Stiri despre ateneul roman

  400 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Învăţăm regulile muzicii clasice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Învăţăm regulile muzicii clasice

  Concertul din ianuarie al seriei „Clasic e fantastic”, un proiect educaţional, a propus publicului muzica veneţianului Antonio Vivaldi. Copiii au putut constata că muzica clasică este ceva extrem de plăcut şi de uşor de fredonat.

 • „Mi-a lipsit cântatul în limba maternă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Mi-a lipsit cântatul în limba maternă“

  Ruxandra Donose, stabilită la Viena, mărturiseşte că simte nevoia să se întoarcă la limba în care a crescut şi a iubit prima oară. Mezzosoprana în vârstă de 47 de ani va susţine pe scenele româneşti un concert şi un recital, la 21 ianuarie şi la 29 mai.

 • Ateneul Român iluminat în albastru, de Ziua Diabetului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ateneul Român iluminat în albastru, de Ziua Diabetului

  Bucureştiul se alătură unor oraşe importante ale lumii, solidare cu suferinţa diabeticilor, printre care Londra, Sydney, New York, Barcelona, Moscova şi Tokyo.  Ateneul Român va fi iluminat în albastru în această seară, împreună cu alte 1.100 de monumentele din lume.

 • Herta Műller, azi la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Herta Műller, azi la Bucureşti

  Pentru prima dată în ţara de origine după câştigarea Premiului Nobel, scriitoarea va participa la mai multe manifestări.Astăzi şi mâine, Capitala găzduieşte trei întâlniri cu Herta Müller, prima scriitoare originară din România care a fost recompensată în 2009 cu prestigioasa distincţie.

 • Chopin trăieşte la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chopin trăieşte la Bucureşti

  Pianistul britanic Sam Haywood va susţine duminică, 26 septembrie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, un concert din cele mai cunoscute piese ale compozitorului romantic Frédéric Chopin, printre acestea: barcarole, balade, poloneze şi celebrele nocturne.

 • Serate muzicale în Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Serate muzicale în Bucureşti

  În această seară se desfăşoară la Ateneul Român al treilea concert din ciclul „Serate muzicale în Bucureşti“. Concertul duoului Liviu Prunaru (vioară) - Dana Protopopescu (pian) face parte dintr-o serie de 20 de astfel de manifestări, majoritatea camerale.

 • VIDEO Joshua Bell cântă din nou la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Joshua Bell cântă din nou la Bucureşti

  Cunoscutul violonist american este pentru a treia oară în România, de această dată cu un recital de cameră, susținut împreună cu pianistul Sam Haywood. Ateneul Român găzduieşte azi, la ora 20.00, concertul lui Joshua Bell, în cadrul proiectului „Cruciada culturii“, care îşi propune să combată divertismentul facil.

 • Sarah Chang, la Cruciada Culturii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sarah Chang, la Cruciada Culturii

  La 14 februarie, începând cu ora 19.00, cunoscuta violonistăva susţine un recital la Ateneul Român. Sarah Chang va conduce Bătălia Viorii, prima confruntare din cadrul Cruciadei Culturii, iniţiată de Agenţia de Vise.

 • Juni gălăţeni pe scena Ateneului Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Juni gălăţeni pe scena Ateneului Român

  Proiectul „Tineri pentru tineri" a fost demarat de Filarmonica "George Enescu" din Bucureşti în anul 2008, în proiect intrând şi Teatrul Muzical Nae Leonard din Galaţi. Acesta îşi propune promovarea tinerilor care perseverează în dorinţa de a urma o carieră muzicală: dirijorală sau solistică.

Modifică Setările