Stiri despre asur

  24 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • ASUR critică proiectul moscheii: „Orice alocare bugetară
către cultele religioase trebuie stopată“. Patriarhia nu se opune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ASUR critică proiectul moscheii: „Orice alocare bugetară către cultele religioase trebuie stopată“. Patriarhia nu se opune

  Reprezentanţii Asociaţiei Secuar-Umaniste din România critică alocarea de fonduri publice pentru cultele religioase, după ce secretarul de stat pentru culte şi Muftiul Murat Iusuf au semnat marţi protocolul pentru alocarea terenului de la Romexpo unde va fi construită controversata moschee din Bucureşti. Pe de altă parte, Patriarhia Română a declarat că nu se opune construirii moscheii, însă vrea un teren la schimb, în Istambul.

 • VIDEO Ora de religie. Societatea civilă reacţionează la presiunile BOR: „De ce e Biserica atât de disperată?”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ora de religie. Societatea civilă reacţionează la presiunile BOR: „De ce e Biserica atât de disperată?”

  Tot mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile reacţionează la modul în care Biserica Ortodoxă Română (BOR) a tratat decizia Curţii Constituţionale prin care a fost schimbată modalitatea în care se optează pentru ora de Religie. După ce Consiliul Naţional al Elevilor a condamnat atitudinea nedemocratică a Bisericii, a venit rândul Asociaţiei Secular-Umaniste să se întrebe: „De ce este Biserica atât de disperată?”.

 • Obligativitatea predării Religiei este ca şi cum părinţii ar trebui să
 solicite în scris să nu se aplice pedepse corporale copiilor lor în 
şcoală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obligativitatea predării Religiei este ca şi cum părinţii ar trebui să solicite în scris să nu se aplice pedepse corporale copiilor lor în şcoală

  Motivarea deciziei Curţii Constituţionale cu privire la predarea Religiei în şcoli a fost publicată în Monitorul oficial şi a stârnit deja reacţii din partea Patriarhiei. În documentul publicat pe Monitor se precizează că prevederile ce pun părinţii în situaţia de a solicita în scris ca elevii să nu participe la ora de Religie sunt „ca şi cum ar trebui să solicite în scris să nu se aplice pedepse corporale copiilor lor în şcoală”.

 • Sunt un idiot infect
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sunt un idiot infect

  După ce un parlamentar a jignit public preoţii (derbedei, bişniţari, primitivi, afacerişti), a venit rândul ca toţi religioşii să fie acuzaţi.  Asureanul Toma Pătraşcu, răbufnind în lipsă de argumente serioase, publică pe un site pretins serios o serie de injurii la adresa Bisericii, pe care o califica drept un „sistem idiot care atrage idioţi şi care, la rândul său, produce generaţii noi de idioţi” şi care „infectează” societatea.

 • ASUR cere Curţii de Conturi să ancheteze finanţarea bisericilor din Fondul de rezervă bugetară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ASUR cere Curţii de Conturi să ancheteze finanţarea bisericilor din Fondul de rezervă bugetară

  Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) cere Curţii de Conturi să se sesizeze „în problema finanţării continue a bisericilor din Fondul de rezervă bugetară şi să oprească această hemoragie de fonduri publice”. ASUR face referire la alocările financiare pentru diferite biserici şi mănăstiri din ţară aprobate de Executiv în ultima vreme, în valoare de sute de milioane de lei.

 • Luni
începe a doua ediţie a Bucharest Science Festival
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Luni începe a doua ediţie a Bucharest Science Festival

  Ediţia 2014 a Târgului de Ştiinţă din Bucureşti va avea loc în perioada 22-28 septembrie, în mai multe locaţii din Bucureşti, unde vor fi organizate expoziţii, conferinţe şi dezbateri, experimente, demonstraţii şi proiecţii de documentare.

 • Mesaje împotriva religiei în şcoli la început de an şcolar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mesaje împotriva religiei în şcoli la început de an şcolar

  Subiectul orelor de religie în şcoli a fost reactivat în prima zi de cursuri din noul an şcolar. Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) a reluat campania de stopare a „biserificării” şcolilor şi a „îndoctrinării religioase”, cerând Ministerului Educaţiei să rezolve problema şefilor de şcoli şi a diriginţilor care sunt şi preoţi, deci subordonaţi şi Bisericii Ortodoxe.

