Stiri despre atlantykron

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Atlantykron: legenda continuă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atlantykron: legenda continuă

  O şcoală de vară unică în lume, pe un ostrov nelocuit de pe Dunăre, la Capidava. Aici se întrepătrund în armonie ştiinţa, tehnologia, arta, cultura, SF-ul şi sportul. Toate, sub semnul viitorului.

 • Atlantykron
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atlantykron

  Scriu acest articol stând pe o stâncă de calcar, pe malul Dunării, pe o insulă dintre Constanţa şi Ialomiţa, unde se desfăşoară Atlantykron. În fundal se aude John Lennon cu „Imagine“. Mai devreme a fost Queen. În faţa mea, e o forfotă de peşti care se mănâncă unul pe altul, o barjă tocmai a trecut...

 • Insula viitorului se află în România de 28 de ani şi se numeşte Atlantykron
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Insula viitorului se află în România de 28 de ani şi se numeşte Atlantykron

  Între 28 iulie şi 6 august, la Capidava, judeţul Constanţa, se va desfăşura Academia de Vară pentru Tineret, Ştiinţă, Viitorologie şi Science Fiction ATLANTYKRON – ediţia 28. Este un loc special pentru mine, unde merg din 1993, fără întrerupere, an de an. Din 2004 am devenit purtător de cuvânt al evenimentului, realizând că trebuie şi doresc să ofer mai departe ce am primit.

 • Festivalul Dunării din Cernavodă şi cealaltă rivieră a judeţului Constanţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Dunării din Cernavodă şi cealaltă rivieră a judeţului Constanţa

  Iubesc mult bătrânul fluviu. Mai bine de jumătate de an (10 zile pe an constant, în fiecare august, începând cu 1993) mi-am petrecut-o pe o insulă în mijlocul Dunării, la Capidava, în preajma Cernavodei. Acolo unde se organizează o Academie de vară, fostă tabără de creaţie Science Fiction, denumită Atlantykron.

 • Atlantykron, fenomenul românesc unic în lume. Academia funcţionează pe o insulă sălbatică a Dunării, la Capidava
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atlantykron, fenomenul românesc unic în lume. Academia funcţionează pe o insulă sălbatică a Dunării, la Capidava

  Între 29 iulie şi 7 august, pe insula dunăreană Atlantykron, aflată în dreptul castrului roman Capidava, se desfăşoară de 27 ani încoace o tabără ştiinţifică intitulată Academia de Vară pentru Tineret, Ştiinţă, Viitorologie şi Science Fiction Atlantykron. Fondatorul acesteia este Alexandru Mironov, publicistul specializat în domeniul educaţiei, ştiinţei şi tehnologiei, fost ministru al Tineretului şi Sportului.

Modifică Setările