Stiri despre ateneul roman

  400 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Concert caritabil pentru Vintilă Mihăilescu, la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert caritabil pentru Vintilă Mihăilescu, la Ateneul Român

  Luni, 15 iulie, de la ora 19.00, are loc Concertul Caritabil organizat în favoarea marelui antropolog şi om de cultură Vintilă Mihăilescu, la Ateneul Român. Prietenii, muzicienii, artişii, admiratorii şi studenţii profesorului Vintilă Mihăilescu îi invită pe oameni să fie împreună pentru a aduna fondurile necesare pentru operaţia şi tratamentul care sporesc şansele de supravieţuire ale acestuia.

 • Recital european la Ateneul Român. Vienna Meets Romania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recital european la Ateneul Român. Vienna Meets Romania

  Volkhard Steude, concertmaestrul Filarmonicii din Viena, şi pianista Cătălina Butcaru revin la Bucureşti, pe scena Ateneului Român, cu un recital cu sonate de Mozart, Schumann şi Grieg, ce va avea loc pe 12 iunie 2019, de la ora 19.00.

 • Brahms şi Ceaikovski, în interpretarea maestrului Horia Andreescu, în concert, la  Filarmonica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brahms şi Ceaikovski, în interpretarea maestrului Horia Andreescu, în concert, la  Filarmonica "George Enescu"

  Joi, 6 şi vineri,7 iunie, de  ora 19.00, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", conduse de maestrul Horia Andreescu, vor avea în  program Serenada nr. 2, în la major, op. 16 şi Rapsodia pentru alto, cor bărbătesc şi orchestră, op. 53,  de Johannes Brahms, şi Simfonia nr. 4, în fa minor, op. 36 de Piotr Ilici Ceaikovski.

 • Efectul Wagner la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efectul Wagner la Ateneu

  Când am citit programul concertelor de pe 16 şi 17 Mai, ultimele cu Christian Badea în această stagiune a Filarmonicii, m-am ciupit de mână, aproape nevenindu-mi să cred: Wagner! Şi amintirile concertelor spectacol cu Parsifaldin 2015-2016 m-au inundat imediat.

 • Poveste din România de azi – Orchestrele Naţionale de Tineret, primii 10 ani“, lansare de carte şi concert aniversar la Ateneu VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveste din România de azi – Orchestrele Naţionale de Tineret, primii 10 ani“, lansare de carte şi concert aniversar la Ateneu VIDEO

  Sâmbătă, volumul "Poveste din România de azi – Orchestrele Naţionale de Tineret, primii 10 ani", semnat de muzicologul Oltea Şerban-Pârâu şi publiccat la editura Nemira, a fost lansat în prezenţa autoarei şi a personajului principal al cărţii, violoncelistul Marin Cazacu. Evenimentul a avut loc înaintea concertului aniversar de la Ateneul Român al Orchestrei Române de Tineret, care a fost condusă de Cristian Mandeal.

 • Podlovschi, les adieux
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Podlovschi, les adieux

  Când muzica vorbeşte, se ajunge ca Uvertura Leonora 3să răsune la Ateneu exact în momentul în care scandalul demiterii directorului Filarmonicii a atins punctul de fierbere. Pentru că geneza operei Fidelio, trecând prin etapa Leonore, nu face decât să afirme încă o dată greutatea drumului spre libertate. Un paradox este că această operă singulară a lui Beethoven provoacă emoţie indiferent dacă este cântată bine sau nu.

 • Pericolele din medicina modernă, cu unul dintre cei
mai buni medici din New York, prof. dr. Andrei Constantinescu, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pericolele din medicina modernă, cu unul dintre cei mai buni medici din New York, prof. dr. Andrei Constantinescu, la Adevărul Live

  Prof. dr. Andrei Constantinescu, profesor asistent de pediatrie la Facultatea de Medicină a Universităţii Columbia din New York, medic specialist în pediatrie pulmonară şi cercetător în biologie molecular şi imunologie, vorbeşte la Adevărul Live despre cele mai mari provocări ale medicinei moderne şi despre tratamente revoluţionare.

