare!
Cu 72 de jucători plasaţi într-o carantină totală pentru 14 zile, atmosfera se apropie de cote explozive la Melbourne, cu trei săptămâni înainte de startul Australian Open 2021.
Cu trei săptămâni înainte de Australian Open 2021 (8-21 februarie) ia amploare, pe zi ce trece, scandalul creat din cauza unor decizii de neînţeles luate de organizatori.