 • 27 de asociaţii creştine susţin implicarea Bisericii în predarea religiei în şcoli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  27 de asociaţii creştine susţin implicarea Bisericii în predarea religiei în şcoli

  Coaliţia pentru Familie şi Constituţie, ce reprezintă peste 30 de asociaţii şi fundaţii, majoritatea creştine, a anunţat că sprijină protocolul încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale, Patriarhia Română şi Secretariatul de Stat pentru Culte privind educaţia religioasă în şcoli, motivând că susţin predarea acestei materii de profesori mai bine selectaţi şi instruiţi.

 • Noile manuale de religie, pe „masa” societăţii civile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noile manuale de religie, pe „masa” societăţii civile

  Reprezentanţii Asociaţiei Secular-Umaniste din România (ASUR), împreună cu reprezentanţii altor nouă asociaţii, au adresat Ministerului Educaţiei Naţionale o scrisoare deschisă, prin care solicită implicarea societăţii civile în procesul de evaluare a conţinutului noilor manuale şcolare, pentru a evita ca atitudini discriminatorii sau antiştiinţifice să ajungă în materialele educaţionale.

 • DEZBATERE Cum vor arăta noile manuale de religie pentru clasele primare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DEZBATERE Cum vor arăta noile manuale de religie pentru clasele primare

  Din toamnă, elevii de clasa I şi a II-a ar urma să înveţe religia mai practic, prin insuflarea de valori şi atitudini pozitive, şi interactiv, prin manuale digitale. Specialiştii susţin însă că au fost excluse o parte din culte şi că se menţine monopolul ortodox.

 • Căsătoriile alternative la care pot apela de la atei până la homosexuali. BOR: „Acte de teribilism“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Căsătoriile alternative la care pot apela de la atei până la homosexuali. BOR: „Acte de teribilism“

  Ceremoniile umaniste de nuntă sau de botez s-au lansat  pe 17 ianuarie, în mod oficial, în cadrul Expomariage. Credincioşi care doresc să-şi jure iubire veşnică într-o atmosferă mai relaxată decât cea întâlnită în biserică, atei sau persoane de acelaşi sex, serviciul se adresează tuturor celor care simt nevoia să marcheze într-un mod inedit momente importante din viaţă, precum căsătoria, naşterea unui copil sau reînnoirea jurămintelor de nuntă.

 • ASUR ar împuşca religia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ASUR ar împuşca religia?

  Pentru prima dată în România postdecembristă, ASUR, un ONG secular-umanist, organizează un protest faţă de Biserică şi faţă de politicieni. Trăind într-o societate a libertăţii de opinie şi de asociere, au tot dreptul să o facă. Numai că, urmărind un pic datele problemei, am senzaţia că unii dintre Asureni ar împuşca Biserica, dacă ar putea. Totuşi, ura faţă de religie nu poate face parte dintr-o societate democratică.

 • BOR şi BBC
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BOR şi BBC

  Două acronime cu rezonanţe mari în conştiinţa publică românească. Două branduri (dacă vreţi) ale seriozităţii, demnităţii şi exprimării publice echilibrate. Şi, cu toate acestea, două entităţi între care au apărut tensiuni mediatice. Dar este posibil ca acestea să fie doar efectul unui diferend între BOR şi Europa.

 • Toma
Necredinciosul din Ierusalim versus Toma credinciosul din ASUR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Toma Necredinciosul din Ierusalim versus Toma credinciosul din ASUR

  Duminica aceasta gândurile-mi sunt răvăşite de către doi misionari, ambii numiţi Toma. Necredinţa unuia desăvârşeşte credinţa. Credinţa celuilalt desăvârşeşte necredinţa. Necredinţa credinţei versus credinţa necredinţei. Pare complicat, aşa-i?

 • Ecologia bizară a secular-umaniştilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ecologia bizară a secular-umaniştilor

  Am trăit să o văd şi p-asta. Secular-umaniştii din România se îngrijorează de finanţarea Bisericii. În fapt, este o scenetă tragi-comică, ce se joacă de ceva vreme în spaţiul mediatic românesc: sterilizarea ecologică a valorilor religioase din spaţiul public. Iar acum se trece la un nou nivel. Parlamentar.

 • Patriarhia Română cere Ministerului Educaţiei să intervină în disputa privind manualele de religie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patriarhia Română cere Ministerului Educaţiei să intervină în disputa privind manualele de religie

  Patriarhia Română solicită Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului să intervină pentru a clarifica condiţiile prevăzute de lege pentru predarea religiei în şcolile publice, în condiţiile în care o campanie demarată de Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR), în 12 septembrie, avertizează profesorii că, dacă nu au acordul părinţilor pentru ora de religie, riscă să se aleagă cu dosare penale pentru abuz în serviciu.

Modifică Setările