 • Bogdan Marcu, expert în propulsia rachetelor: În explorarea spaţiului, China va fi pentru SUA un adversar mai redutabil decât au fost Rusia sau URSS
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bogdan Marcu, expert în propulsia rachetelor: În explorarea spaţiului, China va fi pentru SUA un adversar mai redutabil decât au fost Rusia sau URSS

  Bogdan Marcu, expert în propulsia rachetelor, cu o carieră de 20 de ani în industria aerospaţială americană, a vorbit duminică, în cadrul conferinţelor „Despre lumea în care trăim”, organizate de Fundatia Humanitas Aqua Forte, pe tema „Paşi în spaţiu. După 50 de ani”. Ulterior, într-un dialog cu Corina Negrea, Marcu a făcut câteva observaţii despre cucerirea spaţiului.

 • La Ateneul român, un tezaur al valorilor muzicale camerale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Ateneul român, un tezaur al valorilor muzicale camerale

  Ştiut este faptul, muzica de cameră este corolarul spiritual al performanţei muzicale, un nivel pe care nu toţi muzicienii tind, nu toţi pot a-l atinge, nu toţi ascultătorii îi pătrund tâlcul.

 • Marile provocări ale lumii contemporane, discutate la a doua ediţie a conferinţelor Despre lumea în care trăim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marile provocări ale lumii contemporane, discutate la a doua ediţie a conferinţelor Despre lumea în care trăim

  La această a doua ediţie a conferinţelor Humanitas, desfăşurate la Ateneu, vor fi în centrul atenţiei provocările cu care se confruntă omenirea, scenarii posibile şi răspunsuri pe care le avem la îndemână. Invitaţi de la marile universităţi din Marea Britanie şi Statele Unite, cunoscuţi oameni de cultură români şi partenerii lor de dialog vor discuta despre dereglări ale lumii contemporane şi sinuciderea Europei.

 • Eugen Simion, prezent în manifestările dedicate Zilei Culturii Române
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eugen Simion, prezent în manifestările dedicate Zilei Culturii Române

  Academia Română, în parteneriat cu Primăria Capitalei prin Muzeul Naţional al Literaturii Române, organizează, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Culturii Române, miercuri, 16 ianuarie, de la ora 13.00, la Clubul academicienilor din cadrul Academiei Române, o întâlnire cu acad. Eugen Simion, câştigătorul medaliei de aur pentru filologie Alfred Nobel (2018).

 • VIDEO Discursul lui Tusk, comparat cu cel al premierului britanic din filmul „Pur şi simplu dragoste“, jucat de Hugh Grant
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Discursul lui Tusk, comparat cu cel al premierului britanic din filmul „Pur şi simplu dragoste“, jucat de Hugh Grant

  Preşedintele Consiliului Uniunii Europene, polonezul Donald Tusk, a fost aplaudat îndelung joi seară la Ateneu pentru discursul pe care l-a susţinut în limba română. O parte din această intervenţie, care reprezintă un adevărat îndemn la reuşită pentru România, aduce aminte de o secvenţă din celebrul film „Pur şi simplu dragoste“ cu actorul Hugh Grant în rolul premierului britanic.

 • Tăriceanu la Ateneul Român: Unele instituţii „îşi păstrează obiceiurile din trecut; înainte de 1990 visam la Europa”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tăriceanu la Ateneul Român: Unele instituţii „îşi păstrează obiceiurile din trecut; înainte de 1990 visam la Europa”

  Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit, joi, la ceremonia care marchează preluarea oficială a preşedinţiei Consiliului UE de către România, despre aderarea ţării noastre la UE. Acesta a mai precizat şi că în România există unele instituţii ale căror metode sunt „trecute” şi „care îşi păstrează obiceiurile” comuniste.

 • Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Ateneu, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Ateneu, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis

  Academia  Română organizează marţi, 15 ianuarie, sesiunea festivă „Ziua Culturii Naţionale“, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu“. Evenimentul va avea loc în Sala Mare a Ateneului Român, începând cu ora 12.00, şi se va desfăşura în prezenţa preşedintelui României, Klaus Iohannis, care va rosti un cuvânt de salut.

 • „Dilema veche“ - un sfert de veac de rezistenţă prin cultură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Dilema veche“ - un sfert de veac de rezistenţă prin cultură

  Numeroase personalităţi, printre care Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu, Ioana Nicolaie, Lidia Bodea, au fost prezente la aniversarea revistei „Dilema veche“, care a împlinit 25 de ani de existenţă, sărbătoriţi printr-un eveniment de gală ce a avut loc, luni seară, la Ateneul Român.

 • Seară franceză cu Christian Badea şi David Grimal la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Seară franceză cu Christian Badea şi David Grimal la Ateneul Român

  Un program foarte frumos a onorat Franţa, marele aliat al României din Primul Război Mondial, în contextul stagiunii centenare de la Ateneu. După Bizet de săptămâna trecută, am avut acum o selecţie de savori diferite ale muzicii lui Berlioz, Lalo, Debussy şi Ravel.

 • Costin Petrescu, omul din spatele frescei de la Ateneul Român şi a ceremonialului încoronării de la Alba Iulia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Costin Petrescu, omul din spatele frescei de la Ateneul Român şi a ceremonialului încoronării de la Alba Iulia

  Costin Petrescu, pictorul care a realizat celebra frescă a neamului din sala mare a Ateneului Român, a lăsat ca moştenire generaţiilor de după el, nu doar picturi, ci şi însemnări din perioada 1916-1917, în care descrie imaginea patriei de la acea vreme. Mai mult, tehnica sa de frescă era atât de bună încât a fost invitat să predea la mai multe şcoli de artă din Europa.

 • Concert de Ziua Unirii la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert de Ziua Unirii la Ateneu

  Dacă lansarea anului centenar cu o gală de operă la Teatrul Naţional a compromis ideea de sărbătoare naţională prin limitarea accesului la o listă aleasă de invitaţi (care nici n-au venit toţi), în schimb, de Ziua Naţională, guvernul n-a mai venit la concertul pe care l-a organizat prin ministerul culturii.

 • Cele mai bune locuri la concert. Acustica Bucureştiului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune locuri la concert. Acustica Bucureştiului

  Când îţi cumperi bilet la un concert sau la un spectacol de operă trebuie să te decizi repede asupra locurilor. Fie că eşti la casa de bilete sau în mijlocul unei achiziţii online, timpul te presează şi nu de puţine ori te întrebi dacă ai fost inspirat cu alegerea locurilor. De unde se aude cel mai bine? De unde ai cea mai bună vedere spre scenă?

 • Maisky. Badea. Ateneu. Cum a fost?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maisky. Badea. Ateneu. Cum a fost?

  Nu voi face nici o comparaţie între concertele de săptămâna aceasta, pentru simplul motiv că Joi am avut loc în primul rând, iar a doua zi undeva în sală.

 • Maisky. Badea. Ateneu. Cum va fi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maisky. Badea. Ateneu. Cum va fi?

  Filarmonica a organizat ieri o conferinţă de presă cu ocazia concertului pe care-l va susţine Mischa Maisky la Ateneu, în această săptămână.

 • Centenarul meu e azi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Centenarul meu e azi

  În dezgustul general pentru felul în care guvernul tratează Centenarul României, prin cheltuieli faraonice pe proiecte culturale foarte slabe, aproape că am şi uitat să ne întebăm: bine, dar cum ar trebui să fie un eveniment dedicat sărbătorii naţionale ca să îl apreciem? Mai ales în domeniul muzical, ce aşteptări avem?

Modifică Setările